סיפורי שמות

perhay

New member
סיפורי שמות

כרגע פרסמתי בבלוג שלי רשומה ובה אני משתפת את קוראי עם שני סיפורים מאחורי מתן שמות לתינוקות, ומזמינה
את הגולשים להוסיף סיפורים משלהם. מזמינה גם אותכם לקרוא את הסיפורונים שמופיעים ברשומה וגם להרחיב את הנושא.

י מ י ת 2

New member
פרי, בזכותך עלה הזכרון ...

אשה אחת שמעה יום אחד ששמי נחמה. אמרה בטח נולדת בירושלים כי כל הנחמות הן ירושלמיות. המשפט הזה נאמר בחד משמעיות גדולה שאני התחלתי לתהות , האם בית חולים הדסה ברחוב בלפור בתל אביב, הוא בירושלים והאם יכול להיות שהסבתא נחמה שלי שעל שמה אני קרויה באה ממשפחה שבמקורה היא ירושלמית שאיך שהוא במהלך הדורות התגלגלה מירושלים עד עירה קטנה ובוצית באוקראינה?
במחשבה על התהפוכות שעברו על העם היהודי, המחשבה הזו, אינה מופרכת ביסודה.

מעניין

אני לא אוסיף את הסיפור שלי שם

וגם לא אספר אותו עד הסוף כאן מפאת קשיי-שפה... הורי התלבטו בין שני שמות, האחד זה שנתנו לי בסוף והשני - אופירה. הם חששו שהשם אופירה יגרום לכך שיהיה לי אופי-רע ולכן העדיפו לקרוא לי בשם שהם המציאו לו כמה חרוזים לא אלגנטיים במיוחד...

perhay

New member
הגבירה, אז את הסיפור שלך לא

אבל אולי יש לך סיפורים מעניינים של אנשים אחרים?

אם אני זוכרת נכון

למספרת הלילה יש סיפור מוצלח על קביעת שמה כשעלתה ארצה, מה התגלגל מזה ומה יצא בסוף.

אכן יש לי סיפור מסובך

רק אני מקווה שאזכור את שמי העכשוי אחרי כל הבלגן. אז ביום הולדתי שמי היה דוריטה שרה. וכולם קראו לי דוריטה. אך כשעליתי לארץ לקיבוץ מסויים, רעדו כל קירות הבתים של אנשי החינוך "איך להשאיר ילדה שאמורה להיות ישראלית מוחלטת עם שם דוריטה...יותר טוב ונכון שיקראו לה דבורה, היא כל הזמן מפזזת, שרה ורוקדת"
מראש אני אבקש סליחה מבעלות השמות השונים שניתנו לי, אך במשך כשבוע בכיתי על השם הזה שנשמע לי נוווורא, במיוחד אם תשמעו איך ביטאתי אותו בזמן היותי עולה חדשה מארגנטינה. אז ריחמו עלי והחליטו לקרא לי טובה,"ילדה כל כך טובה, כל כך מתוקה" זה היה נורא, לא עניתי לאף אחש שקרה לי טובה, ואז המורה לעברית סיפר לכולם שתמיד רצה בת (היו לו ארבע בנים) ושמר במיוחד את השם דוברה...מה!!!? דוב רע? הרי אמרו שאני ילדה כל כך נהדרת, רציתי לחזור הביתה, לבואנוס איירס, לסבא וסבתא, לחברים שלי, פה כולם שונאים אותי...
למזלי הטוב, לסיפור הזה יש סוף טוב, לאחר כמה חודשים, חזר אל הקיבוץ, חבר קיבוץ ששהה בחול כמה שנים, הוא היה לשונאי והא אמר"למה להציק לילדה, לא מספיק שצריך להתרגל לכל הבלגן בארץ? דוריטה לא טוב לכם? נבא נקצר ונוריד את הה, והשם שלי מאז, אם אני לא מתבלבלת, דורית

DNightCat

New member
לשונאי חכם

איזה מזל שהוא הגיע לסביבה...
אגב, לא הייתי רוצה להקרא דוברע בעצמי, גם את ילדה חכמה

המשך נעים לך וערב טוב

אחידן

New member
פה ושם בציון

סיפור שמות שכנראה יכול לקרות רק בארצנו הקדושה. לפני שנים רבות חבר היה לי ששם בנו הבכור "הדר", שם מוזר באותם הימים. לשאלתי לפשר השם, סיפר: ביום שנולד הבן, הגיעה הצוללת הראשונה לחופי הארץ ונכתב ששם הקברניט - "הדר"... לכן.... לימים הצטרפה לקיבוץ, ולמשפחתנו "ילדת חוץ" שנולדה באחד מהקיבוצים הוותיקים ושמה בישראל - "הדר". כשפגשתי את הוריה שאלתי שוב לפשר השם [ועוד לילדה]... בקיבוץ בו נולדה, סיפרו ההורים, הבן הכי-הכי מוצלח שמו היה "הדר" והחלטנו שלא חשוב אם יוולד לנו בן או בת, נקרא גם לו או לה - "הדר". עברו עוד כמה הרבה שנים, הגעתי לאונברסיטה ושם באחד הקורסים שובצתי לצוות שאחד מחבריו, שוב... שמו "הדר". במקום לענות לשאלתי המתבקשת, ביקש לדעת, מדוע אני מתעניין. סיפרתי לו על שני "ההדרים" הנ"ל. והוא ענה לי: לא ידעתי, ותתפלא אני בן הקיבוץ ההוא... אך גם מפקד הצוללת ההיא...

י מ י ת 2

New member
עוד סיפור לאוסף. סיפור עם מתח

הערב בקול ישראל במדור לחיפוש קרובים סיפר מאן דהוא (את שמו לא קלטתי) כי ל]ני כמה ימים מצא ברחוב ליד תיאטרון רמת גן ערימת ספרים זרוקה. בסקרנותו חיטט בין הספרים . הרים את המילון העברי עברי של אבן שושן ומתוכו נפלה מעטפה של חברת דלק בתוך המעטפה היתה עוד מעטפה ותמונה של אשה בהירה על המכתב היה כתוב "לפתוח לאחר מותי". הוא הבין שזה לא פשוט, התיעץ עם עורכי דין ואמרו לו שזה נשמע כמו צואה לכן אל לו לפתוח אותה, כי אז תבוטל. על המעטפה היה שם לא ברור שנקרא כמו שירלי הניג או מלכה כאמור לא ברור. כעת הוא מחפש מי מכיר מי יודע. אולי אתם יודעים? אפשר לקבל פרטים נוספים למתענינים בקול ישראל במדור לחיפש קרובים.
יום טוב.

למעלה