סיפורי עם בבית ספר

oshervosher

New member
סיפורי עם בבית ספר

שלום רב, לא בטוחה שאני במקום הנכון אבל אולי בכל זאת תוכלו לעזור לי....אני מלמדת בבית ספר לחינוך מיוחד (בעיות התנהגות) את נושא סיפורי העם (חלק מתוכנית הלימודים של כיתה ה'). אני מחפשת דרכים חוויתיות להעביר להם את החומר, דרך משחקים, סרטים וכו' אבל קצת מתקשה למצוא (ביוטיוב יש המון סיפורים אבל באיכות גרועה) . אם יש לכם רעיונות אשמח לשמוע.
תודה

perhay

New member
אין לי דוגמה ספציפית

אבל מציעה לך את כלי האימפרוביזציה.
עשיתי זאת פעם כשעבדתי בספרייה. לא היו מגבלות של מקום. הילדים ישבו על השטיח. בכתה עם הספסלים זה יותר בעייתי.
סיפרנו סיפור. הפסקנו אותו ברגע של דילמה או ברגע שאחת הדמויות צריכה להחליט החלטה כלשהי. על השטיח היו כובעים והילדים
היו צריכים לבחור בכובע ולדבר בשם הדמות שחובשת כובע כזה. לדוגמה: כתר של מלך או כובע של תינוק. יצאו דברים נהדרים! בסוף המשכנו לספר את הסיפור כלשונו וראינו איך נפתרה שם הדילמה או איזו החלטה נלקחה.

oshervosher

New member
רעיון ממש חמוד!

אני מתכוונת ללמד אותם על כך שחלק ממבנה של סיפור עם זה שיש בעיה ופתרון כך שזה יכול להיות ממש להתאים, מעבר לעובדה שמשחק כזה מפתח הרבה יכולות. תודה רבה! אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע. כמו כן אם יש לכם קישורים לסרטונים של סיפורים שיתאימו לילדים בכיתה ה' (לא מצגות אלא ממש מישהו שמספר בצורה מעניינת ואיכות הצילום סבירה) אשמח לראות.
תודה רבה

ילדים אוהבים להציג- השתמש באביזרים

אני השתמשתי בבות כפפה.
מטפחות, כובעים ועוד
&nbsp

למעלה