סיפורי החמות בחג

היי מרין

בציניות הייתי אומרת לך, שככה את תתאמצי יותר ותחסכי מהר יותר כסף כדי לצאת משם. לא בציניות? וואלה מה אגיד לך, כנראה שלא תהיה לך ברירה, אלא לא לעזור בהכל אחרת את מרגילה אותם מההתחלה ואח"כ את רק תיבכי על זה, על כן כמו שאמרתי, תפסיקי עם העזרה הזו (לא לגמרי, אבל לפחות תורידי כמויות) ואם בעלך אומר שאחרי החגים בכל יחזור לשיגרה (למרות שיש לי הרגשה שלא ככה יהיה) פשוט תתחילי לטייל לך בחג, תכנני לך כל יום משהו שיוציא אותך מהבית להרבה זמן בהצלחה

mariana

New member
אני מקווה מאוד שזה יגמר בקרוב

ואם לא אז כנראה שזה מה שאני אעשה כל יום בחג אני אהיה אצל מישהו אחר. הבעיה שלי שאם אני לא אעשה יגידו שאני "אוכלת חינם" כאילו המחשבה שלהם זה נותנים לכם קורת גג אז תתרמו כמה שתוכלו אצלי זה לא מקובל כי הם מנצלים את העזרה הזאת

../images/Emo63.gifחובתו של בעלך

מהכתובה לתת לך את כל חסרונך. כך שאף אחד לא עושה לפחות לך טובה. למעשה הם עוזרים לבנם

mariana

New member
אשכרה את צודקת

אבל את יודעת שהם שכחו מזמן את הכתובה. ועם הם נותנים עזרה לבעלי אז הוא צריך להחזיר להם עזרה אז אני כביכול במקומו

ניני5

New member
תתני, כי גם הם נותנים. אבל רק עד

הגבול שאת לא מרגישה מנוצלת. או אפשר לעשות משהו אחר. תגידי לעצמך שאת נותנת בכייף. ולא עושה חשבונות.

ואיי..ואיי.. נראה לי שעוברת עליך

תקופה לא קלה. תנסי לא להיות שם בימים שכאלו ותשתמשי בכל תרוץ אפשרי הרבה חיבוקים.

מרין יקרה...

יש אנשים שאם הם לא יגידו את המילה האחרונה ובאותה עת ינעצו בך מסמר או 2 הם לא ירגישו טוב עם עצמם. לכן תני למילותיה הפוגעות והמיותרות של הגברת הנ"ל לחלוף לך האוזן ותמשיכי לעשות מה שטוב לך. שולחת לך הרבה חיבוקים.

mariana

New member
תודה לך

ולא אני לא כועסת עליה. כי אני זוכרת שהם היו נגד שאני אחיה אצל חמתי אבל בעלי מתעקש שכן כי זה עבור שנינו. אז בגלל זה אני שם

geni1

New member
מרין ../images/Emo22.gif

זה לא המצב האידאלי , אבל לא היתה לך ברירה...

שש שבע

New member
אמא של שבלולות, יש אנשים שאוהבים

להסית, אלה הם לא שנועצים מסמר אחרון בארון המתים, אלא בונים את הארון מתחילה, ככה שאל תהיי לי צדיקה גדולה כזו. וזהו. הנה אמרנו לה, ולא שמעה, עכשיו אולי תשמע ותחסוך לעצמה סבל.

שש שבע

New member
תיארתי לעצמי שתחכי לתגובה כזו

ואני הייתי אומרת את זה לבת שלי. אצל הבוכרים החמולתיות היא מכה, בישוב שלנו עד שהבנתי מי שייך למי ומי נגד מי לקח לי חצי שנה. תקשיבי טוב טוב, את תשבי עם חמותך ותסבירי לה, שאת חיבת לגמור את הלימודים בהצלחה, ושיתנו לך ללמוד בשקט, ושאת לא משרתת, את מוכנה לעזור אבל את לא העוזרת, ואם הם לא מבינים את זה, תקחי את הרגלים שלך ותשכרי דירה, אפילו אם זה ידחה את רכישת הדירה בעוד כמה שנים. והנה,ף אין חכם כבעל נסיון, אולי עכשיו תקשיבי לעצות של מנוסות?

ניני5

New member
אני רוצה להוסיך על מה ששש שבע

אמרה. תגידי עוד לחמותך שאם תלמדי תוכלי לקבל עבודה יותר טובה וככה תעזרי לבן שלה. אחרת תשבי בבית או שתקבלי עבודה שתרוויחי בה מעט. היום תאר באוניברסיטה זה כמו בגרות בזמני. תסבירי לה שבלי השכלה קשה מאוד להסתדר בחיים. תסבירי לה שאלה זמנים אחרים. ואת בעצם עוזרת לבן שלה שאת לומדת. תגידי לה שאת עושה כמיטב יכולתך, ושהיא תבין שהלימודים הם לא הפינוק שלך, אלא בא לעזור לבן שלה. כי את מתכוונת גם לעבוד ולא להיות רק בבית. תסבירי לה שהיום צריך שתי משכורות, וחוץ מזה אם יש פיטורים של אחד מבני הזוג אז לפחות נכנסת משכורת אחת, עד שמוצאים שוב עבודה אחרת. תסבירי לה עוד שבזמנה לא חשבו שאשה צריכה ללמוד או לעבוד בחוץ. היום זה ממש חשוב. היום לאשה יותר קשה, היא גם עובדת בחוץ וגם עובדת בבית, וגם ילדים וגם להיות אישה לבעלה. חמותך עבדה ב3 מישרות: בית, ילדים, ובעל. את צריכה לעומת זאת לעבוד ב4 מישרות: בית, ילדים, בעל, ופרנסה לבית (עבודה בחוץ). החיים שלך יהיו יותר קשים משלה.

איזו חוצפה

אתם חייבים לגור איתה? כי זה מתכון לכישלון, גם עם הבעל וגם עם המשפחה, רחוק מתוק!

למעלה