סיפורי סבתא

יה-יה

New member
סיפורי סבתא

היא האשה המשמעותית ביותר בחיינו (לטוב ולרע) היא נמצאת שם תמיד (גם אם לא פיזית) תמיד יש לה מה להגיד (טוב, כמעט תמיד) לרוב זה יהיה משהו מעצבן (סתם בצחוק!) אנחנו נילחם עד חורמה כדי להוכיח שאנחנו צודקות (ולא נודה גם אם היא צדקה בסוף...) אמא. אמא (שלי, שלו) היא הסבתא של הילדים המתוקים שלנו. תמיד יש לנו מה להגיד עליה (שוב... לטוב ולרע). האם חשבתן פעם מה סבתא חושבת? אני רוצה לראיין את סבתא (לא שלי, לצערי, כבר איננה)!!! והנה הצעתי: אני אכתוב מין ראיון בסיסי על שאלות שנשאל את אמא שלנו או את החמות שלנו. כל אחת שתרצה, תתן לסבתא הנבחרת (או לשתי סבתות) את השאלון. סבתא תענה ונכתוב כאן את התשובות. אני נוטה לחשוב שעדיף לתת לסבתא את השאלון בכתב, שתענה בזמנה החופשי (ובקצרה... ואולי גם ביתר פתיחות, כי זה לא פנים מול פנים). כשתחזיר את השאלון/ראיון, נקליד כאן את התשובות ונראה סופסוף מה סבתא חושבת עלינו, על החיים שלנו, על מה היא מצטערת בנושא גידול הילדים, מה שונה היום, מה היה חסר אז וכו'... אני אעשה זאת. האם אתן בעניין? לפרסם את השאלון (שעדיין לא כתבתי...
)?< אם אתן בעניין, אכתוב. אם לא, אספר לכן על אמי וחמותי כשאקבל חזרה את השאלון (שלא כתבתי, כבר אמרתי
?) יה-יה

gallish

New member
../images/Emo45.gif נשמע לי אחלה דבר ../images/Emo13.gif

אני אשמח "לראיין" את אמא שלי (למרות שאני יודעת בדיוק מה היא חושבת
) לגבי חמותי, זה קצת בעייתי (למרות שהיא גרה איתי...) לכי על זה

יה-יה

New member
אני בטוחה שכולנו נופתע מהתשובות

חכי... עוד לא ראית את השאלות... (גם אני לא
)

בוליפלג

New member
../images/Emo41.gifהערה - יש חשש ו/או חשד..

שהתשובות לא תהיינה מהימנות - איזו חמות או אמא תכתוב דברים 'כנים עד כאב'?...
אז.....שלא ימרחו אתכן

יה-יה

New member
אנחנו נשאל את זה ככה ש...

לא תהיה ברירה!! וידויים מהלב יהיו פה! סבתות יחשפו פה את כל האמת!!!

יה-יה

New member
סבתא, למה יש לך פה כזה גדול?

סתם סתם
השאלון מתחיל ב"חימום" וקירוב לבבות, על-מנת לשחרר לחצים. שאלות קלות ומשמחות. שאלה ראשונה: מה את הכי אוהבת ב- X (שם הנכד/ים. אם יש יותר מאחד, כל אחד בשאלה נפרדת) רגע. הצעה נוספת: שרשרו שאלות ונכין ראיון. המטרה בגדול: לגלות את סבתא בהבטים שונים, למשל- מה היא חושבת עלינו כאמא (לא שאלה ישירה!) מה היא היתה עושה שונה, לו היתה אמא של X אם היתה מגדלת אותנו מהתחלה, אבל בימינו אנו, מה היה שונה וכו'. לפעמים אנחנו כ"כ מקובעים לגביה, שאנחנו כבר לא שומעים מה היא אומרת, ולפעמים אפשר לגלות, שבעצם... היא יותר בעדנו ממה שחשבנו, שהיא חושבת עלינו דברים יותר טובים ממה שדמיינו וכו'. הקיצר, מה אני מבלבלת ת'מוח? SHOOT

down under1

New member
אחרי 9 ימים עם חמותי...

