סיפורו של "המחשב".

Etnozam

New member
סיפורו של "המחשב".

--גבירותי ורבותי,

--בעוד פחות מדקה, תסתיים ספירת הקולות, ואז...

=מה אז? מה אז? ספר לי ארז, פ-ק-ע-ו-ת-י מתפצלות.

--פקעותיך אסי?..

=כן כן ארז, פ-ק-ע-ו-ת-י.

--בעוד פחות מדקה גבירותי ורבותי אנו נכריז, כאן, בשידור חי, על הזוכה המאושר של האח הגדול 6 2013!!!

=חברים, אתם לא מבינים איזה מתח ש-ו-ר-ר כאן באולפן. ארז מה עם ספירת הקולות האם הסתיימה כבר?

--רק רגע אסי, תרגע. חברים מודיעים לי באוזניה שחל עיקוב קטן בספירת הקולות, הפסקת פרסומות קצרצרה ותיכף חוזרים.

...<פרסומות>...

=ארז! ארז!... ארז יש לנו בעייה.

--מה קרה?

=זה המחשב...

--מה קרה למחשב?, ספר כבר בן אדם, דבר!

=המחשב ארז... הוא לא מוכן לעבוד יותר.

--מה?.. אני לא מבין, מה זאת אומרת לא מוכן לעבוד יותר?

=הוא לא מוכן ארז!!!... ניסינו הכל אבל כלום לא עוזר. המחשב מחזיק את כל הקולות ופשוט לא מוכן לעבוד יותר.

--הוא אמר משהו? יש לו דרישות כל שהן?

=לא. הוא צפצף שלושה פעמים ומאז לא הצלחנו ליצור איתו קשר. בוא מהר ארז, אולי אתה תצליח לגרום לו לעבוד.

--אוקי! אסי..

=כן ארז מה קורה? ש-ע-ר-ו-ת-י מסתמרות.

--אסי! תפסיק לקפץ ככה כמו אדיוט. תקשיב, הודיעו לי שיש בעייה עם המחשב ואני ניגש לראות מה קורה. בנתיים תנסה לשמור על הקהל חם.

.....

--שלום לך.

--אולי אתה לא מזהה אותי אבל אני ארז טל.

--אתה רוצה לספר לי למה אתה לא מוכן לעבוד? קרה משהו? <קליק><קליק><קליק>

=ביפ! ביפ! ביפ!

--הבנתי. אתה יודע שזה לא בסדר מה שאתה עושה עכשיו. אם יש לך בעייה כל שהיא היית צריך לפנות אלי לפני השידור ולא ולעשות קטע כזה מלוכלך. <קליק><קליק>

=ביפ! ביפ! ביפ!

--מה אתה אומר?! נראה לך שאתה נמצא כאן באיזו קייטנה? כל העם מחכה לשמוע מי זכה ואתה מחליט שדווקא עכשיו לא מתאים לך.. אני מבקש ממך מייד אבל מייד לשוב לפעילות תקינה! <קליק><קליק><קליק>

=ביייייייייפ!

=נו ארז, הצלחת לדבר איתו?

--כן, אבל אני לא מבין מה הוא רוצה. הוא ממשיך להעלות כל מיני דרישות מוזרות ואין לי מושג מה לעשות בקשר אליהן.

=אוי לא... מה נעשה? אנחנו בשידור חי וכל הצופים מחכים. אם לא נצליח לגרום לו לחזור לעבוד הכל אבוד.. אבוד אני אומר!.. ארז הכל אבווודדד!

--<סמאאקק> תשתלט על עצמך! אתה עובד אולפן 'פור גוד סייק', אז תתנהג כמו אחד!

=ארז!!

--הוד רוממותך, מנכ"ל ערוץ 2... מה אתה עושה כאן?

=ראיתי בטלויזיה... מה קורה ארז?! דווח לי מהר, למה אנחנו לא בשידור?!

--זה המחשב אדוני. הוא... הוא לא מוכן לעבוד יותר.

=לא מוכן?... תן לי לנסות לדבר איתו.

--לא אדוני אל תכנס לשם!! זה מסוכן, הוא מחזיק את כל הקולות ולא יודעים מה הוא עלול לעשות.

=צודק. אני אדבר איתו מכאן. תן לי את המגאפון.

