סיפורים משיעורים

assaf87

New member
סיפורים משיעורים

היום היה לי שיעור וככה 5 דקות לפני שנגמר השיעור, לפני שמגיעים לביה"ס. אני לוקח פניה לאיזה רחוב כמעט בלי תנועה, אני השלישי בשיירה מתוך ה6. באמצע הפניה אני נותן קצת דלק ועוזב את הקלאץ' קצת ופתאום במקום שהאופנוע (DR350) יסע יותר מהר הוא מתחיל להיחנק והטורים מתחילים לרדת, אני כבר סיימתי את הפניה הקצרה ואני לוחץ על הקלאץ' ומסובב את המצערת כדי שהטורים יעלו, לא הספקתי בקושי לקלוט מה קרה הרגע והמנוע נכבה... כולם עוברים אותי חוץ מתלמיד אחר שנשאר לראות מה קורה איתי. אני לא מבין מה קרה הרגע, לא עשיתי טעות עם הקלאץ' הוא לא היה אמור להיכבות.... אני מנסה להניע ו.... לא הניע, אני נותן קצת דלק ומנסה להניע ו..... לא הניע, אני מסובב את המצערת לוחץ על הסטרטר ו...... ניחשתם, לא הניע! עכשיו אני נהיה נואש, את רוב הרוכבים אני לא רואה ואני סתם לוחץ על הסטרטר ומנסה להבין מה לא בסדר! התלמיד שהיה מאחורי שחיכה לי הסתכל עלי ואמר, אני אסע למורה ויגיד לו שיחזור! הוא נסע, עכשיו אני לבד.... אני אומר לעצמי "אסף תפעיל ת'ראש אתה קראת פה בפורום על הרבה מיכרים.. מה הגורם בדר"כ?" ואז פתאום אההה כן! אולי נגמר הדלק, אני מנענע את האופנוע ובאמת אין רעש כאילו נשאר הרבה דלק. טוב, דבר ראשון אמרתי לעצמי: "זוז מאמצע הכביש" וסחבתי את האופנוע ליד המדרכה. ירדתי מהאופנוע והתחלתי לחפש את ברז הדלק, נזכרתי שאמרו לי שהוא בדר"כ בצד שמאל של האופנוע מתחת למייכל הדלק. ראיתי את הצ'וק אבל לא את הברז, ולא רק זה אלא שגם לא היה לי מושג איך נראה הברז. פתאום הגיע המורה שלי וכמובן שאמרתי לו את הערכתי המלומדת שנראה לי שנגמר הדלק וצריך להעביר לרזרבי, הוא הסתכל עלי במבט של "מאיפה אתה מכיר את המושג הזה? ואיך אתה יודע?" הוא הסתכל כמה שניות על האופנוע והעביר לרזרבי, נגיעה קלה בסטרטר והמנוע התחיל לנגן בשנית... זהו, סתם היה לי נחמד שסוף סוף למדתי משהו, שמשהו מעניין באמת קרה ורציתי לספר. אולי עוד אנשים רוצים לספר סיפורים מוזרים משיעורי נהיגה, טסטים וכו'...

asparagos

New member
פעם ראשונה בחוץ,

ג'אווה 350 (יאבה למקפידים) ואני מת לדעת כמה סוגר, איך פותח וכמה אני
יוצאים מבי"ס רוממה ליד הרכבת בחיפה ופונים לכוון בת גלים. אני הייתי ראשון, המורה בסוף
, פותח FULLGAZ, ועף קדימה בתאוצה עוקרת סתימות, העיניים נכנסות לחורים ועוברות בגוף עד לשק האשכים, העמלץ(TM) מתחתי נוהם ומתנשף, קופץ על פסי ההאטה ומתרחק משאר החבורה עד שנשארת מהם נקודה קטנה, אז אני מעיף מבט אחורה ושוב מחזיר קדימה... אממה אני כבר לא על האספלט אלא נוסע על החצץ ליד במהירות 80 קמ"ש בערך, הפחתתי מהגז וזכרתי משהו שהמורה אמר "לאן שתסתכל לשם האופנוע יפנה", אז נעלתי מבט על המשך הכביש ונתתי לאופנוע לעשות את שלו, בנס לא קרה לי כלום, כמובן שהייתי ממוגן היטב בחולצת פלנל שעליה אפודת ברזנט צהובה וקסדת חצי, ג'ינס LEVIS ונעלי פלדיום.

