כשעלינו לארץ בשנת 94
"התיישבנו" בפריפריה בדרום, בעיר קריית גת ואני
חושבת שהשנתיים הראשונות היו הכי קשות בשבילי.
עליתי לכיתה א', חוץ ממני היו 2 ילדות דוברות רוסית בכיתה, עם כל שאר ילדי הכיתה, לא הייתה לי תקשורת, תקשורת נורמאלית.
למדתי קצת עברית בסיסית לפני שהגעתי לארץ, הייתי ילדה מאוד ביישנית, חסרת ביטחון ורגישה ולמרבה הפלא למרות החוסר ידע בשפה העברית תלמידה טובה.
לא באמת היו לי חברים, עברתי הרבה אלימות מילולית ופיזית (מכות של ממש), הצקות והטרדות (מכל הסוגים האפשריים). הייתי בוכה המון. כשאני נזכרת בשנים האלו, מציף אותי גל של כאב, ולמרות זאת לא מצליחה להיזכר בשום מקרה ספציפי, תחושה של בלאק אאוט טוטאלי.
בכיתה ג' עברתי לבית ספר אחר, הייתה שם אוכלוסייה מאוד גדולה של רוסים והמצב השתנה, לצערי לשנה בלבד.
עברנו שוב דירה, לנס ציונה. בנס ציונה הלכתי לכיתה ד', כבר לא הייתי עולה חדשה והעברית שלי כבר הייתה טובה אבל בעיניי ילדי הכיתה נתפשתי עדיין כשונה (זה היה פאדיחה להיות חברה שלי ולהסתובב איתי). בגלל שנס ציונה היא עיר מאוד קטנה, התגית הזאת ליוותה אותי עד סוף כיתה ט'.
בתיכון למדתי בתיכון הנדסאים בצפון ת"א, שם רוב האוכלוסייה הייתה כמוני ולכן לא הייתה לי בעיה להשתלב שם, להפך ממש פרחתי בשנים האלו. באותה תקופה גם הכרתי את הפורום