סיפורי סבתא

סיפורי סבתא

לפני כמה שבועות כתבתי לכם על מצבה העגום של סבתי. חיפשתי מטפל/ת שיוכל להגיע לבית החולים ולנסות להקל עליה, ולו במעט. קיבלתי תגובות תמיכה רבות ואנשים ניסו לעזור בדרכים שונות, אבל לא הצלחתי למצוא מישהו שיגיע אליה ויטפל בה. עם הזמן ניסו הרופאים כמה פעמים להוציא את צינורות ההנשמה, ולראות אם היא מסוגלת לנשום בעצמה. נשימתה היתה שטחית ומהירה. בפעם אחת היא איבדה את ההכרה, בפעם השנייה היא נשארה בהכרה אבל היה לה עדיין קשה לנשום, ואז היא הורדמה והצינורות הוחזרו. בכל פעם שאלתי את עצמי, אם היה מטפל באזור, שהיה מטפל בה לפני התהליך או אפילו במהלכו, האם זה לא היה יכול לעזור. אולי איזו לחיצה על מרידיאן הכליות, אולי מחט במרידיאן הריאות, או נגיעה במקום הנכון, או אני לא יודעת מה, אני לא בקיאה בכל השיטות... אבל אולי משהו היה עוזר לה לגייס מעט יותר כוחות ולנשום בעצמה, לפחות כמה נשימות, שיהיה כואב פחות. מנקודת המבט שלי, תמיד אפשר לעשות משהו. תמיד אפשר להקל במעט על הסבל, לפחות. אולי זה נובע מחוסר ההשלמה שלי עם כך שיש סבל בעולם, אבל לא נראה לי שזו אשליה. אני יודעת שאפשר לעזור, ראיתי את זה קורה מספיק פעמים. שמעתי מספיק סיפורים. זה נכון שלטפל בבית חולים זה לא נושא קל. נכון שלטפל בקשישים שמחוברים למכונות הנשמה זה תחום שחסרה בו תקווה, שלא לדבר על תהילה. פידבקים חיוביים זה דבר שקשה למצוא במצבים האלה, וגם לא לרפא או להציל חיים. מצבה ממשיך להיות עגום ביותר. היא סובלת, מבקשת שינתקו אותה מהמכונות. פעם אחת היא הוציאה לעצמה את הצינור, דבר שגרר הרדמה והכנסתו מחדש. הרופאים ממליצים שבמקום מכונת ההנשמה, יעשו חור בגרון שדרכו יכניסו את הצינור. המשפחה לא יודעת מה להחליט. מצד אחד, היא לא רוצה להאריך את החיים בסבל נורא כל כך. מצד שני, יכול להיות שהצינור יגרום לכך שיהיו לה פחות כאבים. שאלתי הראשונה היא כזו: האם מישהו מכם יודע במה מדובר בכל מה שקשור למכונות הנשמה, מה כואב יותר או פחות, למשל? והשאלה השנייה: האם אתם באמת חושבים שאין מקום במצב הזה לטיפול?

0 אור 0

New member
הי מיכל

לא יודעת לעזור לך בנוגע להחלטה לגבי הצינור. אני הייתי נותנת לה הלחליט לאחר שתשמע את דברי הרופאים ומכבדת את החלטתה. לגבי טיפול: במצב הזה הטיפול שנראה כטוב יותר הוא טיפול אנרגטי - אם זה רייקי או שיטה אחרת של הילנג (וניתן גם מרחוק לחזק), ואם את מצליחה למצוא מישהו שעוסק ברפלקסולוגיה ונמצא קרוב - אז יש טיפול נפלא של פתיחת נשימה שאולי יעזור. תחזיקו מעמד

הי אור

איש לא ממש מכבד את החלטתה, מכיוון שההחלטה שלה היתה להתנתק מהצינורות כבר מזמן... האמת קשה. השאלה לגבי הצינור היתה מכיוון שאין למשפחה מספיק מידע או נסיון לגבי מה יותר גרוע ומה עדיף. גם חוששים שההחלטה על החלפת הטיפול מגיעה רק מהמקום שרוצה לפנות אותה לבית חולים שיקומי. תודה על העצות. בת דודה שלי למדה מעט רפלקסולוגיה ועיסתה את כפות רגליה, וזה הקל עליה מאוד.

שמש א

New member
סבתא...

