סיפורי צפירה

האגס 1

New member
כשאתה כבר עומד להתפוצץ

אין לך ממש ברירה, ואתה חייב למצוא מקום שבו לא תבלוט יותר מדי.

ixmix

New member
מה שלא תרבותי הוא שאין 00 ציבורי.

ירושלים - שוק מחנה יהודה, שירותים ציבורי אחד, תא בודד בול קליעה, שלוש משתנות מתוכן אחת סתומה, נקיון בתחילת היום בלבד. ירושלים - מרכז העיר, אין שירותים ציבוריים. היו שניים הם פורקו. מרכז כלל - מקומה 7 (ורחוק מהמדרחוב), במשביר השירותים נעולים ואומרים שהם מקולקלים (התלוננתי בפני הנהלת הרשת, אמרו שאני אבדוק מי העובדת שאמרה והם יטפלו בזה - ממש אני אחזור להיות השטינקר שלהם במקום שידריכו את העובדים כולם), מקדולנדס - תא יחיד, תור של 10 אנשים בד"כ, ארומה אין שירותים, כל בתי הקפה לא נותנים להיכנס. אפשר להמשיך אבל בגדול - ההשתנה ברחוב היא גם פונקציה של מספר תאי השירותים הזמינים. בפראג זה לא קורה, כי יש שירותים פתוחים לקהל לפי חוק בכל מסעדה, בתשלום של 2-3 שקלים. גם בוארשה. במינכן יש שירותים ציבוריים נקיים בעשרות מקומות, אפילו בניו יורק לא נאלצתי לחפש חצי שעה מקום להשתין, ובסוף להתחבא מאחורי רכב ברחוב, מלא בושה.

shellyland

New member
../images/Emo45.gif

ואני חוזרת ואומרת שזה מאוד לא בוגר להגיד עד "לרגע האחרון" בלי למצוא לפני כן מקום בו אפשר להתפנות.

shellyland

New member
לא מסכימה.

אני חושבת שיש משהו מאוד ילדותי בחוסר היכולת להתאפק ויותר מזה - יש משהו מאוד אנוכי, שמאוד מרוכז בצרכים של עצמך בביטוי של חוסר יכולת ההתאפקות הזאת בצורה של להשתין בכל רגע נתון ותחת כל שיח רענן. חייב להתפוצץ? אתה ילד גדול והיית יכול למצוא מקום עם שירותים לפני שהגעת למצב הזה. באוניברסיטה ובדרך אליה/ממנה יש הרבה מאוד חדרי שירותים מסודרים וחוקיים ואני לא צריכה לסבול סירחון במגרשי חנייה רק בגלל שמישהו החליט לא לעצור ליד אחד כזה אלא לסחוב עד החנייה.

shellyland

New member
המשביר לצרכן, קפה רימון, טעמון,

בורגר ראנץ/קינג, סבארו, קפה הלל (כל הסניפים), החנות הצמחונית הזאת ביפו למטה... שאמשיך?

shellyland

New member
אני מוכרחה לשאול:

ואם יש מצב בו אתה חייב לחרבן כי אתה עומד להתפוצץ, גם תמצא מקום בחנייה שלא תבלוט יותר מדי ותחרבן?

האגס 1

New member
סיפורי צפירה

או - הנושאים שאסור לצחוק עליהם או שכן. איפה הצפירה תפסה אותכם? כבר לפני שנה כתבתי כאן שרשור דומה, אבל מתברר שהקדמתי אותו בשנה: הרי צפירה של יום הזכרון לשואה ולגבורה שנשמעת ב-10:00 בבוקר תופסת אותך תמיד באמצע החיים. נכון שיודעים מזה מראש, אבל אם אתה לא שם לב לשעה זה עלול ליצור מצבים שונים ומשונים. היום הלכתי בשעה הזאת למגרש החניה שליד האוניברסיטה, לחפש מספרי טלפונים של רכבים שמוצעים למכירה. הייתי ממש חייב חייב להשתין, וניצלתי את העובדה שאין ממש אף אחד באיזור, והתייצבתי מאחורי רכבים חונים על-יד שיח. לא שמתי לב לשעון, וגם שכחתי שאמורה להיות צפירה. פתאום אני שומע את הצפירה ברקע, בשלב שבו אי אפשר כבר לעצור את הזרם. נוצר מצב שמחד גיסא אני ממילא עומד, אבל מאידך טוב שאיש לא רואה שכך אני מקבל את בוא הסמל לזכר הקורבנות. ואיך עברו עליכם שתי הדקות שבין 10:00 ל-10:02? ובכלל, יש לכם סיפורי צפירה פיקנטיים כאלה משנים שעברו? (אוי, רק שלא ישימו את זה בעמוד הראשי...
)

האגס 1

New member
ממש לא... ../images/Emo12.gif

אלא שבאותו יום הייתה לזה - בואי נאמר ככה - סיבה יוצאת דופן ובעצם אני תמיד מקפיד להשתין בפנים (הרי מדובר גם בהגיינה האישית של מטיל המים עצמו, לא?) והמקרה הזה היה מקרה של פעם במאה שנה לפחות.

ixmix

New member
את פשוט טועה ומטעה.

