סיפורו של צעצוע

mohameds1978

New member
סיפורו של צעצוע

אני אוסף מהרבה שנים כלים ישן הקשורים לתרבות החומרית הבדואית.וכמעט לכל כלי יש לו את הסיפור שלו, איך השגתי אותו. למשל הייתי הולך לזקנות עם סירי סולתם חדשים ומחליף עם סירי נחושת.
לפעמים הייתי מבקש מאשה מבוגרת שאעזור לה בניקוי הבית כדי למצוא מציאות ואז לבקש שהיא תתן לי,בדרך כלל הסכימו. לפעמים הייתי עובר ליד בחור צעיר שעושה
שיפוץ לבית ישן כדי לגור בו ואז אני הולך אחרי הטרקטור כדי לאסוף את הדברים שהם זרקו. בקיצור המון שיטות.
אבל... למציאה של היום היה משהו מוזר היייתי אצל סבתא שלי ובקשתי שאנקה לה את "הסדה" מעין מחסן קטן מעל המקלחת ויש לו חלון קטן. מצאתי משחק צעצוע ישן
מאוד של שני חרדים שרוקדים ונדהמתי, לקחתי אותו ושאלתי אותה בשביל מה זה ומתי רכשה אותו ואז היא ספרה לי שהיא רכשה אותו לבן שלה שהוא בעצם הדוד שלי מלפני חמישים שנה
אבל השאלה למה שני חרדים רוקדים ואז היא השיבה שזה המשחק הראשון שיצרו כאן בארץ מבטריות ולא היה מה לבחור ורציתי שלבן שלי היה משהו מיוחד. בעצם לקחתי אותו והלכתי והפעלתי אותו ומה זה יצא משהו מדהיייים שני חרדים רוקדים ושרים שירי תפילה ועושים כל מיני תנועות. סיפור מוזר קצת כי בדרך כלל אני לא מוצא דברים כאלה

שלום מוחמד!
אני מציצה מידי פעם לפורום אספ

וראיתי שהיה לכם מפגש מקסים!!

יקנעמית

New member
אפונתי....חהחהחהחה....

רק עכשיו ירד לי האסימון ואני יודעת מי את..............

לגבי צעצועים הכרתי איש מעניין שאוהב צעצועים

היה מדען, איש מבריק ומיוחד שאסף דברים יוצאי דופן. בין השאר היתה לו בובה שפועלת על בטריות - דמות של איש יושב על אסלה. והיו מכניסים מצד אחד איזה חומר פלסטי שהסוללות היו מחממות אותו וזה היה יוצא מהטוסיק לבית שימוש הקטן אחרי כמה דקות בעזרת בוכנה שדוחפת את ה"תוצרת" החוצה.
מכיוון שאנחנו אני ואחי - היינו אז ילדים (זה היה לפני 50 שנה בערך) היינו מרותקים . זה היה ידידיה שמיר, אדם מבריק, מדען מחונן ששמר על חוש הומור נפלא ומאד אהב ילדים ובעצמו אהב גדג'טים שהיה משחק איתם בהנאה רבה.
הבאתי תמונה של צעצוע כזה בערך, כפי שאני זוכרת את הצעצוע ההוא מלפני כל כך הרבה זמן

עדגיל

Well-known member
אפונה, הרגת אותי: מאיפה את מכירה את ידידיה?

הוא היום בן למעלה מ-90.

ידידיה ואשתו הדסה בחרו לי את שמי כשנולדתי

הם גרו דירה ליד הורי בקרית מוצקין בתור שני זוגות צעירים. זו ידידות משפחתית ארוכת שנים. בשנים האחרונות ביקרתי לעתים קרובות את הדסה וידידיה לפני שהדסה נפטרה

עדגיל

Well-known member
הם בחרו לך את השם אפונה??

הם היו זוג חכם. היה לי עצוב בשבילם שלא העמידו צאצאים. ידידיה כבר לא גר בבית ההוא....

ואחי: גזר......

הורי התלבטו בבחירת שם וידידיה אמר: תפתחו את הקונקורדנציה מהסוף ובחרו את השם האחרון שמופיע והוא:תירצה
ואחי: השם הראשון בקונקורדנציה: אברהם אבי
דרך אגב אני לא בטוחה ש'אפונה' מופיעה בתנ"ך

עדגיל, מאיפה את מכירה את הדסה וידידיה?

הבובה האהובה עלי בילדותי ניתנה לי על ידי הדסה וקראתי לה 'בובה דסי'.

עדגיל

Well-known member
ולשאלתך: אפונה מופיעה בפרק פ"ח בספר תהילים

"עני אני וגוע מנער נשאתי אמיך אפונה"

עדגיל

Well-known member
אפונה, הבה לא נדקדק אם זה בפועל, בנפעל או

בהתפעל. אני התייחסתי לסוגיה האם המילה אפונה מופיעה בתנ"ך - והנה היא מופיעה בתהילים. לא טוב - לא כסף.

Y. Welis

New member
יש במישנה 'אפונים' - שחורים וכן

'... חַרְדָּל וַאֲפוּנִים הַשּׁוּפִין, מִין זְרָעִים. אֲפוּנִים הַגַּמְלָנִים,'

למעלה