סיפורה של רוז

ענתי44

New member
ואני דווקא חושבת שטוב היה

לו היה שכן רגיש שפונה לרשויות ורוז היתה נלקחת מהוריה וזוכה לבית חם אצל משפחה אוהבת. אני לא מצליחה להבין איך אפשר לפגוע כך בילדה כל כך קטנה. ראיתי פעם סרט טבע על בעלי חיים שהופכים לזכר השליט של השבט והורגים את הצאצאים של השליט הקודם ואז מפרים את הנקבה ומביאים צאצא משלהם... למען השם הוא גם הסבא שלה לא רק אב חורג? איך אפשר?

ruthi26

New member
משפחה תמהונית ביותר

והמוזר ביותר שאף אחד לא שמע, לא ידע ולא ראה שום דבר, לא שכן, לא מכר, אף אחד. נשמה אומללה של ילדה כה צעירה, שלא זכתה עדיין לכלום בחייה, ככל הנראה בזה תם מסע הנשמה לעולם הארצי שלה. ונקווה שנשמתה תמצא את מקומה במימד האחר, ותמצא מנוח.. רותי

לדעתי המקרה של רוז לא כל כך אכזרי

זה לא המקרה של אמא טאליבן או האמא מבית-שמש וגם לא המקרה של הודיה קדם שהייתה ילדה חייכנית אוהבת חיים שנרצחה בקור רוח ע"י אביה רק כדי לנקום באמה. מדובר בילדה שנראית בעייתית שקשה היה לגדל אותה, גם בבית אביה בצרפת וגם פה בישראל, שאפילו אמה שנסעה לצרפת על מנת לקבל עליה חזקה ולהביאה ארצה, כי היה אכפת לה ממנה, אמרה שהיא הורסת לה את החיים על גבול האוטיזים והייתה דופקת את הראש בקיר. והסבא הרי הודה שהרג אותה בשוגג עקב מכות ולא מדובר בתכנון רצח בקור רוח. כמו כן אני לא מבינה למה אומרים "מדינה שלמה עוצרת את נשמתה" שהרי לא מדובר בנעדרת שחושבים שהיא חיה כמו הודיה שהאב עזר לחפש אותה למרות שידע שהיא מתה, אלא בילדה שבטוח נרצחה ואם ימצאו גופה או לא זה לא מה שיחזיר אותה לחיים.

ruthi26

New member
לטופי הפיה

וואו איזו הבחנה היתה לך. היה לי מאוד קשה לקרוא את קור הרוח שלך.......אך כל אחד והבעת דעותיו, הרי זו מדינה דמוקרטית. לפי התמונות של רוז בצרפת, הילדה נראתה חייכנית מאוד, מאושרת מאוד, ולא כפי התמונות שהצטיירו בארץ, למעשה אף אחד לא יודע בדיוק, מה התחולל במשפחה המשונה הזו?? שיש בה יותר מהנסתר מאשר הגלוי. לכולם קשה מאוד המקרה, כולם מזדהים בתור הורים לילדים, אי אפשר לא לחוש רחמים, כאב וחוסר אונים נוכח רצח של ילדה קטנה, אי אפשר לשבת בשקט, אני לא יודעת אם "מדינה שלמה עוצרת את נשמתה" על פי דברייך, אך לא שמעתי אדם שלא הביע את סלידתו מהסבא ומהאמא............. מציאת הגופה של רוז לא תחזיר אותה לחיים, אך יהיה אפשר להביא אותה לקבורה, את לא מסכימה?? וסוף סוף יהיה אפשר לדעת מה קרה לרוז, לאחר נתיחת הגופה, באם תתגלה גופה?? מפני שהסבא נשמע מניפולטור אחד ענק,,, עם בעיות ענקיות שהיו במשפחה, כמו תמיד מואשמת המשפחה שבה גדל בסופו של דבר... נקוווה שיהיה סוף טוב לסיפור הזה.. רותי

היי ruti26, תראי סוף טוב בכל מקרה לא יהיה

כי הרי היא בטוח נרצחה. אם תמצא הגופה לא בטוח שנתיחת הגופה תשפוך אור יותר ממה שנאמר שהרי הסבא הודה שהיכה אותה למוות או שכמעט למוות והטביע אותה שזה כמובן יותר אכזרי. לגבי הבאת הגופה לקבורה בעיני זה לא כזה חשוב גם לגבי עצמי וכפי שרותי 11 אמרה שלנשמה אין סנטימנטים לגופה.

רותי 11

New member
Bכון שלנשמה אין סנטימנטים לגופה

אבל עדיין יש דברים אחרים שעומדים על הפרק ואני מסכימה שהילדה סבלה ולא סבלה מאוטיזים אלא מחוסר אהבה משווע והתעללות נפשית ופיזית ארוכה אפילו האבא הביולוגי לא מעניין אותו מה קרה עם הילדה ובצרפת הילדה נלקחה ע"י מוסדות הרווחה. ועוד משהו שקצת צורם זה שאם היא סבלה מאוטיזם זה מאפשר להורים להתעלל בה? זה נשמע ממש לא טוב

אין הצדקה להתעללות ולרצח ילדה

אבל אדם גם מביא על עצמו את הצרות שלו, ונראה לי שהייתה בעייתית במיוחד כי היא לא הסתדרה גם עם המשפחה בצרפת ולאמה יש עוד שתי בנות קטנות ולא כתוב שהיו בעיות איתן.

