סיפורים מדהימים

סיפורים מדהימים

בעקבות מאמרי על היוצא בשאלה, פנו אלי, לחוד, שתי נשים צעירות, בשנות העשרים לחייהן, חרדיות באופן רשמי וסיפרו לי את סיפור חייהן. עם אחת נפגשתי ועם השניה אני עומד להפגש. סיפורים מדהימים ומסמרי שיער , לשמוע ולא להאמין. מעורבים בהם אכזריות, טמטום, בורות, רוע לב, עבירות מין קשות, יצר רע, רבנים שמאמללים חייהם של אלפים, תמימות של נערים ונערות שמשיאים אותם עם מי שאינם רוצים בו , לאחר שראו אותם פעם אחת בלבד לפני החתונה, אומללות, נכות פיזית ונפשית, חיפוי על עבריינים ושליחת אחרים לכלא על פשעים שלא פשעו, קושי בלתי אפשרי לעבור למחנה החופשי. טרגדיות אישיות מסמרות שיער, ומחיר כבד ביותר שמשלמות משפחותיהן על "עבירות" שלא עברו ועוד על חלק מהזוועות לא דיברתי כלל. אני צריך למצוא את הדרך איך לכתוב את הסיפורים מבלי לחשוף את זהותן של הנשים הללו לקהילתן. הבטחתי להן להראות להן את הסיפור טרם פרסומו, ולתת להן זכות וטו על הפרסום.

masorti

New member
אולי מספיק כבר?

אין לך מה לעשות בחיים חוץ מאשר ללקט תעמולה אנטי-חרדית (.. וליצור קצת משלך כשאין זוהמה מוכנה)? דרך אגב, את הסיפורים על שתי הדמויות של הנשים החרדיות תוכל לפרסם באתר "במה חדשה". http://stage.co.il

דבריך מריחים מריח הגזענות

האם היית כותב את אותו טקסט על יהודים באופן כללי או לחלופין על ערבים באופן כללי... ?? מאחורי השורות שכתבת אפשר להרגיש ממש שינאה ותיאוב, וזה ממש מפחיד ומגעיל, ומעורר אסוציאציות שאשמור לעצמי כי אין לי כח לתגובת הזעם שלך אם אני "אדליק" אותך.

amit1270

New member
איזה דברים?

הוא תיאר את מה ששמע מפי נשים חרדיות, לטענתו.

masorti

New member
תעבור על כל ההודעות הפותחות שירשור

ותבדוק כמה מתוך אלה מביניהן שהן של "תם ונשלם" עוסקות בהשמצת החרדים. הבן אדם עוסק באובססיביות בליקוט מידע שיבאיש את ריחם של החרדים, כולל לימוד גמרא כדי להביא מובאות איזוטריות שיגחיכו את הדת ומייצגיה.

shellyland

New member
הקישור (הלכאורה טבעי) שהוא עורך

בין "חרדיות" לבין "אכזריות, טמטום, בורות, רוע לב, עבירות מין קשות, יצר רע" וגו'... הרי לא בעיה ממש גדולה להביא לו שתי נשים חילוניות שיספרו לו סיפורים מסמרי שיער דומים, אבל איכשהו את הסיפור שלהן הוא לא חושב לכתוב ולפרסם.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo45.gifאכן. ספר נא את סיפורן של שתי

הנשים כסיפור של שתי נשים. ואל תגרוף להכללה לא ראויה של אלפי אומללים חרדים. יש עוד אלפי אומללים בכל מגזר שתחפש, ולא ראוי לרדוף אחרי עוד מיקרה שבגינו אפשר להכפיש את כל המגזר הספציפי הזה.

