סיפורה של גלויה

להב אש

New member
סיפורה של גלויה

בהמשך לגלויה שהבאתי בשרשרת הקודמת (הרצל...) הנה גלויה שמספרת לדעתי קצת על ההיסתוריה שלנו.(אביא אותה בהמשך בעזי"ת) היה זה פעם בימי חודש כסלו יום או יומים לפני חג החנוכה. ואני החלטתי שזה לא בסדר שאני לא מכיר מספיק טוב את ישובי ארצינו היקרה לפיכך החלטתי לתלות מפה של ארץ ישראל על דלת דירתינו מבפנים. ולא רק מפה תליתי, אלא הוספתי בחדווה גם מתמונות נופי ארצינו סביב למפה סביב. עיקרם של התמונות נמצאו באוסף גלויות משפחתי אותו התחילה לאסוף כבר אימי בילדותה. תוך כדי שאני תולה עוד תמונה ועוד גלויה , מה אני רואה ???
אני מבחין שבצד השני של התמונה מבצבץ לו בול קטן ומוכר הלוא הוא מבוליה הראשונים של המדינה מסדרת "דואר עברי" ולאחר שאבי היקר לימדני על בולים אלו מאוסף הבולים הנכבד שיש לו מקום המדינה מייד עצרתי ולא יכולתי שלא להתבונן מעט על הבול המיוחד והנדיר. אתם חושבים שכאן נגמר הסיפור ??? לא , להיפך כאן הוא רק מתחיל המשך בהודעה הבאה

להב אש

New member
מעיין השילוח ?

בהתחלה חשבתי שהגלויה בה מצויר נוף בתים עתיקים הוא ממעין השילוח שבעיר דוד (אגב שם בעיר דוד ב"שטח G מצאו את בית הבולות למי שמכיר הקשור לנושא שליחת אגרות אבל זה כבר בפעם אחרת) אבל כאשר בדקתי בצידה השני של הגלויה ראיתי כי הציור אינו אלא של צפת העתיקה. אך נחזור להיכן שהפסקתי . בעודי מתבונן בבול "דואר עברי" צדו עיני כיתוב מוכר אך משונה בבול מופיעה מטבע עתיקה ועליה כתוב בכתב עברי עתיק בעבר השתעשנו בפיצוח חידות שכתבה לנו מורתינו בכתב עברי עתיק ואמרתי בליבי אולי אצליח לקרוא מה כתוב במטבע ? אך לא היה צורך בכך כי בבול עצמו כבר תרגמו וכך כתבו: "שנת שלוש" מלחמת הבית השני. שאלתי את עצמי , על מה ראתה מדינת ישראל לשים בבוליה הראשונים מטבע עתיקה זו ? וכמו שאומרים שאלה טובה חצי תשובה. הרי זה כה פשוט , ב-בוליה הראשונים של מדינתינו אשר מבטאים בעצם את חידושה של מלכות ישראל , עצמאותה ,ריבונותה ויחודה של האומה בארצה. אין לך ביטוי פשוט יותר מאשר השימוש בשפה העברית ובתאריך העברי לצמיחת גאולת ישראל בעת הזו ע"י הנפקת בולים ומטבעות בעזרתם מתקיימים דרכי הקנין והתקשורת בין יושביה בניה-בוניה. לפיכך התבוננתי שוב בגלויה ואכן ראיתי כי החותמת היא משנת 51 שהיא שלש שנים למדינת ישראל . מטבע זו אם איני טועה היא מימי בר-כוכבא אשר גם הוא בשעתו הנפיק מטבעות ישראליות שנה אחר שנה כביטוי לעצמאות ישראל מידי הכובש הרומאי. מה יפה ונכון ש-בבוליה הראשונים של מדינתינו זכרו והזכירו את מטבעות בר-כוכבא. בהודאה הבאה הגלויה והבול

להב אש

New member
ציור של צפת העתיקה

אקווה שהגלויה ברורה מספיק כי היית צריך להוריד את איכותה כדי שתיהיה פחות מ-250 KB הנה היא