רותי 11

New member
ילדה בגיל שלה לא ממש

מביאה צרות על עצמה היא לחלוטין תלויה בהורים שלה לא אמרו שהיא לא הסתדרה עם המשפחה בצרפת נאמר שלאבא לא היה אכפת מהילדה שלו והוא התעלל בה, לא פלא אם הוא גדל בצל של אבא כזה הוא יצא כמותו, ולכן הילדה הורחקה ממנו, זאת ילדה כל כך קטנה מה היא כבר יכולה לעשות? קשה לכם איתה תנו אותה למה האמא נלחמה עליה כשהיא ידעה עם איזה טיפוס היא גרה? יש פה הרבה דברים קשים אבל האשמה לחלוטין לא על הילדה האשמה לחלוטין היא על מי שגידל אותה.

רותי, האבא הביולוגי בכלל לא התעלל בה

הוא אמר שהם לקחו אותה לבית-חולים לפסיכיאטרית להתייעץ למה שהיא עשתה פיפי וקקי בבגדים עד גיל מאוחר ומזה תפרו סיפור שהילדה אושפזה ואמר שאפילו רצו להגיד שאולי נאנסה, דבר שלא היה ולא נברא. האמא נלחמה עליה כי היה אכפת לה ממנה והיא הרי גרה עם אדם שהתאהבה בו ורצתה לחיות עמו ולא התרשמה ממנו לשלילה אחרת לא הייתה איתו ולמה שתחשוב שהוא לא יהיה טוב לילדה אם לה טוב איתו. אם תסתכלי איך את רואה את הדברים וגם אחרים אז נראה לי שיש בסיפור הזה מלא שמועות מרושעות שמטות את הכף לרעת המשפחה לעומת ילדה שהיא "טלית שכולה תכלת". אבל מה שבטוח שכנראה לא נדע אף פעם מה באמת קרה שם ועד כמה כל אחד אשם או לא אשם.

VERED SHEL

New member
קשה לי עם מה שכתבת טופי

קשה לי מאד אין כזה דבר" ילדי בעייתי במיוחד" ילד קשה הוא ילד שקשה לו ולא פלא בסביבה כזו לא בריאה כמו המשפחה הזו שהילדה הגיבה בצורה כזו וושידרה קושי וכל קושי שאני יכולה להעלות בדעתי עם הילדה ז"ל לא מצדיק אפילו מחשבה על רצח. היא ילדה. בת 4. לעומת זאת יש מבוגרים כמו הרוני הזה, (הסבא) או אם נלך לנשמות אז נשמות שסטו מהדרך הנכונה והולכות למקומות אפלים ורעים כאשר הן פה... ורוז היא פשוט קורבן למצב הזה. קורבן. ייתכן שהנשמה שלה באה ללמד משהו בדרך הזו ... את כולנו... לעורר חמלה ולעורר מחשבה לגבי ההתנהלות שלנו פה עם מקרים כגון אלו. ייתכן. אבל עדיין בכל קנה מידה ואיפה שלא תסתכלי על זה זה פשוט מזעזע ומזעזע עוד לחשוב שמסתובבים כאל אנשים כאן ממש בינינו שאם היו בוחנים אותם בכדי לקבל רישיון להורות הם בחיים בחיים בחיים לא היו עוברים... מפליא אותי לפעמים אותי שיש רישיון לרכב, רישיון לנשק, רישיון לדיג ועוד ועוד אבל רישיון בסיסי להורות אין.

ורד יקרה, רציתי רק להציג עמדה שונה

כי כשהסתכלתי על המקרה נראה היה לי שעושים עוול עם משפחה שהאמא למשל לא כזאת מפלצת לגבי הטיפול בילדה וגם לא האבא הביולוגי, וגם הסבא שהוא הכי גרוע לא בדיוק תכנן לרצוח אותה אלא זה קרה אולי מאיבוד עשתונות. ומנגד ראיתי ילדה קשה שלא הסתדרה עם כולם. ואם תסתכלו על התוכנית בערוץ 8 על ילדים בעייתים אז הם בהחלט יכולים להוציא את ההורים מהכלים, למרות שלא כך צריך לקרות הרי שבמקרים נדירים זאת המציאות.

רותי 11

New member
טופי נתחיל ונאמר

שלאבאר הביולוגי לא היה אכפת מה יעלה בגורל הילדה שלו וזה כבר מעיד על כמה אהבה הייתה לו כלפיה, לא סתם מוסדות הרווחה לקחו את הילדה ממנו והאמא הייתה צריכה להילחם עבורה. לפי מה שמספרים הילדה הייתה מאוד שקטה ביחס לילדים בגיל שלה וזה מעדויות של אנשים שהכירו אותה לכן אני לא מבינה מה היה כל כך קשה בה, שנית אם כל כך קשה עם הילדה למה נלחמו עליה? למה לא מסרו אותה למשפחות אומנה או משפחה מאמצת?

רותי, הם רצו למסור אותה

למשפחה אומנת או מאמצת היה כתוב גם שהייתה קשה והאמא אמרה שקשה לגדל אותה ושהיא הורסת לה את החיים עם בן זוגה, והאבא הביולוגי אמר שעשתה צרכים בבגדים עד גיל מאוחר ולקחו אותה לפסיכיאטרית והייתה דופקת הראש בקיר והאמא חשבה שאולי אוטיסטית, בקיצור זהו נגמרו גם לי הכוחות לפרשה הזאת.

למעלה