משל העכברונים
הבאתי לכם סיפור קצר וחביב........רק תעשו את הקשר לציונות.... משל העכברונים: היו היה חור קטן ונידח של עכברים. החור היה מלוכלך,ודפנותיו היו שבורות במקצת, החפצים המעטים שהיו בו היו קרועים והרוסים, החור לא היה מוגן לגמרי, וגם אוכל לא היה בו דרך קבע. יום אחד בא עכברוני ואמר: "אולי נלך לחפש לנו מקום אחר לחיות בו,הרי בכל מקרה, פה לא טוב לנו,השינוי לא כל כך רע ונוכל,אולי, למצוא לנו מקום טוב יותר, החור הזה,בכל מקרה ישאר שלנו" עכברי התפרץ ואמר:אבל עכברוני,החור הזה,שייך למשפחות שלנו כבר שנים רבות,סבא רבא שלי ושלך ברחו מהרבה חתולים שחורים בשביל להגיע לפה" עכברושון קם והוסיף:"החור הזה שייך לנו כבר 70 שנה,הוא לא מושלם אבל רק אליו אני מרגיש שייך,כל מקום אחר לא יהיה שלי,אני אהיה בו לאורח" עכברי התרומם על רגליו האחרויות ואמר:"אם כולנו נקום ונעזוב,לא יהיה מי שישמור על החור שלנו,משפחות העכברים האחרות יקחו לנו אותו.אם נלך לחפש לנו מקום אחר, בדרך ניתקל בכל מיני אויבים שינסו להביס אותנו,אם הם יהיו רבים יותר הם יוכלו להשמיד את רובנו,ישארו רק בודדים מאיתנו שיצטרכו לשוב לכאן ולהילחם על החור שלנו,על מנת להחזיר אותו לרשותנו-אני לא רוצה להיות אורח,אני רוצה להיות פה,בבית שלי,להצביע,להשפיע ולשנות את החור שלי כדי שיהיה להכי טוב שאפשר. עכברוני התעצבן ואמר:"אתם סתם פחדנים,פוחדים מהשינוי,פוחדים לבוא איתי,לדרך חדשה, למקום טוב ומושלם שאולי נמצא,תחשבו על זה יש לנו סיכוי למצוא הרים שלמים של גבינה, מיטות נוחות,בגדים חמים,כסף וזהב-אם רק נצא מפה" באותו זמן,ישב לו מנהיג העכברים הזקן בצד ושמע את השיחה,עד שלא יכל לסבול יותר את הרעש שסביבו. הוא נעמד בקושי,הסתכל סביבו,כל העכברים בחור השתתקו-חיכו למוצא פיו,הוא הישיר מבטו אל עכברוני,העביר את עיניו לעכברי והחזירם לעכברוני,ואמר בקול עבה: "אני הכרתי עוד את סבותיכם,שהיו פה ובנו לכם את החור הזה,הם בנו אותו בתקווה אחת,שהוא ישמש לכם בית ומקום מסתור מפני כל הרע שבעולם,שפה תהיה לכם הזכות להצביע ולהשפיע, שפה אתם תהיו הרוב,הקובע,הבלתי מנוצח. המצב בחור שלנו לא מזהיר במיוחד,אולם לפני שנקום ונעזוב יש עוד דברים רבים שניתן לעשות,אם תתאחדו כולכם,תפשילו שרוולים,תסתכלו על הדברים הטובים בחור ותעשו כל שביכולתכם על מנת לשפרו,תשלימו עם השינוי שחל בחור, ותיזמו שינוי חדש לשיפור המצב,לכולכם יהיה טוב,בחור שלכם,שאתם תהיו היחידים שתוציאו אותו מהמצב שבו הוא-אין לנו חור אחר,בכל מקום אחר נהיה לאורחים,שפרו את שלכם ואל תברחו לטוב שבנה האחר" הוא סיים את המילים האלו,נשמתו של העכבר הזקן נדמה והוא נפטר. העכברונים העצובים קברו אותו,וחזרו אל החור-החור שלהם! שבוא נפלא לכולם נופר