סיפורים לחנוכה

סיפורים לחנוכה

בקשה של ימית2 - מחפשת סיפורי גבורה (גבורה במובן הרחב של המילה) מתאים לחנוכה לבני נוער. תודה מראש. העברתי את ההודעה משום שהייתה משורשרת במקום הלא נכון. בברכה,

סיפורי חנוכה....

סיפורי גבורה הם חנה ושבעת בניה, חנה סנש וסיפור על האם הגיבורה שנשר חטף את בנה. ארשום בהמשך. ועוד יהיו ממני.

perhay

New member
חנוכייה בנכר

כתבה: שושנה חביב מתוך ספרה: מן הבלקן עד כאן (הסיפור מפורסם בפורום באישור המחברת) לפני מספר שנים נסעתי לארצות-הברית, לעיר סיאטל, לביקור ראשון אצל נכדי הראשון שנולד בנכר, לצערי. חיכיתי לסיום עבודתה של בתי, שלימדה עברית בבית-הספר של הקהילה היהודית. בית-הספר היה צמוד לבית-הכנסת, ואני ניצלתי את זמן ההמתנה; הסתובבתי והסתכלתי סביבי. ואז...ראיתי אותה! היא ניצבה בחלון, בכניסה לבית-הכנסת. אף פעם לא ראיתי לפני-כן חנוכייה שכזאת! עשוייה היתה אבן בהירה, שבתוכה, כאילו, צויירו חוטים אדמדמים, דקיקים. בתוך האבן היו חצובות תשע דמויות - כמספר הנרות והקנים בחנוכייה רגילה - אלא שכאן לא היו בכלל קנים: ממולי נצבו תשע דמויות-אדם, לבושות בלבוש הדומה לגלימה, ראשיהם ומבטיהם מופנים מעלה וידיהם מושטות אל-על, כמו בעת תפילה. על ראש כל דמות היתה מין כיפונת לנר. איזו חנוכייה משונה ומיוחדת! היבתטתי בה מוקסמת, והיא כאילו דברה אלי ללא מילים. "מעניין", אמרתי לעצמי בחצי קול, "מעניין מי פיסל חנוכייה יפהפייה שכזו באבן; דמויות שכאלה , שדמו בעיניי למכבים..." עוד אני ממלמלת לעצמי, עברה לידי אחת מעובדות המקום. שאלתי אותה על שם האומן, שעיצב את החנוכייה. "הא, זה? זה פסל צעיר, שהביא חנוכייה למכירה. מחירה 25 דולר, נדמה לי שהיא מישראל; אפילו האבן משם". הצטערתי שלא היו לי 25 דולר. המשכתי לעמוד מול החנוכייה. "אמן ישראלי? למה היה עליו לפסל באבן ירושלמית? החסרות כאן אבנים? ולמה הביא אבן משם?" הרהרתי בקול. "סליחה, גברתי", נשמע קול מאחוריי. הפניתי את פניי. לפני גבר צעיר, כבן 20 שנה. "כן, במה העניין?, שאלתי באנגלית. "הו לא, לא באנגלית! בעברית, אפשר?" "בבקשה!" עניתי מופתעת. "זה אני, אני הוא פסל החנוכייה הזאת". ??" "נולדתי בישראל. כן, זה סיפור עצוב וקצת ארוך, אבל אשתדל לקצר. הוריי הגרו מהארץ בילדותי וירדו לארצות הברית. לא רציתי לנסוע, לעזוב חברים, מקומות אהובים, משפחה מורחבת, אבל לא שאלו לדעתי. החפצים נארזו, המזוודות נשלחו לנמל התעופה, ולא הרבה אחריהם הופיעה המונית...אמי קראה לי - אבל אני נעלמתי לה ברגע האחרון... "איפה היית? נעלמת לנו ממש לפני הניסעה?! כעסה אצח. לא סיפרתי לאיש, שיצאתי להעיף מבט אחרון בחצר, בנוף שמסביב, נוף ילדותי, בגבעות הטרשים שמסביב...איך אסע וכל זה יישאר - ולא אראנו עוד? קולות הוריי דחקו בי. עיניי מלאו דמעות. ואז ראיתי אותה! אבן לבנבנת שטוחה, לא יפה במיוחד. אבל היא הייתה שלי! היא הייתה כאן מששת ימי בראשית! טמנתי את האבן במהירות בילקוט הצד שלי ורצתי חזרה. לא סיפרתי לאיש, מה בחיקי, שלא ילגעו ויגידו לי לזרוק את היקר לי מכל. כך בעתי עם הוריי לכאן, לארצות-הברית. השנים חלפו. אני בגרתי, וכל אותן השנים לא גיליתי את סודי. אף לא בקרתי מאז בישראל. עכשיו אני מסיים לימודי אומנויות ופיסול, ואוכל לעבוד ולעמוד ברשות עצמי - לחסוך כסף לכרטיס חזרה לישראל. החנוכייה הזו היא פסלי הראשון. יש עוד פסלים בתערוכה, אבל לא מן האבן ההיא. אני זקוק מאד לכסף, אך בסתר ליבי אני מבקש, שלא יימצא לה קונה. אני רוצה לקחת אותה איתי הביתה, לישראל. שם מקומה האמיתי. בשבילי הייתה האבן שלקחתי תזכורת של גבורת המכבים בזמנים ההם, ואילו עליי מוטלת משימה כבידה - לעשות מאמץ ולחזור לארץ מולדתי, ושם להדליק חנוכייה אמיתית לזכר גיבורי עמי שלי, מהם רקחתי כל-כך בשנות שהותי כאן בנכר", אמר בלחש. "ואת, את חוזרת עוד מעט לישראל, אולי עוד נזכה להדליק שם ביחד חנוכייה". חזרתי לביתי בגליל, בלי החנוכייה היפהפייה, ועדיין אני מחכה לאמן, שפיסל אותה. האם חזר למולדתו?

