שלום SAGIBERG ! זו אני בלה אישתו של ישי שהשתמשתי בשמו לשם קיצור התהליך כי אני זקוקה באופן דחוף לסיפור או סיפורים מן הז'אנר האטימולוגי. אני מורה לספרות ילדים וזקוקה לסיפור כדי לחבר מבחן עם חומר חדש כי מה שיש ברשותי הוא כבר שחוק - כמובן עבורי. אשמח מאוד אם עד יום א' ,שזה לא הרבה זמן , תוכל לחדש לי משהו בנידון. תודה מראש, בלה.
אשמח אם תשתפי אותנו בחוויות, העדפות של ילדים בתחום הספרות. ולענייננו- לצערי לא מצאתי חומרים בעברית. מצורף בזאת קישור לאתר שעוסק בהוביט ובהיבט האטימולוגי (באנגלית). מקוה שיעזור לך
SAGIBERG תודה ! תודה רבה על הרצון הטוב אבל... זה לא עוזר כי המבחן בעברית והפרוש אטימולוגי הוא: משמעות השם כמו משה- כי מן המים משיתיהו, דג - כי הם מדגדגים את המים ויוצרים גלים( לפי שלונסקי) נגב- כי הוא מנוגב ממים ועוד . אבל את כל מה שכתבתי יש לי כבר וכאמור הם שחוקים אני מחפשת משהו חדש וכמובן בעברית. אשמח לשמור על קשר. בלה.
sagiberg היי! שוב תודה על מאמציך הרבים להענות לבקשתי אבל... זה עדיין לא מה שאני מחפשת . אני זקוקה לסיפור עם מאפיינים אטימולוגיים. תודה על האתר , שמרתי אותו במובחרים שלי ואולי פעם עוד אמצא לו שימוש, מה שבטוח זה שאני הולכת לקרוא בעיון את מה ששלחת לי להשכלתי הכללית. לילה טוב, בלה.