אני יודעת מה היא חושבת עלי! שאני פסיכית על כל הראש!!
אני יודעת שאמא שלי חושבת שאני אמא טובה! בחיי, מפתיע גם אותי. אולי כי היא רחוקה ולא רואה את האמת
את חמותי אני לא רוצה לשאול כי אין לי כוח לנהל איתה יותר דיוני חינוך ודעות. עייפתי ממנה. ובכל זאת היום ביום התשעי לביקור שלה, כמו ילדה טובה הכנתי לה עוגה, קשטתי, נפחתי בלונים ושרתי יומולדת! נתנו לה מתנה ועוד מאט נארגן לה מיני מסיבה! אני כלה מקסימה אני, בחיי ואני אפילו לא נשואה למשפחה
טוב גמרתי לקטר הלכתי ביי

down under1

New member
יש לנו אותה חמות?? ../images/Emo12.gif

גם שלי לא סוגרת את הפה לרגע!! לא מספיקה לקלל, לא מפסיקה להגיד לו שהוא לא יכול, מפריע לה שהוא משחק במטבח! מנסה ללמד אותו כל הזמן איך באמת משחקים במשחקים, מנפחת לו ולי את המוח... קטעים איתן. אבל שלי חוזרת הביתה היום!!! מתי שלך פורשת?

ayala26

New member
חזרה כבר ביום רביעי

באמת נשמעות דומות אבל שלך לפחות גם עושה דברים. חמותי מאוד צרת אופקים.

down under1

New member
האמת שניצלתי אותה לתפירה ../images/Emo6.gif

נתתי לה גזרות ובדים והושבתי אותה לתפור לי מנשא סיני - יצא מאוד מוצלח ואחרי אימון בבית הוא שמח להכנס אליו בקלות! מצאתי שיטה להניף אותו עם המנשא על הגב, קלי קלות. חולצות ואני סיימתי שמיכת כרית, צריך לצלם לפני שאני נוסעת... עוד שעתים וחצי היא אמורה לצאת לדרך ואני מרגישה שגמרתי מסע השרדות!

יה-יה

New member
היא בטח אומרת לעצמה

"...בטח! היא מארגנת לי מסיבה. פתאום יש לה מצב רוח... מעניין למה... היא יודעת שאני אוטוטו עפה מפה. שמחה מיומולדתי עלק..." (היא יודעת מה זה 'עלק'?
)

down under1

New member
../images/Emo6.gif

דוקא התרגשה! הכנתי עוגת שוקולד עם גלידה, קישטתי ורשמתי יומולדת שמח סבתא, בלונים וצפוצפות, צילמתי אותה עם ג'וש... היתי מתוקה להפליא! מאוחר יותר הכנתי ארוחת ערב ולמרות שהיא איימה כמה פעמים שהיא שוטפת כלים... הם חיכו לי אחרי שהשכבתי את ג'וש. אבל הכי חשוב - היום היא נוסעת הביתה!!!!!!!!!!!!! ועל זה נאמר - ויפה שעת אחת קודם, או שבוע..

mitsi miaoo

New member
רעיון מקסים

ויש לי אפילו סבתא רבא לשאול
רק שהיא לא גרה בארץ. אני רוצה שאלה (קשה לי בניסוח) שתבהיר לי מה דעתה על זה שאני בחרתי לנהל את החיים שלי אחרת ולשלב עבודה מחוץ לבית עם עבודה בבית בניגוד אליה שהיא עבדה רק בבית. או ההפך כמובן אם יש מישהי (עדיין לא מכירה את הנפשות הפועלות בפורום) שבחרה לעבוד רק בבית בניגוד לאמא שעבדה גם בחוץ. וגם אני חושבת שכדאי לשאול גם לגבי מידת המעורבות בחיי הנכדים (יותר מדי או פחות מדי) ומה הייתה רוצה לשנות (בלי התחייבות). ושוב, רעיון מקסים. קבלי ח.ח.

tiger mom

New member
לצערי סבתא שלי מבטאת את דעתה בנושא

כל הזמן. כמובן שהייתי צריכה להשאר בבית. גם יכולתי להפסיק את הלימודים אחרי שהכרתי את בעלי, כי לפי סבתא שלי הלכתי ללמוד רק כי לא מצאתי עם מי להתחתן בצבא.

למעלה