לפרי , חנוכיה בניכר,מפעים.../images/Emo24.gif

מי זאת המחברת? המדהימה הזאת,? לצערי פעם ראשונה אני שומעת את שמה. האם את מכירה אותה אישית? אימרי לה שהסיפורים שלה מרגשים עד דמעות. תודה על שאת מביאה אותם.

perhay

New member
כן, שחרזדה, אני מכירה אותה אישית

היא חברת הקיבוץ שלי. היא רעייתו של הסופר יפרח חביב. כתבה הרבה סיפורים שפורסמו בכתבי-עת לילדים ובשנים האחרונות רכזה אותם בשני ספרים: "מהבלקן עד כאן" ו"עוללות סיפור ושיר". אשמח להעביר לה את התרשמותך. במאמרים של הפורום יש גם שני סיפורים שלה על חג שבועות.

KOOKI10

New member
לפרהיי, מאוד מרגש!!! כמה אנחנו

צריכים להעריך את ארץ ישראל שאנו גרים בה!! כל אבן וכל פיסת אדמה חשובה. זה גם מזכיר לי את כל הסיפורים האלה סביב אדמת הארץ או אבני הארץ, כגון, יש מבנים בחו"ל, כגון כנסיות שעשויים מאדמת א"י או מאבן שנלקחה מכאן.

