סיפור אישי ועזרה(20)

dorcohen1ab

New member
סיפור אישי ועזרה(20)

אוקיי אז נתחיל היום אני בן 20 לוחם קרבי
לא ידעתי לכתוב כמעט עד שהייתי בן 10.למדתי לכתוב בעזרת האינטרנט הייתי נכנס לצאטים ומדבר עם אנשים ועושה צחוקים וזה שפר לי את הכתיבה המון.
אחרי זה באנגלית הייתי מתקשה מאוד הייתי מוריד סדרות מהאינטרנט ורואה כל יום 8 פרקים
ולאחר כמה זמן הייתי מוריד את הסדרות עם תרגום באנגלית כי עצבן אותי שאני לא מבין אנגלית והיה הרבה שמבינים זה עזר לי מאוד למרות שאם מישהו אחר היה עושה את זה הוא היה עובד פי 10 פחות
בסוף האנגלית שלי היית ממוצעת
שהייתי בכיתה יא עצבן הכתב שיש לי לא בשורה ולא מובן עבדתי עליו חצי שנה ואז הבנתי שהוא יפה עכשיו אבל אני לא עומד אף פעם בהכתבה של המורה היה מחברת לכל מקצוע אבל הייתי כותב חצי משפטים
נביתי שלא יהיה אכפת איך נראה הכתב העיקר יהיה מהיר וברור לפחות לי אבל לא הצלחתי
מתמטיקה דווקא בהתחלה הייתי ממש טוב אבל שהגעתי לכתות הגבהות כבר הייתי על הפנים
היה תוכנה באינטרנט שהיה שם שיעורים פרטים במתמטיקה בחינם דרך העיר שלך הייתי נכנס כל יום ופותר תרגילים במתמטיקה. בכיתה בכל המקצועות לא הבנתי כלום הייתי יושב כמו עציץ מנסה להבין מסתכל על המורה אבל לא מבין כלום כלום לא נכנס לראש
אבל שהייתי בבית הייתי מצליח איכשהו כי היה מיקוד וכל הדברים האלה
בתחום החברתי הייתי גם לא חזק בכלל לא היה לי באמת הרבה חברים
כמו כן הרבה פעמים לא הייתי רגוע הרגלים שלי היו זזות והיה לי קשה להרדם על הדברים האלה התגברתי הייתי עושה ריצות כמעט כל יום וגם מדטציות ושאני הולך לישון אני מדמיין דברים וככה אני נרדם
עכשיו אני בצבא ואני לא דומננטי במחלקה יש לי חברים אבל קשה לי כי אם הם פונים למישהו הם יפנו להן אדם הדומננטי יעשו שיחות עם הבן אדם עם הערך החברתי הגבוה יותר כי אני מרגיש שלא מקשיבים לי עכשיו בגדול למה לאמקשיבים לי כי אני לא מספיק מקשיב שמדברים אנשים אני מצליח להיות קשוב אליהם לגמרי ולכן הם מאבדים עניין ממני עכשיו אמרתי לאמא שלי לתת לי רטלין מהרופא היא נתנה לי לקחתי 10 מילגרם לא היה הכי טוב 15 מילגרם לפעמים הרגשתי על גג העולם אבל לפעמים זה לא עבד טוב וב20 מילגרם אני קבוע על גג העולם אני חברותי מאוד אני מ ין כל דבר אני מאוד דומננטי עכשיו הבעיה שזה רק 4 שעות וזה מבאס מאוד וקונצרטה לפי המינון של ה20 רטלין אני צריך 72 מילגרם אמא שלי לא תרצה להביא לי ואני בצבא נשאר לי עוד שנה. אבל זה בעיה אני רוצה לקחת שיהיה לי חברים שזה יעזור לי להמשך החיים קשרים אבל זה יכול לעשות לי בעיות אם אני אקח את זה בצבא.
צריך הצעות מה אפשר לעשות?אני לא רוצה להיות כמו שהייתי 20 שנה כי ככה אני לא יהיה אדם מצליח בשום דבר.
אוקיי חברה רשמתי הכל מהפלאפון כי אני בצבא עכשיו אני צריך לקרוא הכל מחדש ולתקן אבל אני לא מצליח מהפלאפון אם מישהו יש לו כוח ויכול לעשות טובה שיתקן את הכתיבה שלי ויוסיף פיסוק ונקודות. תודה רבה רשמתי את זה כי הייתי צריך לשפוך וגם אני צריך באמת עזרה

