סיפורי החמות בחג

mariana

New member
סיפורי החמות בחג

כמו שאתם בטח יודעים אני חיה עם חמותי אולי 3 שבועות כבר. היא אשה מאוד נחמדה ועושה רושם שהיא אוהבת אותי. אבל יש רק בעיה אחת קטנה, היא אחת שמאוד אוהבת לארח חבר'ה ולהכין אוכל לגדוד היא מאלה שמכינות רק לערב איזה 4 ארוחות. ומה אני אגיד, אני כמובן חייבת לעזור לה כי אם אני אשב רגל על רגל אז אתם יודעים מה מתחיל להיות. יש לה בת בת 16 שלא עושה כלום לא שמה יד בכלום. יום שישי הם בנו סוכה לכן את ערב החג הם עשו אצלהם וכמובן גם יום שבת וכל שער הימים אני מאמינה. חזרתי מאוחר יחסית מהלימודים, ואני במקום לנוח ישר הייתי במטבח להכין סלטים להכין את השולחן וכו', אני מנסה לשמור שבת משתדלת להיתקלח לפני כניסת שבת וכל הדברים הקטנים. אחרי כל העזרה שכחתי אפילו להיתקלח, לא היה לי ברירה בשעה 6 נכנסתי להיתקלח אחרי שסיימתי את הכל, בערב היו מוזמנים איזה 25 איש וגם ההורים שלי ביניהם. כמובן אני במטבח שוטפת מנקה מגישה וכו' ועוד סבתא שלו אחרי שאני מתיישבת ישר אומר לי לקום לנקות את הליכלוך מהשולחן, מין בוסית כזאת, היא כבר לאט לאט תקבל ממני מה שמגיע לה. אבל זה לא נגמר בזה ואז ארוחת הצהריים גם 15 איש ואז שוב ארוחת ערב היא חגגה לבת שלה יום הולדת לבת נשואה אז כמובן מי במטבח? אני וחמתי הכינה על האש. בסוף הערב הייתי גמורה ומאוד עצבנית. אני צריכה לאכול אותה שהיא אחת שאוהבת לארח ואוהב שיגידו עליה מילים טובות? מה אני צריכה את זה בכלל. בסוף הערב הייתי עצבנית על בעלי ועל היחס הבלתי מתחשב מהמשפחה שלו. אין לי פתרונות אני כבר מתחילה להרים ידיים. מה אתם אומרים?

אין אפשרות...

שתגורו אצל ההורים שלך במקום אצל ההורים של בעלך? בכל אופן, את חייבת לנהל שיחה רצינית עם בעלך!!!!!!!

mariana

New member
לא אין אפשרות

הבית שלהם ממש גדול אז בחיים לא יתנו לו לחיות אצלי וגם אצלי אין מקום בבית. אני כבר דיברתי עם בעלי הוא אומר שהוא מבין אותי ושאחרי החגים הכל יחזור לשיגרה ולא יהיו יותר סיפורים כאלה, אבל אני מכירה את אמא שלו אז ככה שגם בימים רגילים הם חוגגים עם חמולות כמו ימי הולדת וימי נישואין וכאלה

geni1

New member
ספרי לי על חמולות...../images/Emo3.gif

גם משפחתו של בעלי ככה. הם מרגישים בני בית בכל מקום!!! זה לא קל לגור אצל חמותך ולקבל את המנהגים שלה על מוזרויותיהם.
אבל...אין לך ברירה! נקווה שבעלך באמת צודק , והארוחות יפסקו אחרי החגים... בינתיים , את לא חייבת להיות נוכחת בכל הארוחות האלה. אתם יכולים לצאת או להיות אצל ההורים שלך .

sovlanit

New member
מסכימה עם דיתוש ומוסיפה

אם הבנתי נכון את לומדת. תוכלי לצאת מהבית לספריה/חברה להכין עבודות/ללמוד למבחנים - וזה גם יכול להיות תירוץ מתקבל על הדעת. ככה פחות תצטרכי להתעמת עם רגשותייך וגם להנות... חג שמח

liatben

New member
מסכימה בהחלט!../images/Emo24.gif

מרין מתוקתי...מהתחלה לחנך, זה שאת גרה שם לא אומר שאת מארחת, תני עזרה ואל תתביישי להגיד לא, לא גדול ומוחלט. תתפסי טרמפ על הלימודים ותשתפי את בעלך בכל המהומות . שיהיה לך בהצלחה.