להב אש

New member
והנה הבול - וזה עוד לו הכל ../images/Emo13.gif

דואר עברי אך גם כאן הסיפור עוד רחוק מסיומו.
בינתיים הגיעה השעה צריך להתכונן לחג החנוכה. צריך לקנות שמן זית לחנוכיה. בעודי צועד לקנות לי שמן אני מהרהר על הגלויה. בגלויה יש בול , בבול יש מטבע , מה יש בתוך המטבע ???
במטבע ישנו ציור של כד - פח שמן קטן כמה נפלא כמה הגיוני
מה ראו להם דורו של בר-כוכבא לשים במטבעותיהם הראשונים לשחרור יהודה הלוא את זכר שחרור החשמונאים יציינו. ומה סמל נאה הוא פח השמן הקטן . שמסמל את האור שאותו לכבות גם במחשכים ובצרות לא ניתן . אור זה ליוה את עמינו בכל הדורות בדמות חג החנוכה אך גם כאן לא הסתיימה סיפורה של הגלויה.
אם תתבוננו בשמאלה תוכלו לראות ציטוט של פסוק מספר שופטים על שחרורה של צפת מידי הכנענים. עוד אז בימי דור באי הארץ כדבר ה' לאבותינו הראשונים. כך חורזת לה גלויה פשוטה של ברכת שנה - טובה סיפור של חירות ותהפוכות בחיי האומה כך ב"מקרה" מוצא לו נכד מכתב מאבותיו שקבלו לביתם החדש בירושלים (רחוב שרי ישראל) אחר שעלו כמעפילים מנדחי ישראל ונפוצותיו. עודינו צועד ונכנס לחנות וצריך לבחור באיזה שמן זית אבחר ? באתה שנה הוציאו 778 בקבוק שמן בצורת כד מזכוכית. כמובן שבחרתי בו לקיום המצווה . ועוד הספיק לי זה השמן גם בשנה הבאה להדליק החנוכיה בחדר האוכל של בסיס הטירונים כחייל מהשורה. בשבח לאל ובהודיה ביחד איתכם אייחל שנזכה להדליק המנורה יחד עם כל ישראל

friend9

New member
כל הכבוד

כל הכבוד על התמונות והסיפור המרגש. נשמח לעוד סיפורים כאלה. אך שני תיקונים קלים. א. הבול הוא מסדרת מטבעות 1950 ואינו נדיר כלל: מחירו הקטלוגי 20 אגורות (וסוחרי בולים משלמים עבור 100 כמוהו לא יותר מ-5 ₪). גם בול דואר עברי 1948 באותו עריך מחירו הקטלוגי לא רב, 50 אגורות. www.israelphilately.org.il/stamps/stamp.asp?id=997 ב. הפסוק מספר שופטים מדבר על צפת שבתחום שבטי שמעון ויהודה, כנראה בסביבות ערד. אם מי שצירף את הפסוק לתמונה היה בעל ידע בהיסטוריה, היה מביא ציטוט על צפת שבגליל, מתלמוד ירושלמי או מיוסף בן מתתיהו (פלביוס), כאלף שנים אחרי המסופר בספר שופטים.

להב אש

New member
תודה על ההערות

אבל לגבי הבול . אני לא התכוונתי "נדיר" במובן הכספי אלא במובנו ההיסטורי . לי בכל אופן אלו הם בולים מיוחדים , בולים בראשיתיים.

להב אש

New member
והנה כל הסדרה - מטבע 1950

ע"פ הקישור היפה שציינת , אני רואה שהמטבע אינו מימי בר כוכבא אלא מימי המרד הראשון , שהיה 52 שנה לפני מרד בר-כוכבא. בסוף הסדרה יש בול אם מטבע מימי בר כוכבא שגם עליו כד שמן קטן והנה הסדרה כולה (סדרת מטבע 1950) דווקא זה יוצא אפילו יותר מדויק מ-1951 (כשנת שלוש) מפני ש-1948 זו שנה ראשונה -49 זו שנה שנית ו-50 זו שנה שלישית כך שזה בסדר.
והאחת הנוסף שניזכה לשנה הבאה (בירושלים הבנויה) והנה באדיבות אתר הבולים שציינת גם סדרת דואר עברי הראשונה

א77

New member
גם לי יש../images/Emo3.gif

בילדותי הייתי אספן לא רק של גוגואים, אלא גם של בולים. את הבולים שמרתי, אמנם לא הכל נותרו בידי
אבל נשארו לי עוד.

sharonpines

New member
וגם לי ../images/Emo13.gif

אבל אני לא יכולה לסרוק כדי להוכיח, כי אלבומי הבולים שלי ארוזים בארגזים (מאז שחזרתי לפני כמה חודשים להתגורר אצל ההורים, כל חיי בארגזים - חוץ מן המחשב, כמובן
) שרון

yehudad

New member
אני רואה שלכולנו יש תחביב נוסף

משותף. שנשנה את הגדרת הפורום...

להב אש

New member
ידענו גם ידענו

הדגש לא היה על אספנות ולא על בולים אל על שורשים ודרך אגב קצת גלשנו. קורה

eliyhu

New member
גם לי

יש לי כמעט את כל הבולים שיצאו עד שנת 1955 אמנם לא באיכות של אספנים אדוקים - אבל ישנם!! אמי

א77

New member
אכן, צפת שבנגב

וילך יהודה את שמעון אחיו ויכו את הכנעני יושב צפת ויחרימו אותה ויקרא את שם העיר חרמה וילכד יהודה את עזה ואת גבולה ואת אשקלון ואת גבולה שופטים פרק א'.

למעלה