סיפורומקטן

סיפורומקטן

כבר בפעם הראשונה שהביא את משלוח הירקות הבחין סאלם הילד בנשיותה של האמנית הצעירה.דקה הייתה וארוכה.כביכול לא הייתה נמצאת תחת המונח סקסית אך גברים לא היו חסרים לה.לא סאלם ולא אף אחד מהגברים שאיתה בילה(לאו דווקא במיטה.אם כי היו שכן)ידע להצביע או לאמר לעצמו מה יש בה שפיתה אותם להציע לה לצאת איתה ולהוציא עליה. אך ביקוריו של סאלם לתוך הטריטוריה הפרטית שלה לעיתים קרובות והיצטברות הביקורים גיבשו לסאלם איזושהיא דיעה בענין.היה לו משפטים לאמר והוא חיפש מילה.הוא פשוט אמר לכל מי שהיה מוכן לישמוע. ובחנות הירקות היו הרבה שהיו מוכנים. שפשוט האמנית הזו ששמה רחב העניקה חוויה שאתה פשוט אהוב.אתה חכם.אתה חזק.והכי הרבה שאתה יחיד ואין מישהו חשוב בעולם חוץ ממך. כיוון שכך היה לסאלם תירוצים שונים כדי להיפגש איתה ולהיות במחיצתה.ולא עבר זמן רב והוא קיבל מפתח לדירתה כדי להקל עליו את זמני המשלוחים שהורחבו לתחומים נוספים. מכולת.מכבסה.דואר בנק ועוד. ובינתיים החודשים חולפים וישנם סימני גבריות אצל סאלם . קולו השתנה.החלה פלומת זקן על לחיוו. ובינו לבינו הבולבול שלו עשה סימנים כל פעם שניזכר בה או ביקר בביתה. זה היה ענין של זמן שמשהו עומד להשתנות.סאלם לא ידע על כך מאומה אך רחב האמנית ידעה ודאי ידעה.זה התחיל בזה שסאלם היה מתעכב עוד קצת כשהיה צריך להיפרד ממנה.בהמשך היה משאיר לה שיר.פרח או ממתק שקנה לה. ערב אחד הזמינה אותו לשמוע דיסק ג`ז שקנתה וביקשה ממנו שיבוא להביע את דעתו.הגיע בלבוש מהודר שלא כהרגלו.הביא איתו זר פרחים.לרחב זה היה ברור שזו מחווה מתאימה מבחינתו. ישבו לישמוע את הדיסק.ביקש בירה. קיבל בירה.הדליקה נירות.כיבתה אורות. רקדו.התיישבו לספה.שם את ראשו על בירכיה.ליטפה את ראשו ונרדם . בבוקר התעורר לפניה.צריך להיות בחנות הירקות בשבע.השאיר לה פתק.תודה.תודה

מי אתה/את ??? נותן סימנים

סימנים אפילו בניית קטעים בצורה שמורה שלי משתמשת - ביקש בירה. קיבל בירה.הדליקה נירות.כיבתה אורות ביקורת לא אתן מאמץ כן , אני רואה כאן תמשיך להביא עוד מ נאיבי שלך מעניין שבוע טוב משה

שבוע טוב מאיר,

היום אחד באפריל אבל אני לא כתבתי את הסיפור, נחמד לי פרודיה שעשית על ביקורת שלי - כזה נפוח אני? מעניין לי סגנון שורה שזיהית - המורה סיפרה בערב? שלח לי באישי תשובות בבקשה בברכה משה

