סיפורי קלרה

harelbd

New member
סיפורי קלרה

למי שלא יודע קלרה היא KLR 650 ביום ראשון נילקחה קלרה ליום פינוק במועדון הספא המקומי (מוסך רסקין בפ"ת) לאחר קבלת מסג' בשמנים ארומטים ומסכת פנים עם אבוקדו המטפל האישי(רסקין) החזיר לי את קלרה והוסיף שהוחלף פלג לפלג קר מה זה?????? ושמן 15W50 ולא 10W40 אני יודע שיש הבדל בצמיגות ובטמפ עבודה של השמן אבל האם צריך לשנות סוג שמן ביגלל עונות (קייץ\חורף)או שזה לא כזה משנה??????

C O L T

New member
מה זה מה

נתחיל מעניין השמן - החלפת סוג השמן לפי עונות השנה נעשית בארצות קרות, שם שמנים בצמיגות התחלתית גבוהה (15 או 20) לעיתים לא יתפקדו טוב בקור. אנחנו כל הזמן בקיץ (יחסית לאירופה) - לכן לא ממש משנה, אבל שמן 10W40 שלרוב יהיה יקר יותר לא עושה הרבה הבדל, ולא טוב יותר משמן 10W50, כל עוד השתמש המכונאי בשמן טוב מיצרן ידוע ולא תוצרת הארץ, אין בעיה. בעניין הפלאגים - יצרן לרוב ממליץ על כמה דרגות חום של אותו הפלאג, כאשר לשימוש עירוני ובסל"ד נמוך מומלץ פלאג חם יותר ולשימוש במהירויות גבוהות - קר יותר. ההבדל בפועל נובע ממבנה חלק קרמי פנימי הבא במגע עם החלק המתכתי, בפלאג חם יותר החלק הזה קטן יותר, מפזר פחות חום, מתחמם יותר לצורך שריפת המשקעים הרבים הנוצרים בסל"ד נמוך. פלאג קר בנוי עם שטח מגע גדול יותר בין החלק הקרמי למתכת, לצורך פיזור חום. פלאג קר מדי בשימוש לא נכון יצבור משקעים, ומנוע רב ביצועים היוצר הרבה חום באופן טבעי ועובד בסל"ד גבוהה לאורך זמן צריך פלאגים קרים יחסית לפיזור החום הנ"ל.. פלאג חם מדי עלול לגרום להצתה מוקדמת של הדלק, דטונציה ונזק למנוע. אני בטוח שהמכונאי שלך אמין ומקצועי, לכן אפשר לסמוך על בחירתו. בכל זאת - טוב לדעת מה כל דבר עושה.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

למעלה