hallo kitti

New member
הי דור

קודם כל כל הכבוד על ההשקעה וההתמדה כל השנים, נראה שבאמת ניסית להשתפר ולעזור לעצמך, זה לא מובן מאיליו בכלל! לא הרבה אנשים עם הפרעת קשב מסוגלים לאמן את עצמם כמו שאתה עשית ועוד בלי ליווי...אז קבל ח"ח על זה
!
דבר שני- נראה לפי מה שכתבת שאתה באמת צריך ריטלין כי הוא עוזר לך, ולכן אם אתה רוצה השפעה ארוכה אתה זקוק לריטלין ארוך טווח כמו זה שרשמת שאמא שלך אולי לא תאשר לך לקחת. אז ככה- קודם כל אתה כבר בוגר (צבא או לא?) לכן, אתה יכול לפנות לבד לרופא שירשום לך ריטלין כזה. אני לא יודעת אם אתה חייב לעשות את זה דרך הצבא בכלל, אולי אתה יכול פשוט לגשת לרופא משפחה אזרחי ביום שבו אתה בבית ולבקש החלפת סוג הריטלין לאחר. אני משערת שאם אמא שלך השיגה לך ריטלין אז אתה מאובחן עם הפרעת קשב, מכאן לא צריכה כבר להיות בעיה להחליף סוג מבלי ללכת לפסיכיאטר, כך שאולי גם הפרופיל לא ירד, אבל אני לא מבינה בזה!

אם הריטלין עושה לך טוב ואתה האדם שאתה באמת רוצה להיות בהשפעת הריטלין אז אני אומרת- לך על זה! אלה החיים שלך ולא של אחרים (גם לא של אמא שלך, כבר מגיל 18
).
בקשר להורדת פרופיל, אין לי מושג מה קורה לאחר איבחון הפרעת קשב, לכן נסה לברר את זה אולי עם הת"ש ואם אפשר נסה לפנות לרופא אזרחי.
שיהיה לך המשך שירות מוצלח!

dorcohen1ab

New member
תודה ;) זה בעייתי

אמא שלי נותנת לי את הרטלין על שמה כי בצבא אני לא נמצא בביטוח רפואי
נראה לי לא תיהיה ברירה אני אלך לרופא שיפנה אותי לקבן אף על פי שנותר לי 8 חודש לשחרור
לפי מה שקראתי אפשר לקחת רטלין לא על בסיס קבוע ללוחמים

hallo kitti

New member
גם לא בצבא ניתן לקחת ריטלין לא על בסיס קבוע

ריטלין זה כדור שלוקחים כשמרגישים צורך.

dorcohen1ab

New member
שאני לא בצבא אני יכול לקחת כמה שבא לי עד 120

עד 120 למרות שאין לי צורך בכל כך הרבה
אחרי הצבא אולי אני אקח סטרטרה למרות שזה ממש ממש יקר

zivadina

New member
הצבא נותן קונצרטה למי שיש אבחון רפואי של ADHD

אתה צריך להגיע לפסיכיאטר או נוירולוג צבאי עם האבחון ועם המלצה על המינון שמתאים לך.

zivadina

New member
כבר לא מורידים פרופיל על הפרעת קשב

אלא אם יש בעיית קואורדינציה.