mariana

New member
תודה סובלנית

זה גם מה שאני הולכת לעשות. היא שוב הזמינה את הסבתא אמא שלה לעזור לה להכין אוכל להיום בערב, בגלל שאני מסיימת לעבוד מוקדם היום אז אין לי מה לעשות בבית ולהיסתכל עליהם, אז אמרתי לבעלי שלא יחכו לי אחרי העבודה כי אני יורדת לאמא שלי להכין את הפרוייקטים שלי, כי רק שם יש מחשב בינתיים. אז לבינתיים מזה יצאתי בשלום

jesenia

New member
וכשאת מתרוצצת במטבח,

מה בדיוק עושה בעלך? נשמע שהיית עצבנית עליו (ובצדק) גם כי הוא נותן לסבתא שלו, עם כל הכבוד, להתייחס אליך כאל מנקה בשכר, וגם שהוא מרשה לעצמו לשבת בחיבוק ידיים בעוד את מתרוצצת ועוזרת. מסכימה עם כל השאר, איזה יופי שאת לומדת, זה מקור שפע להסברים שמונעים ממך להיות סינדרלה.

geni1

New member
ככה זה במשפחות מהדור הישן

תיזהרי,מרין,שבעלך לא יתרגל לשבת בחיבוק ידיים! אפשר לשנות את זה רק בהתחלה...

mariana

New member
לא הוא בכלל לא כזה

אנחנו פשוט המטרה שלנו זה לחסוך סכום מסויים כדי לקנות בית משלנו. אז לבינתיים עוזרים, אבל הבעיה שהם מנצלים את העזרה הזה יותר מדי.

mariana

New member
הי ג'ס

קודם כל בעלי מאוד תומך בי אם יוצא שהוא בבית ישר בא לתת לי יד. כי הוא כבר אמר להם מלכתחילה עוד לפני שנישאנו שאני לא באה לשם על תקן שיפכה אלה על תקן אשתו, כלומר אורחת. הבעיה שאני מתה שהוא יהיה לידי שיראה מה סבתו עושה לי כי הוא יסתום לה את הפה. כבר יצא שהוא מעיר לה כמה פעמים לידי. אבל מה אכפת לה היא ממשיכה בשלה, עכשיו תורי לסתום לה את הפה. וחוץ מזה הוא עובד אצל אביו במכולת ליד הבית אז כל כמה דקות הוא קופץ לראות עם הכל בסדר

ניני5

New member
מריאנה, לאנשים זקנים אין אלוהים.

הם אומרים ועודשים מה שהם רוצים ולא מתחשבים באף אחד. רק בדברים של עצמם. אחרת איך הגיעו לגיל הזה לדעתך?

jesenia

New member
יופי מרין

את לא חייבת שהוא יהיה לידך, מספיק שתגידי לו והוא יעביר את המסר. אבל הכי טוב, באמת, זה שאת תעני (רק לא לשכוח, אסרטיביות זה לא תוקפנות). סבתא שלו מעדיפה לשבת ולנעוץ בי עיניים בעוד אני עורכת את השולחן, מנקה את השולחן, או סתם יושבת לידה. במקרה שלה אין עם מי לדבר, אז אני כל הזמן מזכירה לעצמי לשמור ממנה מרחק פיזי מסויים. סתם מעניין אותי, איך חמותך מקבלת את זה שבעלך עוזר לך? עד כמה שהבנתי, זה לא ממש מקובל.

mariana

New member
היא יודעת טוב מאוד

שזה מה שיקל עליי שהוא יעזור לי, יש לה בת בבית בת 17 ולא עושה כלום כלום זאת מילה עדינה אליה, אני פשוט הגעתי וכביכול הפכתי לעוד בת שחייבת לעזור לאמא, ומעצבן אותי כשאני באה מעבודה ושטפת את הריצפה המלוכלתשלהם והיא נועצת בי מבטים ולא עושה כלום. אז לפני הנישואין הוא אמר לה אם אחותי לא עוזרת לה אז אני אעזור לה כי היא לא שיפחה של אף אחד, הם בעצמם יודעים שאין סדר בבית אף פעם ואני לעומת זאת באה מבית מבריק כמו בית מרקחת וכולם שמים יד, אצלהם נאדה אז לפחות הוא עוזר לי אם הם ישאלו אותו למה הוא עוזר לי? הוא ישר יסתום להם את הפה בזה שיגיד להם שאתם בעצמכם לא עושים.

ניני5

New member
מריאנה, אם בעלך עוזר לך לנקות את

הבית של אמו, ואחותו לא נוקפת אצבע. ואמו שואלת מדוע הבן שלה עוזר לך, את יכולה להגיד שאת לא יכולה לחיות בבית מלוכלך. ובעלך עוזר לך כי את לומדת וחשוב לו שאת תלמדי. ואם זה כואב לחמותך שהבן שלה עוזר תגידו לה שהאחות צריכה לעזור גם. חוץ מזה שנקיון הוא התעמלות טובה. ואחות יכולה להתנוון אם היא לא עושה כלום. עבודת בית טובה כמו חדר כושר. לי יש עוזרת פעם בשבועיים ופעם בשבוע אני מנקה יסודי בשביל ההתעמלות.

למעלה