מיכלוש, תודה על העדכון. אכתוב לך מה אני חושבת בכנות. כשאני קוראת את הסיפור של סבתא שלך, מרגיש לי שבעיקר הייתי רוצה לבוא ולבקר ולחבק, אבל לא לטפל ברפואה הסינית. אני לא מאמינה שעבודה על מרידיאן הריאות או דיקור של LU9, יכול לשנות כאן ממש. לא הייתי רוצה לאשלות את סבתא שהינה אני מנסה לעזור ואנחנו לקראת החלמה, גם כי אני לא רוצה לאכזב אותה וגם כי אני לא מאמינה בעצמי שאפשר לעשות שינוי דרמטי במקרה שכזה (זה בסדר אם יש מדקר שחולק עלי, ככה מרגיש לי). יש לי סבתא 'תשושת נפש' עם אלצהימר (כתבתי כאן כשגילינו זאת) שכל פעם חולה במשהו נוסף אחר (דלקות בעיניים, דלקת שלפוחית שתן וכו') והסיבה העיקרית שלא 'דאגתי' לה לטיפול משלים, זה שאני לא חושבת שיש לה מספיק צ'י לעבוד איתו ובכלל היא בעיקר זקוקה, בעיני, לתשומת לב ונראה לי מיותר לשלם למטפל משלים רק בשביל זה... חלמה מהירה לסבתך

תודה על השיתוף

והחיבוק. היא אכן מקבלת הרבה תשומת לב, תפילות ואהבה. ככה זה כשמביאים לעולם שמונה ילדים...

nofaritrit

New member
Nיכל יקרה

זה קשה מנשוא כשהיקרים לך סובלים. ראיתי שוב ושוב את סבל המישפחות כשהיקירים אליהם במצב של "כאילו" בלתי אפשר לעזרה. זה נכון שהטיפול בבית חולים קשה אבל אני משוכנעת שניתן לעזור ולהקל. תמיד אפשר לעשות משהו . בזה את צודקת לגמרי ואני אומרת לך את זה מניסיון עם עבודה עם חולים במצבים קשים או סופניים ועבודה בתוך בית החולים. הבעיה שכשהצוות המיקצועי נימצא בחדר הם בד"כ לא אוהבים התערבויות נוספות. מהעבודה שלי עם חולים בתרדמת אני יודעת שהצינור מקשה מאוד על הדיבור ולטווח הארוך גורם לפטריות בפה.אני לא יודעת מה כואב יותר אבל אני זוכרת בברור שהצינור הפריע להם ולמרות שכבר לא היו מונשמים הרופאים לא רצו להוריד את זה מחשש שיצטרכו להנשים אותם שוב. כדאי לחפש מטפלים בשיטות אנרגטיות וגם כאלו שיוכלו ליצור איתה קשר שיחתי טוב ופחות מעורב מאשר המישפחה. כדאי גם לבדוק את הפידבק שלה להצעה לטיפול עם מטפל שאינה מכירה. תכתבי לי באיזה בית חולים היא ואני אנסה לעזור. שולחת לך חבוק והרבה אהבה.

תודה

לטפל בבית חולים מתחת לאף של הרופאים זה אכן לא קל, אבל אפשרי כשרוצים, עם שיתוף פעולה מלא מצד המשפחה. אני רק מזכירה שהיא לא יכולה לראות, לקום או לדבר. היא נמצאת בבית החולים בילינסון, אשמח להמלצות.

המלצה למטפלת

היי מיכל, אוכל להמליץ לך על מטפלת פוטנציאלית. אחות חדר מיון לשעבר ורפלקסולוגית, גרה בתל אביב. בעלת המון סבלנות ורצון לתת. תכתבי לי אם תרצי פרטים נוספים. ---- ואכן ממש כפי שכתבת, קשה לטפל מתחת לאף של הרופאים... אך לא בלתי אפשרי. אבא של מישהי מהחברה שלי שוכב יותר משבועיים בבית חולים לאחר שטף דם בראש (במוח) אותה מישהי היא אחות במקצועה ולקחה על עצמה להיות צמודה למיטת אביה. היא משגיחה על מצבו כל הזמן ובכל פעם שיש סטיה ממצבו, היא גורמת לכל המחלקה לרוץ. בהתחלה זה היה קשה לצוות, אך כעת הם כבר התרגלו ומגלים יותר שיתוף פעולה. מאחל לסבתא שלך בריאות טובה יותר.

תודה, איציק

המצב נכון לעכשיו די רעוע, ואני כבר לא יודעת אם הצורך בטיפול עדיין רלוונטי. אבל אשמח אם תשלח לי בכל זאת מסר עם הפרטים.