love lev

New member
נס חנוכה - סיפור עם מרוקאי

לפני שנים רבות חי במרוקו מלך אכזר ורשע, ששנא את היהודים. הגיע חודש כסלו, חג החנוכה. בבתים התכוננו לחג. מרקו את החנוכיות, ניקו את פתילות השמן, ובבית הכנסת הכין השמש את החנוכיה המפוארת מנחושת להנאת הקהל. בערב נר ראשון של חנוכה התקבצו ובאו כל היהודים לבית הכנסת, להדליק את הנרות בחנוכיה והנה שמעו מבעד לחלון את קולו של כרוז המלך: "בפקודת המלך - נאסר על היהודים להדליק את מנורת החנוכה, ובית הכנסת יהא סגור ומסוגר, ואיש לא יעבור את מפתנו". לשמע הגזירה התפזרו לבתיהם, השמחה הפכה לאבל, וכולם התפללו לישועה. המלך ציווה לשים את השומרים על פתח בית הכנסת, אך ראה זה פלא. לעת ערב זרח אור יקרות, אורה של החנוכיה, מבית הכנסת. בהלה גדולה נפלה על השומרים והם נשבעו למלך ששמרו נאמנה, אבל המלך קצף וציווה להוציאם להורג ולהכפיל את מספר השומרים. בערב השני שוב התרחש הפלא. החנוכיה האירה את בית הכנסת, וכך גם ביום השלישי והרביעי והחמישי, וכל יום מגביר המלך את כמות השומרים, אך לשוא. גם ביום השישי והשביעי דלקה החנוכיה לעת ערב, ובערב השמיני - אור שמונת הנרות הגיע למרחק גדול. דלת בית הכנסת נפתחה, ומתוכה יצא בצעדים כושלים נער קטן. זה היה בן השמש. המלך תפס אותו והרעים עליו בקולו: "איך העזת להפר את מצוות המלך?". הנער השיב בקול חלש: "רק רציתי להדליק את נרות החנוכה". "הן אסרתי על היהודים להדליק את מנורת החג" אמר המלך. "אך לא נוכל לחוג בחושך. עצוב בחנוכה בלי נרות ובלי אור. כל שנה מאירים הנרות, ואבא מספר על הניסים ועל הנפלאות..." "ואיך נכנסת לבית הכנסת?" זעם המלך. "כשכל האנשים יצאו, אני נשארתי והתחבאתי בבית הכנסת, כדי שאוכל להדליק נר של חנוכה" ענה הילד. "ומה אכלת כל אותם ימים" "מאומה, שמונה ימים לא בא אוכל אל פי" אמר הילד והתעלף. המלך התבונן בילד, התבונן באור שעולה מבית הכנסת ואמר: "הביאו את הילד אל ביתו". ומן היום ההוא, הרשה מלך מרוקו ליהודים לחגוג את חג החוכה באורה ושמחה, ומדי שנה דלקה חנוכיית הנחושת היפה באור יקרות.

י מ י ת 2

New member
תודה ../images/Emo51.gifלפרי לשחרזדה וללבלב על

סיפורי חנוכה
ברשותכם אעשה בהם שימוש. ואם יש עוד זה ישמח את לבי ולב המספרים האחרים.

סיפור עם אטיופי- למי תהיה הירושה

פעם לפני שנים רבות חי סוחר עשיר ולו שלושה בנים. 0למי אוריש את רכושי הרב?" חשב בליבו הסוחר. "חייב אני להוריש את הרכוש לחכם ביותר מבין שלושת בני, אך מי הוא החכם ביותר?". משלא ידע להחליט, אסף את שלושת בניו ואמר להם: "אני נותן לכל אחד מכם מטבע אחד. במטבע זה תיקנו דבר אחד שימלא את כל החדר הזה. מי שיצליח למלא את כל החדר בדבר ששווה מטבע אחד בלבד יירש את כל רכושי. "זה חדר גדול מאד", אמר הבן הבכור. "נכון. במטבע אחד אי אפשר לרכוש דבר שימלא חדר כזה", הוסיף האח השני. אך הבן השלישי אמר: "בואו אחים, נלך לישון". למחרת קנה הבן הבכור חבילת חציר, אך לאכזבתו גילה שהחציר כיסה רק פינה קטנה מהחדר. הבן השני קנה חול, אך החול הספיק לכסות רק שטח קטן מהחדר. "ומה קנית אתה?" שאלו שני האחים הגדולים את אחיהם הצעיר. הבן הצעיר לא ענה אך הוציא מכיסו נר קטן. הוא הדליק את הנר וכל החדר, מהתקרה ועד לרצפה, נתמלא אור. "בני הצעיר הוא החכם בבני", קרא הסוחר והחליט להוריש את כל רכושו לבנו הצעיר והחכם.

KOOKI10

New member
שמתי לב שבהרבה סיפורים

הבן הקטן הוא החכם. מישהו יודע למה זה כך??? כי זה מוזר, בד"כ למבוגר יותר יש יותר חכמת חיים.

הבן הצעיר הוא אנדרדוג

וגם בדרך כלל צנוע מכולם, לכן הוא אהוד וזוכה. בעולם המסורתי היו לבוגרים כ"כ הרבה זכויות-יתר, שהצעירים היו מתנחמים בסיפורים..חוץ מזה נראה לי שהמטרה היתה לומר- גם אם אתה הצעיר והחלש ביותר- אל תתיאש- יש לך סיכוי אם תפעל בתבונה ובצניעות.

perhay

New member
חנוכיית התפוזים שלי

כתבה: שושנה חביב (הסיפור מובא לפורום בהסכמת המחברת)

למעלה