Dar592

New member
מזכיר לי את המורה נהיגה שלי

קבוצה של תלמידים נוסעת אחרי המורה ברכיבה חזרה לקראת סיום השיעור כאשר אני רוכב שני לפני הסוף. התלמידה שמאחורי נוסעת בחוסר ביטחון וממש בצורה די מסוכנת, מדי פעם אני מסתכל במראות לראות שהיא עוד חיה. הבחורה היתה עסוקה כל כך בלרכב על ה50 סמ"ק המסובך לתפעול שהיא פספסה פניה והמשיכה לכיוון אחר, המורה נהיגה כבר היה רחוק ונראה שלא ממש עניין אותו מה קורה כי היה עסוק בלדבר בפלאפון תוך כדי נהיגה. החלטתי לעצור בצד, אני את הדרך אני יודע אחכה לה היא בטח שמה לב שפספסה אותנו והיא תחזור...בסוף התיאשתי והרגשתי כבר אני אחראי על הבחורה פרססתי ורכבתי לכיוון שהיא נסעה ומצאתי אותה באיזה צומת. והמורה? לא ממש מצאנו אותו רק אולי לאחר איזה 5 דקות נסיעה שזה יחסית הרבה מבחינת המרחק, לא הופתעתי לראות אותו עדיין מדבר בפלאפון...

Ducati999

New member
לפני 11 שנה בחולון |דיונות וגמלים|

עשיתי שני טסטים ונכשלתי. הבהרתי למורה שאחרי הטסט השלישי אני פורש, לא חשוב מה יהיה, כי אין לי כסף (הייתי סטודנט). בטסט היה בלאגן שלם: הטסטר טעה בהוראות הנסיעה ואני, כמו יקה טוב, נוסע ישר כל עוד לא אומרים לי אחרת. אחרי 10 דקות מצאתי את עצמי לבד ברחוב ללא מוצא... מחכה לגודו. הטסטר מצא אותי אחרי עוד כמה דקות, ורתח מכעס. התחלנו להתווכח והוא קיבל ממני שטיפה. בחזרה למגרש היה לי ברור שרשיון כבר לא יהיה לי. אחרי יום: הפתעה! עברתי את הטסט! התחלתי לחשוב: האם יתכן שבשני טסטים שבהם תפקדתי טוב נכשלתי, ולאחר שאמרתי שאין לי יותר כסף, פתאום עברתי למרות ויכוח מכוער עם הטסטר???? היתכן שהיתה כאן איזו תקשורת מורה-טסטר? כשבאתי להוציא רשיון מעל 500 אחרי שנה, אמרתי למורה (אותו מורה):"עזוב אותך משטויות, אני משלם גלובלי". סגרנו על מחיר, עשיתי 5-6 שיעורים ועברתי טסט ראשון ללא אירועים מיוחדים. מסקנה? (תסיקו לבד) אגב, אם מישהו חושב שנכשלתי בהתחלה כי לא ידעתי לרכב - טעות. היה לי כבר נסיון של כמה חדשים ועשרות אלפי קילומטרים בחו"ל.

bike55

New member
גם לי היה ויכוח עם הטסטר וניצחתי.

בטסט של מעל 500,הטסטר העיר לי שלא עקפתי למרות שהייתה לי הזדמנות...זה היה אחרי 8 שנות רכיבה,צעקתי עליו בחזרה שאם הייתי רוכב כמו בשיעורים וכמו כל התלמידי הנהיגה הייתי מת ממזמן.הטסטר היה בשוק אני הייתי בטוח שנכשלתי ולהפתעתי עברתי.

tygger

New member
סיפורים משיעוריי הנהיגה.

