סיפורה של עוגת בראץ

שגיגאיה

New member
סיפורה של עוגת בראץ

לפני כמה זמן..התנדבתי להכין לאחיינית עוגת בראץ...אחרי הסדנה של טל, שהצלחצי בה דיי יפה..חשבתי קלי קלות, ראיתי את העוגה של גלגולית וחשבתי מדליק!! קניתי חומרים, והתחלתי לעשות את הבובה שבוע מראש.. אבל סיוט גדול!!! שכחתי שיש לי תינוק בן 6 שבועות בבית שלא נתן לי מנוח התחלתי עם הגוף וכל הזמן נהיו לי סדקים והגוף נשבר לי ובקיצור יצא לי ממש מכוער יומיים לפני היומולדת החלטתי לעשות עוגה חדשה. בלילה בשקט בשקט התחלתי לפסל שוב. הפעם כבר לא בניתי גוף וציפיתי אלא הושבתי על כסא והוספתי רגליים ואחכ חולצה ובסוף ראש. עדיין היו לי המון סדקים אבל כבר יותר טוב... כלת השמחה והמשפחה היו מרוצים..אני פחות..אז בשארית עוגה ציירתי גם בראצית שיהיה...(בלי העתקה, ציור ישיר על העוגה) מסקנות ןשאלות!!!! למה נהיו לי כל כך הרבה סדקים האם CMC יוצר סדקים בשלב מסויים הוספתי מרגרינה..זה היה הרבה יותר נח לעבודה! איך מפסלים דמות? האם קודם גוף ואז מלבישים או ישר גוף לבוש.. איך מצליחים לעבוד כל כך מהר? ושיהיה גם מוצלח? מסקנות והמלצות- לא להתנדב לפרוייקטים שלא מסוגלים לעמוד בהם!! ככל שעובדים יותר..המיומנות יותר טובה לא להתחיל לעשות עוגה מסובכת...לרכוש נסיון עם עוגות פשוטות יותר! לא לעשות עוגה- עם תינוק מנגס.. מה שכן נהניתי! למרות העייפות. ואני כבר חושקת בעוגה הבאה. האם לצרף תמונות של הפאדיחות?

יצא לך יפה מאוד...

ובכלל מכל פאשלה לומדים... בכל עוגה שעשיתי עד היום למדתי מהטעויות שלי....

שגית, יצא מקסים, אין לי ספק שלמדת

והפקת המון מסקנות ולקחים מהנסיון ,אבל בטוחה שגם מפעם לפעם הדברים יהיו ברורים יותר וקלים יותר
וקצת תשובות, cmc לא גורם לסדקים, אבל הוא גורם לייבוש מהיר יותר של הבצק ולכן אם לא עובדים במהירות ויעילות וממשיכים ל"שחק" עם הצורה עלולים להווצר סדקים. גוף - עדיף לדעתי להתחיל בראש מה שיתן את הפורפורציות לשאר החלקים, אפשר גוף לבוש כבר ואפשר להלביש אחר כך, מה שיותר נוח. ובטח רוצים לראות את התמונות, ברור
.

שגיגאיה

New member
גילגולית- אבל איך

מחברים את הראש לגוף כדי שישאר יציב ולא ישבר כמו שאת עשית לדוגמא? בנסיון הראשון פיסלתי ראש וצוואר וחיברתי מקרוני שנשבר אחר כך מהכובד..ניסיתי לחבר את שאר הגוף וכל פעם נשבר לי משהו פעם יד פעם רגל שוב צוואר. האם את מפסלת את כל הגוף בבת אחת או כל חלק בנפרד ואז מחברת ואיך זה נהיה יציב אם אין תמיכה של כסא או משהו אחר?.. או אולי נארגן סדנא של פיסול גוף....

אוקיי אז אני מפסלת כל חלק בנפרד

למרות שיש גם טכניקות של פיסול ביחידה אחת, זה עניין של נוחות ומיומנות, לפעמים זה מתאים ולפעמים זה..... החיבור של החלקים נעשה על ידי הדבקה בדבק של מים וcmc ובמקרה הצורך רואייל. אני מאמינה שבקרוב תהיינה גם סדנאות של פיסול גוף, למרות שזה דיי בעיתי בסדנא כי מצריך זמן ייבוש(תנדנדו לטל
),סתם אל תציקו לה, זה יגיע קצת סבלנות.....

וגם לי יש שתי שאלות

כמה ימים מראש את מקפידה לפסל את הדמויות לפני הצבתם על העוגה ? ומה היחס של ה cmc והמים לצורך הדבקה? תודה

כמה ימים לפני אני מתחילה לפסל

אין לי יחס מדוייק, אני שמה כמה כפיות מים בתוך צנצנת ריקה ומתחילה להוסיף את ה cmc עד שהתערובת מגיעה למצב צמיגי, כמובן לא לשכוח לאטום את הצנצנת.

גילא

New member
רגע גלגולית

אז בסדנת פיסול אין אפשרות ללמוד לפסל דמות של בובה או גוף? הרי ראיתי בתמונות שטל העלתה מן הסדנא, דמויות של אנשים ושל בובות? גילה

גילא סדנאות הפיסול הבסיסיות

אינן מיועדות ללימוד פיסול, הסדנאות הן ללימוד טכניקות, טיפים ועבודה מעשית בבצק סוכר ועוגות מפוסלות, שוב חוזרת ואומרת גם הסדנאות הללו יגיעו מאד בקרוב
, ולמרות כל זאת לומדים פיסול בסיסי גם של דמויות ,אבל הן שונות מעט , יותר פשוטות וכאלו שאינן מצריכות זמן ייבוש ארוך.

כל הכבוד../images/Emo140.gif

קודם כל כל הכבוד על האומץץץץץץץץ על זה שלא התקפלת וגם על זה שלא נשברת עם כל המסביב שהיה לך בנוסף להתמודדות עם פיסול ועוגה בכלל יצא מאוד יפה לדעתי ואל תשכחי שמה שאת רואה (מבחינת פאקים)אף אחד אחר שהוא לא מקצועי (ילדים אורחים )אף אחד ,פשוט אף אחד לא רואה.......

גילא

New member
עכשיו אני מודאגת

כי גם אני הבטחתי לאחיינית שלי עוגת בראץ ביום הולדתה ואני בונה על מה שאלמד בסדנת פיסול....זאת אומרת שזה קשה מאד לפסל??? גילה

למעלה