סיפורי ילדים

איליטה

New member
מצטרפת לבקשה

אנחנו טסים לארץ בעוד שבועיים ואני חייבת להתחיל להכין רשימות
הילד שלי גם בן 4
אילה

irisgh

New member
יש בשאלות הנפוצות

קטגוריה של ספרים וסיפורים, ובתוכה תת סעיף המלצות ותת סעיף של ספרים לפי נושאים. בשניהם המלצות לספרים, ובראשון יש גם שרשור המלצות. מה שמועדף על בני: החל מסביבות גיל 4 - מת על פו הדוב (הספר הגדול והמלא. קראנו אותו כבר פעם וחצי מהתחלה ועד הסוף, פרק בערב. אנחנו התעייפנו. הוא לא). ולא מפסידים כלום אם קונים, כי אם לא השנה, אז שנה הבאה. אלטרנטיבית אפשר לקנות את הספרים שמחולקים לפי הספרים באנגלית ('הבית בקרן פו' וכד'), שהם בכתב גדול ומנוקד, ומתאימים גם לילדים שיודעים לקרוא בעצמם. מעריכה שהחל מאמצע כיתה ב'. הוא התחיל מאוד לאהוב אגדות (הברווזון המכוער וכד') הענק הגנדרן - ספר חדש יחסית, מתאים להערכתי החל מגיל 3. הוא התחיל בדיוק לאהוב ספרים שמסבירים דברים. בהקשר הזה, עוד ספר שמתאים החל מגיל 4-5 ועד בטח גיל 9, זה 'הספר הראשון של השאלות והתשובות'. לגילאים הצעירים, כמובן שלא מקריאים מילה במילה, אלא מפשטים קצת. מה שציער אותי מאוד היה שקניתי את הספר על מוקי השובב (זוכרים? זה שברח מאמא בגשם ושמעיה נער האופניים מצא אותו והחזיר הבייתה בסל הקניות?). אני זכרתי אותו מאוד לטובה מילדותי. יניבי אמר שהסיפור הראשון 'יפה, אבל לא מעניין אותי'. כך שלא הגיע שום בקשה לקריאה חוזרת או המשך הקראת סיפורים מהספר הזה. ממש חבל לי. זו נוסטלגיה. אני מעריכה ששמעתי את הסיפורים שם עשרות רבות של פעמים, ואולי אפילו יותר
.

לאה_מ

New member
בנוסף לכל מה שנאמר כבר

אצלנו עכשיו הולך חזק מאד ק. צ'וקובסקי בתרגום אלתרמן - אורי מאד אוהב גם את "ברמלי", אבל בעיקר את "לימפופו" (המקסים בעיני!
). גם "דירה להשכיר" של לאה גולדברג, ושני הסיפורים הנוספים בקובץ הזה ("כך ולא כך" ו"מעשה בשלושה אגוזים") זוכים להצלחה. אנחנו קוראים עכשיו בהמשכים את "סיפורים שענת אוהבת במיוחד" של יהונתן גפן - גם מתאים מאד לגיל, ועוד יהונתן גפן שאני אוהבת לגיל הזה - "גן החלומות האבודים".

למעלה