לא ניסיתי את כל הרשימה, אבל אם אלה שניסיתי דומים ביחס לאלה שלא ניסיתי, אז אין מקום להשתין בעיר (בלי לשקר, לפחות). המשביר לצרכן - אני עם ילדה בת שלוש בוכה ורוצה קקי - טענו בתוקף שלא תקין. לאחר שיחה עם הנהלת המשביר נאמר שהשירותים פתוחים ותקינים, ושאמסור להם מה שם העובדת כדי שיטפלו בה. בורגר קינג - השומר לא נותן להיכנס, אלא למי שמזמין במקום. כדי להשתמש בשירותים צריך לשקר ולאמר שאתה לקוח ואתה הזמנת או תזמין. מקדונלדס - פתוח, מלוכלך, תור ארוך תמיד, תא בודד לגברים ותא בודד לנשים.. החנות הצמחונית נקראת ויליג' גרין, ונאמר לי שהשירותים ללקוחות בלבד.. בבית קפה הלל, כשבאתי היה שלט שהשירותים מקולקלים, ולאחר כשעה כשישבתי הזמנתי במקום, המלצרית אמרה לי שזה בסדר והם פשוט מיועדים רק ללקוחות.. בארומה רק ללקוחות וצריך לבקש מפתח. . כן. תמשיכי. בבקשה ממך.

ixmix

New member
עוד משהו:

אני לא משתין ברחוב, הילדה שלי עשתה זאת פעמיים בלית ברירה כשפשוט לא יכלנו למצוא מקום להשתין במרכז העיר. הרגשתי נבוך ונכלם. אני חושב שצריך להפנות ביקורת לעירייה, שפירקו את מבנה השירותים המנדטורי היפהפה והשימושי ברב קוק (הבטיחו שירכיבו מחדש ולא יעשו זאת לעולם לדעתי), וסגרו את השירותים ב"שיבר" של המשביר. אין מקום בעולם שבו במרכז עיר אין שירותים ציבוריים, וזאת הבושה הגדולה. את שולחת אותי להתחנן במקומות פרטיים שייתנו לי להיכנס, ולמה להם לעשות זאת בעצם? זאת אינה חובתם. התחושה שלי היא שכשאת מתקיפה את אלה שמשתינים ברחוב (ואל תטעי, זה מגעיל גם אותי) ולא אומרת שהתנהגות העירייה מבישה, את תורמת אישית לעוול.

Islington

New member
לראשונה בחיי כאדם בעל מודעות

הצפירה תפסה אותי ישן. לקחו לי כמה שניות להבין למה העולם רועש (אני חושב שהשניה הראשונה התערבבה לי בחלום). יצא שעמדתי בפג'ימה (והפג'ימה שלי לא כוללת בגדים) במשך שתי דקות, לבד בחדר. עד שהצפירה נגמרה וחזרתי לישון.

../images/Emo9.gif

אצלי זה היה נורא הגעתי ב 9:20 לחדר הרצאה (לומד בעברית), קראתי ספר ושמעתי מוזיקה ב CD. חשבתי שעדיין יש זמן כי אף אחד לא נכנס לכיתה, היינו רק איזה שלושה. פתאום, בזמן שאני שומע להנאתי, שמעתי רעש מוזר שלא מתאים לשיר... ואז נפל לי האסימון שיש צפירה... אז קמתי מיד. הרגשתי רע על זה שהמוזיקה המשיכה להשמע... הכי נורא היה שהיתה בחורה ערביה בכיתה, היא בהתחלה נשארה לשבת ואחר כך עזבה. אי אפשר לבקש מהם לעמוד, כמובן... אבל זה עדיין מוזר.

De-Panther

New member
הייתה צפירה למשך חצי דקה ואז היה...

רעש של מטוסים למשך רוב הצפירה ככה עד ל5 שניות האחרונות של הצפירה

הצפירה ואני

מאז שאני זוכרת את עצמי אני נורא נלחצת מהצפירה, לא יודעת למה. אני נוהגת להתכונן לרגע הגדול כחצי שעה קודם, ומוודאה שלא אהיה בשום סיטואציה שאיני מוכנה לה. היום, מכל ענייני הלידה, כנראה שבכל זאת יצאתי מאיפוס (למרות שאני שומרת פאסון), והצפירה תפסה אותי במהלך שיחת טלפון עם שכנה. שיואו, איך נבהלתי.

באוטובוס

בדיוק הגעתי ברכבת לת"א, והתבלטתי אם לעלות לאוטובוס לאוניברסיטה שיוצא ב-10:00 או לחכות לזה של 10:15 לטובת עמידה בצפירה באויר הצלול. בסופו של דבר עליתי על האוטובוס ב-9:59, עמדנו בתוך האוטובוס - אני, הנהג, ושתי פנסיונריות, ויצאנו באיחור של שתי דקות...

האמת תפס אותי באמצע

הייתי בדיוק באמצע להכין קפה וכמעט נשרפתי אבל לא חשוב האמת קצת התאכזבתי כי רציתי להיות לייד השולחן שלי יש לי חלון מהקומה ה-19 צופה על כל איילון צפון רציתי לוודא שכולם עצרו

shellyland

New member
אותי במונית.

בגלל עיכובים מעצבנים, נאלצתי לקחת מונית מהבית לאוניברסיטה, שגם בימים כתיקונים זה יוצא ממש הרבה, והנהג החצוץ לא העלה בדעתו להעצור את המונה בזמן הצפירה. הנזק: 50 ש"ח.

למעלה