מצא חן והערות

בגוף הסרט: כבר בפעם הראשונה שהביא את משלוח הירקות הבחין סאלם הילד בנשיותה (איך רואים את זה? לפי מה הוא מבחין בנשיותה כבר בפעם הראשונה? נשיות היא הגדרה סובייקטיבית, איך סאלם רואה את הנשיות שלה?) של האמנית הצעירה. דקה הייתה וארוכה. כביכול לא הייתה נמצאת תחת המונח סקסית (המילה "מונח" אינה מילה של סיפורים כדי לתאר אלא ז'רגון מקצועי. מיותרת בכל מקרה. המילה סקסית מה מייצגת? איך רואים את זה?) אך גברים לא היו חסרים לה (האם זה משהו שסאלם יודע או מספר הסיפור? לא מובן).לא סאלם ולא אף אחד מהגברים שאיתה בילה(לאו דווקא במיטה.אם כי היו שכן. (התוספת הזו מורידה מן המסתורין שרקמת עד כה))ידע להצביע או לאמר לעצמו מה יש בה שפיתה אותם להציע לה לצאת איתה ולהוציא עליה (תשתדל לשייף את השפה קצת – "להוציא עליה" – רובד לשוני נמוך מאוד. לא עובר במה). אך ביקוריו של סאלם לתוך הטריטוריה הפרטית שלה לעיתים קרובות והיצטברות הביקורים (הצטברות הביקורים – ביטוי מכביד. תמצא דרך או להוריד או משהו כמו "ככל שביקר ..") גיבשו לסאלם איזושהיא דיעה בענין.היה לו משפטים לאמר והוא חיפש מילה (חיפש מילה? אם היו לו משפטים אז למה הוא מחפש מילה? בעיקר אם ההמשך לא מעיד על זה שהוא חיפש משהו). הוא פשוט אמר לכל מי שהיה מוכן לישמוע. ובחנות הירקות היו הרבה שהיו מוכנים. (חסר כאן איזה חיבור לטובת צורת המשפט. נשמע כמו דיבור אבל גם דיבור לא מובן). שפשוט האמנית הזו ששמה רחב העניקה חוויה שאתה פשוט (כפל "פשוט" אם מספר סיפורים נתברך באפשרות להישמע כדאי שיהיה לו משהו מעניין לומר. מילה אחרת או להוריד) אהוב.אתה חכם. אתה חזק .והכי הרבה שאתה יחיד ואין מישהו חשוב בעולם חוץ ממך (שים לב שעברת לגוף ראשון אבל בלי הכנה ראויה. אתה לא סאלם, אתה המספר). כיוון שכך היה (היו או פיתח או משהו אחר) לסאלם תירוצים שונים כדי להיפגש איתה ולהיות במחיצתה. ולא עבר זמן רב והוא קיבל מפתח לדירתה כדי להקל עליו את זמני המשלוחים שהורחבו (לא יודעת אם מדעת, אבל המילה "הורחבו" כאן היא דוגמה לשימוש מצויין במילה כדי ליצור הקשרים ואסוציאציות) לתחומים נוספים. מכולת.מכבסה.דואר בנק ועוד. ובינתיים החודשים חולפים וישנם סימני גבריות (בחייך... ביטוי מיותר אם אתה מפרט בהמשך. תפקידו של המספר לתת את הנתונים הדרושים לקהל כדי שיגיע למסקנותיו לבד) אצל סאלם . קולו השתנה.החלה פלומת זקן על לחיוו (אלה למשל סימנים שיש להם משמעות עבור המאזין). ובינו לבינו הבולבול שלו (אם זה בינו לבינו אז למה זה מעניין אותנו. קודם כל די ברור למאזין לפי שאר התיאור שמשהו מן הסוג הזה הגיוני שיתרחש. אבל אם אתה לא סומך עלינו, לפחות אל תזלזל בנו...) עשה סימנים כל פעם שניזכר בה או ביקר בביתה. זה היה ענין של זמן שמשהו עומד להשתנות 0אתה מספר לנו – שאת זה אנחנו כבר יודעים, או שסאלם מרגיש שמשהו עומד לקרות?). סאלם לא ידע על כך מאומה (אולי הוא לא ידע מה זה אומר, למרות שלפי הדברים שכתבת קודם כנראה שהיה לו ניחוש שמשהו זה אומר אחרת לא היו מקשיבים לו האנשים בחנות הירקות. איך זה עובר עליו? מה בדיוק הוא מרגיש?) אך רחב האמנית ידעה ודאי ידעה. זה התחיל בזה שסאלם היה מתעכב עוד קצת כשהיה צריך להיפרד ממנה.בהמשך היה משאיר לה שיר.פרח או ממתק שקנה לה (כלומר שסאלם מתחיל להרגיש בהתנהגות חדשה אצל עצמו). ערב אחד הזמינה אותו לשמוע דיסק ג`ז שקנתה וביקשה ממנו שיבוא להביע את דעתו. הגיע בלבוש מהודר שלא כהרגלו (הנה, שלא כהרגלו. מאיפה הוא יודע לעשות את הדברים שהוא עושה? זה יכול להיות חלק מעניין מהמידע שתומך בתמימותו או בהרגשה שהוא מגשש לשלב התפתחות חדש). הביא איתו זר פרחים.לרחב זה היה ברור שזו מחווה מתאימה מבחינתו. ישבו לישמוע את הדיסק.ביקש בירה (סאלם זה, אם הוא יהודי הכל טוב, אם נוצרי גם כשר אבל אם מוסלמי – הבירה היא חריגה. ואם הוא מוסלמי, לבקש בירה זה חלק מהפסיעה אל תוך מחוז "אסור" באופן שתומך בהתרגשות שלו. תחשוב על זה ותחליט.) קיבל בירה.הדליקה נירות.כיבתה אורות. רקדו.התיישבו לספה.שם את ראשו על בירכיה.ליטפה את ראשו ונרדם . (כל הקטע הקודם יפה כי נבנית אצל המאזין ציפייה מסויימת ואתה לא מותח אותו יותר מדי באופן מיותר. כך גם יוצא שכל אחד משווה את ההתרחשויות למה שהוא בנה בראש. זה אחד התענוגות של אמנות הסיפור). בבוקר התעורר לפניה.צריך להיות בחנות הירקות בשבע.השאיר לה פתק.תודה.תודה. אז מה היה לנו כאן? סיפור יפה על התבגרות מינית-רגשית של נער צעיר מול אישה בשלה. יש כאן רק טעימה שזו דרך טובה לסיפורים כאלה. רב הנסתר על הגלוי – זה שם המשחק. אתה רוצה לבנות את התמימות מול הנסיון, את המסתורין מול מה שנדמה שברור מאליו, את ההקבלה בין גבר צעיר מול אישה לבין ילד מול אישה. ציור הסביבה לא זקוק ליותר תמיכה – הסיפור מתרחש בעולם קטן ומאופיין. יותר מזה לא צריך, אבך להגיד מילה טובה על הרעיון והביצוע החלקי כן. בברכה,

לא קל לקבל ביקורת

אחת הדרכים שלי לבדוק אם הביקורת אותנטית ואמיתית היא אם המבקר מוסיף נקודות לחיוב ולא רק לשלילה.ואכן ביקורת זו לא סובלת מקנטרנות,צרות עין. אין לי כוונה ללמוד לספר סיפור ולכן לא אקח מהביקורת שום דבר מובנה.קראתי קלטתי הלאה הסיפור הבא.ביחוד שאני כותב ללא טיוטא שנית אני כותב מהנייד.(לא יודע מהמחשב)שלישית מי שמוצא ענין בסיפורים שלי עלכיפאק ומי שלא לא.נאיבי אמרתי? אמרתי.לילה טוב. ושוב תודה על היחס הביקורתי.זה לא מובן מאליו

למעלה