יוסי ר1

Active member
לתם ונשלם, קראתי את דבריך שבמסר

האישי, אכן דברים מזעזעים. עם זאת, עדיין אני חושב שמן הדין להביאם כשני מקרים מזעזעים שקרו במגזר מסויים, ולא לגזור מכאן גזרה שווה או מידת פרט שיצא ללמד על הכלל כולו. אני בהחלט מצדיק את ביקורתו של מסורתי על כך שנראה כאילו אתה אוסף בשקדנות מקרים המטילים דופי בחברה החרדית כדי להביאם כאן בהקשר זה. מהודעותיך עולה כאילו היהדות החרדית ומסורתה היא מעיין חיית מחמד מסוכנת, שיש לשמור בכלוב סגור היטב למען לא תזיק. אפשר להשוויץ בה בפני אורחים, מסקרן ללמוד את אורחה ונוהגה, אנשים מקנאים בך על האומץ שאתה מפגין באפשרותך לשחק עימה, אבל תמיד חשוב בתום המשחק לחזור ולנעול את הכלוב, כדי שלא תזיק בטעות מישהו. אני בטוח שאין אתה חושב כך, ואני בטוח שאתה מוקיר ומעריך את אותה מסורת, ולא רק סקרן לגביה. אבל מתוכן הודעותיך והאינטנסיביות שלהן, אפשר לטעות ולחשוב שזו גישתך.

אני בהחלט חושב

שהמקרים הללו מעידים לא על שכיחות גבוהה של מעשים כאלה (הבה ונניח אפילו כי השכיחות נמוכה יותר) אבל בהחלט על הנטייה להסתירם ולענוש את הקרבן ומשפחתו.

amit1270

New member
לא ראיתי קישור כזה.

מה שראיתי זה בעיקר ביקורת על הדרך שבה החברה החרדית מטפלת במקרים קשים של אונס ו"סטיות" כמו הומוסקסואליות. ממך דווקא הייתי מצפה לתמיכה בדברי תמו"ש.

לא שנאה ולא תיעוב

במאמרי כתבתי: יחד עם זאת, אני מכבד ומוקיר את היהדות החרדית , שכן קבוצה זו שמרה בקרבה רבים מן המאפיינים החשובים של המוסר היהודי שהלכו לפעמים לאיבוד בתרבות המודרנית – ההסתפקות במועט, הערבות ההדדית, העזרה לזולת, העדפת הרוחניות על פני החומרנות. וערכי המשפחה את הסיפורים ששמעתי הנובעים מעולם צר ומסוגר, המחפה על פשעים המבוצעים בתוך הקהילה ומענשי סוטים מהנורמה, עוד תשמע

לא הוכחת ש:

א. כמות המקרים האלו בחברה החרדית רבים יותר מאשר בחברה החילונית. ב. ההשתקה וההדחקה בחברה הדתית ומתן גיבוי לפושעים רבים יותר מאשר בחברה החילונית. ג. א + ב זה נובע ממשהו במהות התרבות החרדית. ולכן ההתמקדות שלך בסיפורי חרדים נראית ממש רע.

נכון, לא הוכחתי

הפונות פנו אלי משום שטענתי במאמרי טיעון הפוך, כי "יחד עם זאת, אני מכבד ומוקיר את היהדות החרדית , שכן קבוצה זו שמרה בקרבה רבים מן המאפיינים החשובים של המוסר היהודי שהלכו לפעמים לאיבוד בתרבות המודרנית – ההסתפקות במועט, הערבות ההדדית, העזרה לזולת, העדפת הרוחניות על פני החומרנות. וערכי המשפחה " הן , נשים חרדיות, זעמו על פסקה זו ובאו להוכיח לי כי טעיתי.

rebeccaa

New member
אחת הבעיות החמורות בחברה החרדית

טמונה בכך שלקורבן לא ניתן ולו קמצוץ של לגיטימציה לדווח ולחשוף. הקורבן הוא הוא ההופך להיות מוקצה ברגע שחרפתו מתגלה. הוא וכל משפחתו. נערה שנאנסה מטילה כתם על עצמה ועל אחייה, מה שדופק את השידוכים בשביל כולם. לכן אפילו הוריה, אם יהיו בסוד העניינים, ידרשו ממנה לשמור את הדבר, לא לספר ולא להתלונן. נכון, גם בחברה החילונית בעלים מכים את נשותיהם; נשים, ילדים וילדות נאנסים; משפחות חיות בצל התעללות מכל הסוגים, אבל הלוך הרוחות בגדול אוהד את הקורבנות, ובטח ובטח שלא משליך את אשמתם על קרוביהם. כן, כן, אל תקפצו לי עם יוצאים מן הכלל לכאן או לכאן. אני יודעת שיש. בַּכְּללי דיברתי, בַּכְּללי.

למעלה