טאוֹ

New member
לדעתי, לא בכל מצב יש מקום לטיפול

אבל בכל מצב יש מקום לתמיכה. במצב כזה אנחנו רוצים לעשות הכל כשלפעמים אי אפשר לעשות כבר כמעט כלום; "רק" תמיכה, שהיא המון. להחזיק את היד ולשלוח אהבה זה אולי לא הטיפול הראשון שנחשוב עליו כדי לטפל בפריצת דיסק או אלרגיה לאבק, אבל זה משהו שבני המשפחה יכולים לעשות בכל רגע. ומעבר לכך, בהתייחסות ישירה לשאלה "טיפולים - כן או לא?", אז לדעתי ובהמשך לנ"ל, טיפולים שיתמקדו בתמיכה בהחלט אפשריים במצב של סבתך, ויכולים להיות מהתחום ה"אנרגטי" אבל גם מגע או רפואה סינית. חיבוק גדול.

אני מכירה מטפלת שליוותה כמה וכמה

אנשים שעמדו למות, ועזרה להם בדרכם האחרונה. בעזרת טיפול אנרגטי.

אז מה?

היא רוצה לעבור, לא ממש שואלים אותה. זה לא הקטע של האם להחזיק אותה בחיים או לא, מכיוון שזו לא החלטה שלי או של המשפחה, ולצערנו גם לא החלטה שלה. מחזיקים אותה בחיים-לא-חיים האלה, בסבל בל יתואר. זה המצב... ולמה רק טיפול מרחוק?

לא אמרתי רק טיפול מרחוק.

רק ציינתי שאפשר אולי להקל עליה בעזרת טיפול אנרגטי מרחוק.
"היא רוצה לעבור, לא ממש שואלים אותה" ההחלטה מה לעשות עם סבתך, זו לא החלטה של המשפחה עצמה?

עכשיו הבנתי

חלק מההחלטות מצויות בידי המשפחה, חלק בידי הרופאים. בכל מקרה, כנראה שניתוק מהמכשירים הוא לא צעד שמקובל על אף אחד שם... זו סוגיה קשה, וקשה היה לי לקרוא את מה שימית כתבה בפסקה האחרונה, שהתייחס לזה שלתת לה את הטיפול הרפואי שהיא לא רוצה בו, שקול לתקיפה. בכל אופן, לי בתור אחת הנכדות היותר צעירות שלה ושפחות מקשיבים לדעתה, אין שום מילה בנושא. ניסיתי לדבר על זה, וניכר שהיה להם קשה מידי לדון בזה והשיחה הסתיימה. האמת היא שאני לא רוצה להמשיך ולדון בנושא הספציפי הזה, כי אני רחוקה פיזית ואין לי גישה לכל הפרטים, אני לא רוצה לעשות עוול עם אף אחד או להגיע למסקנות שעלולות להיות שגויות.

yamit23

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo52.gif

קראתי את שכתבת. מתנצלת, אם היה לך קשה. זה משהו שיצא לי לשמוע יותר מפעם אחת, ודיברנו על זה בקורס שאני עושה, כמובן - מהצד השני. לא חשבתי על איך זה עלול להישמע לך. שולחת לך המון כוח להתמודדות הזו, שנשמעת לא פשוטה. כמובן שבמשפחה כ"כ גדולה, יש גם הרבה דעות לכל הכיוונים, אז זה בטח לא מקל.

אין צורך להתנצל../images/Emo24.gif

היה חשוב לי להבין את הדברים. כרגע מסתמן סירוב לניתוח עם הצינור, פשוט כי לא רוצים לענות אותה עם ניתוח וגם לא רוצים להאריך את חייה לשווא. היא מורדמת רוב הזמן. המצב בקרשים...

yamit23

New member
ועוד ../images/Emo24.gif

יש לי הרגשה שהדברים בכל זאת מתקדמים למקום טוב. מקווה שזה אכן כך. מאחלת לך ולכל המשפחחה רק והמון טוב.

אייקו1

New member
מיכל הלב של מיכל לכל הלב של מיכל

חיבוק גדול גדול, חוצה ימים ואוקינוסים
גם שם הייתי יקרה, רחוקה מהאהובים הסובלים. דעי שיש לך תפקיד בזה שאת שם ולא כאן מרחוק שולחת אהבה, לא רואה את הסבתא בסיבלה, רק זוכרת אותה כפי שהיתה אני מחזקת ומחבקת אותך שכן אני יודעת עד כמה קשה יחד עם זאת, להיות כל כך רחוקה בלי שותפים למעמסה. דעי, שכשיגיע הרגע שבו הכאב יהיה בלתי נסבל, הנשמה תידע להתנתק. שולחת לך המון אור ואהבה, חבקי, לטפי, דברי אל ליבה של סבתך ככל העולה על דעתך ומעמקי ליבך כמו גם לכל שאר קרוביך האהובים (ההורים, הדודים ושאר הנכדים - כל הנפשות הפועלות שם בסיפור) מחב/זקת אותך מיכל

למעלה