חזרתי ארצה. צעיר, תמים, וטיפש. הולך אל משרד הרישוי בבקשה להמיר את הרשיון מארה"ב לרשיון ישראלי וחושב כי היות ואני מגיע ממדינה מסודרת, אז לא יהיו בעיות. שכחתי כמה פרטים קטנים כמו גלי הרשיונות המזויפים באותה תקופה (1995). מספר ימים לאחר מכן אני מוצא את עצמי בחניון הרכבת בבת גלים. מתוודע פעם ראשונה לזוועה הנקראת JAWA. מעין יצור מווברץ, מוציא עשן בכמויות שגורמות לאיש המרלברו להפסיק לעשן במכת גז קלילה. אם זה לא היה מספיק לי, אז רגלית ההילוכים לא ממש רגישה להחלפות ההילוכים, המצערת מחליקה על הכידון באופן די חופשי קדימה ואחורה ללא תגובה ממשית, וגם ההתנעה מצריכה בעיטה באופנוע... כל ניסיון השוואה לאופנוע האחרון (GSX-R750) ולכל אופנוע אחר עליו רכבתי עד לאותו היום גבל בפנטזיה השייכת למחוזות הטירוף הבלתי פוסק של אותם אנשים שממלמלים ללא סוף על אלוהים והקולות הקטנים ששכנעו אותם לעשות כל מיני דברים. טוב, אמרתי לעצמי, כאשר אבדנו, אבדנו. עוד לא הייתי מודע באמת לעד כמה אני הייתי אבוד באותו הרגע, רגע הטסט... בתמימות דעים חשבתי לעצמי, מה כל כך קשה? זה אופנוע וזה אופנוע. לא נורא שנותנים לי רשיון "עד 500", נשלים אותו בגיל יותר מאוחר עם בדיקת שליטה ונסיים עם זה. כמה שטעיתי... מספר דקות לפני הטסט, למען הכרות עם האופנוע ועם ה"מסלול" המדהים שצויר על ידי איזה אמן גרפיטי מסטול שנדמה כי פשוט התרסק על האספלט מדי פעם. כל פניה נדמה כי נתיב הנחש מצר לחצי מגודלו ופניות שיגרמו לקטנועי 50 סמ"ק לחשוב פעמיים אם הם רוצים להכנס לשם. ישבתי לי על היצור האדום הזה. מנסה לשכנע את עצמי באופן נואש כי "זה אופנוע, באמת נו!" שילבתי לראשון, תוך כדי חלחלה עמוקה על המכה שלוותה לכך. משיכת מצערת קלה ושיחרור המצמד ו... טר... <דממה> המנוע לא מספיק לעלות בטורים בכלל כאשר המצמד השתחרר והמנוע פשוט נכבה. אני כל כך בהלם שאני מפספס את נקודת האל חזור להורדת רגל ונופל הצידה עם היצור הזה. מבט של הלם מוחלט על פני כאשר הנבלה מתחיל לטפטף עלי דלק ורק מעצבים אני מצליח לבעוט אותו ממני. נימים של דם בתוך העיניים מערפלים לי את הראיה. המניאק הפיל אותי!!! מרים את האופנוע בתנועה חדה וכמעט תולש את הכידון מהמקום. בעיטה עצבנית ברגלית ההתנעה והאופנוע מנסה לזוז קדימה... מעבר להילוך סרק והרמת רגלית ההתנעה/הילוכים חזרה למעלה. בעיטה עצבנית עוד יותר והרגלית נתקעת למטה. אני מחזיר אותה עם הרגל חזרה תוך כדי התעלמות מקולות הטחינה והקרקושים המוזרים מהמנוע שמורה הנהיגה פתר בתור רעשים טבעיים. טבעי אולי אם אתה רוכב על דינוזאור מורעב חשבתי לעצמי. אוקי, המנוע לא עולה בטורים מהר כמו שאני מכיר מאופנועים אחרים. לא נורא. אני נותן לו יותר בגז ומתארגן על עצמי חזרה במושב לאחר שהמצמד הנקודתי שלו שולח אותו בהתפרצות גוססת בעווית אחרונה לפני המוות קדימה. כמעט מרוצה מעצמי, אני מעביר לשני, מושך מצערת ומקלל את הילוך הסרק. בעיטה נוספת, ואני כבר לומד להתעלם מרעשי המתכת המתגרדת לה בתוך המנוע הזה ושוב אני בהילוך סרק. אההה, הבנתי! אני מציין לעצמי עוד נקודה למזכרת תוך כדי שאני מכניס לו בעיטה שהיתה גורמת לשוער כדורגל להתמסר עם השוער השני, והוא נאות לעבור להילוך שני. מצוין. עכשיו אנחנו מתקדמים. הקצב אפילו מתגבר באופן סביל, קצה המגרש מתחיל להסתמן, ואני שולח שתי אצבעות אל מנוף הבלם הקדמי ולוחץ רק כדי לגלות שהייתי יכול באותו הרגע לנסות ללחוץ את כידון וזה היה מניב את אותה תופעה. כלום, הידית לא זזה בכלל, אני מוסיף עוד אצבע ועוד אחת להשלמת האגרוף על ידית הבלם וסוחט את הבלם הקדמי, מוסיף לו דריכה הגונה על הבלם האחורי, ומגלה כי בעצם אין אלו הבלמים, אלא שזוהי מערכת התאוטה הכללית של השקץ. אני סוחט את המנוף עד כמה שאפשר. הקדמי מצידו משגר לי הודעה מגחכת "אה, זה... טוב שלח לי פקס בשלושה העתקים. אנו נשקול נדון ונסרב" המגרש נגמר, המדרכה, הגדר, אני והיאווה פוצחים בסדרת דילוגים כמו מתעמלת קרקע קרואטית. מפזרים דלק משומן, קריאות גנאי כאלה ואחרות לכל עבר, ומסיימים את המהלך הכל כך לא אומנותי הזה בתוך גדר מעויינים מנחמת. ז"א. אני מסיים אותו שם. האופנוע ממשיך דרך הגדר כאילו כלום לא היה שם ומעיף את העמוד התומך של הגדר ואני מסיים עם הגב על כביש החניון והישבן עדיין על האי תנועה, מביט בשמיים ומנסה להבין מה לעזאזל קרה פה...

למעלה