=מחשב. מחשב זה מנכ"ל ערוץ 2 מדבר אליך. מחשב תשמע הכל יהיה בסדר, אני הגעתי במיוחד כדי לדבר איתך, אם יש לך בעיה כל שהיא אנחנו נפתור אותה ביחד. אתה שומע אותי מחשב?

=למה הוא לא עונה?? אי אפשר ככה. אני חייב לנסות להתקרב אילו וליצור איתו קשר אישי. תחזיק את המגאפון...

--אדוני המנכ"ל...

=כן ארז?

--תשמור על עצמך.

=תודה ארז.

=ארז. אני יודע שאני לא תמיד אומר את זה, אבל... אתה חשוב לי. אז... אם לא נזכה לדבר עוד רציתי שתדע שתמיד היית המועדף עלי.

--תודה אדוני... גם אתה תמיד היית יקר לי...

....

והיום בחדשות, רגעי האימה בשידור חי.
אמש, בזמן השידור החי של תוכנית הסיום של האח הגדול, העם כולו ישב במתח בזמן שהשידור נקטע ברגעי הסיום ולא שב עוד לשדר. מאוחר יותר נודע לכתבינו שהגורם לכך היה מחשב המערכת, שהחליט בזמן השידור החי שהוא מפסיק לעבוד, מחזיק את כל הקולות כבני ערובה, מתבצר באחד המשרדים ולא מוכן לדבר עם אף אחד. כתבינו חזר אל הזירה:

אמש, בזמן השידור החי, החליט מחשב מערכת האח הגדול שהוא לא מוכן לעבוד יותר וברגע אחד התהפכו חייהם של רבים.

עדה בוכה: זה היה מטורף מלא אנשים רצו והגיעו מלא ניידות וראיתי איך שהם מנסים לדבר איתו ואז פתאום התחילו יריות והכל נהיה כמו מלחמה זה היה ממש מפחיד אני בשוק אנשים כאן בשוק.

'מחשב מערכת האח הגדול' או כפי שכונה בקצרה "המחשב", התחיל את חייו בסין, לאחר מכן היגר לישראל דרך סעודיה, עד שהביא את עצמו לכאן. אולפן ערוץ 2 בהרצליה. לא ידעו עליו הרבה, אבל מכרים ועובדים מספרים עליו שהיה מאד פעיל ונלהב ואף פעם לא הראה סימני מצוקה כל שהם.

מכר לעבודה: תשמע כשהוא הגיע לכאן לא ידענו עליו הרבה. שמענו שמביאים משהו מסין אבל לא מעבר לזה. אני זוכר פעם אחת כשרציתי להדפיס תמונות מהטיול המשפחתי שלי לתל-עזקה הוא עזר לי ואפילו המליץ לי על פעולות לשפר את איכות התמונות.

מנהלו של "המחשב": הוא היה מדהים. באמת. היו לנו ספקות לגביו בהתחלה אבל מהר מאד הוא הוכיח את עצמו כפלא פנומנלי. כל דבר וכל פעולה שהיינו מבקשים ממנו לעשות הוא היה עושה. אין לי מושג למה הוא בחר לעשות את מה שהוא עשה. אני הזדעזעתי כשסיפרו לי שזה הוא.

הסיפור הזה לצערינו נגמר באסון. בצעד נסיון חילוץ אמיץ, נכנס מנכ"ל ערוץ 2 אל תוך המתחם המבוצר במטרה להגיע להבנה עם המחשב. מעדי ראייה דווח שבשלב כל שהוא החלו יריות מכל עבר והמשטרה נאלצה להשיב אש. לא ברור עדיין מי ירה ראשון ובית המשפט הורה להוציא צו איסור פרסום על פרטי החקירה עד שידעו בבירור מה באמת קרה שם באותו רגע. כל מה שידוע לנו זה שמניין הקורבנות כרגע עומד על שתיים, אבל מי יודע רפי, בכמה מליוני אנשים נותרה צלקת כואבת מהשלכותיו של האקט הנוראי הזה. עד כאן מהשטח, חזרה אליך רפי.

=נורא ואיום. תודה לך. ועכשיו לתגלית מופלאה שעלולה לשנות את עתיד האנושות. מדענים בכירים גילו...

למעלה