מסכימה עם זיוהדינה ועוד:

אתה אדם בוגר, לך לנוירולוג או פסיכיאטר צבאי, ה"טלפון השבור" הזה עם הרופא ודרך אמא שלך לא רעיון טוב בעיני.
אני נדהמת מהמוטיבציה הענקית שלך וממה שהשגת לגמרי בעצמך- יש בך משהו שלא מוותר, משהו שרוצה להתפתח ולהתגבר כנגד כל הסיכויים ואף אחד לא יוכל לקחת את זה ממך.
תעזור לעצמך לקבל את הטיפול הרפואי המתאים וכשתשתחרר כדאי לך גם לפנות לעזרה מקצועית כדי למצוא את הכיוון המתאים לך בחיים כדי שלא תרגיש פספוס.

dorcohen1ab

New member
אןקיי הבנתי אז:

אני אלך לרופא שישלח אותי לקבן
ואז נראה מה אעשה.
אלא אם כן למישהו יש עוד רעיונות?
הפחד שלי קצת שיהיה לי בעיות יעיפו אותי מקרבי או יהיה לי סעיף נפשי
או משהו שזה יפגע בי בעתיד
אבל שאני חושב במודע לא יהיה שום בעיה כנראה התת מודע שלי חושש קצת חח

zivadina

New member
בצבא כבר מכירים אותך שנתיים. וגם

מישהו בפורום המקביל סיפר שהוא ביקש וקיבל אבחון בצבא, ואז קיבל שם טיפול תרופתי.
אינני מאמינה שאחרי שמכירים אותך היטב, יורידו את ההערכה אליך בגלל הפרעת קשב.
אם תעבור אבחון וטיפול בצבא בהקדם, יש סיכוי שהתפקוד שלך ישתפר ועוד ירצו אותך לקצונה..

dorcohen1ab

New member
הבנתי אבל:

עדין יש שוני אני לוחם חיר
וקצונה אחרי שנתיים אי אפשר לצאת צריך קודם מכים
וגם אני לא מתאים ההתמצאות בשטח שלי אל הפנים נכון עם רטלין ההתמצאות שלי טובה אבל בלי חח אל הפנים
וזה אחד הסיבות למה אני לא יצא לקצונה מה גם שזה לא אפשרי
ואני מאמין שאני אתפתח הרבה יותר מחוץ לצבא
התפתחות בתחום החברתי הצבא זה המקום
אבל בלי כדור קשה לי
אף אל פי שאני מנסה הכל להיות במצב הכי טוב שלי והכי שמח וככה זה מתבטא החוצה

אבל תודה;)

zivadina

New member
תמשיך להוציא את הכי טוב ממה שאפשר

ההערה על הקצונה הייתה בצחוק.
מנסיון, אפשר להגיע לקצונה גם בלי ריטלין, אבל עדיף עם.
אם אין לך שאיפות להיות רמטכ"ל, תתחיל את הטיפול בעצמך כבר עכשיו,
כדי שתגיע מבושל לאזרחות ותוכל להתקדם שם.

dorcohen1ab

New member
תודה אני גם חושב כך

אני רוצה לפתור את הבעיות שלי בצבא בשביל שאתחיל את האזרחות כמה שיותר טוב

dorcohen1ab

New member
פה נפלתי .אין לי איבחון רפואי

אין לי איבחון רפואי שבו כתוב שיש לי קשב וריכוז
אבל אני כמעט בטוח שבפרופיל הרפואי הצבאי יש לי סעיף ליקוי של קשב וריכוז

zivadina

New member
הצבא לא מאבחן בלשכת גיוס

ואף אחד לא עשה לך בצבא אבחון של הפרעת קשב.
גם אם כתבו שהיו לך קשיי ריכוז, זה לא אומר שיש לך הפרעת קשב.
קשיי ריכוז יכולים לנבוע מהרבה מאוד סיבות, פסיכולוגיות, גופניות, ליקויי למידה, בעיות שינה, מיקוד ראייה ועוד.
רק רופא שיודע איך לאבחן הפרעת קשב, מוסמך לקבוע שיש לך הפרעת קשב.

כדאי לך לבקש אבחון בצבא כדי לשפר את התפקוד שלך.
לכל היתר יסרבו לך. ותמיד תוכל לבקש שוב.
לפחות תדע שעשית את המקסימום בנקודת הזמן הזאת.

למעלה