סיפורה של גלויה

uti18

New member
סיפורה של גלויה

שלום לכולם.את הגלויה שצרפתי מצאתי לאחרונה בין ניירותי של אבי ז"ל - מרדכי קרונפלד.אבי יליד הארץ נולד לאביו גרשון קרונפלד שהיה יליד וינה ועלה לארץ בסוף שנות העשרים.מקורה של המשפחה מ RZESZOW שבפולין בסוף המאה התשע עשרה נדדו לוינה.שמו של אביו של גרשון -שמעון אלויס(אלעזר ) קרונפלד והוא הסבא רבא שלי.לשמעון היו שמונה אחים ואחות אחת.ידועים לי שמותיהם וגם גורלם .רובם ובכללם הסבא רבא שלי נרצחו בשואה במקומות שונים למעט שניים -האחות שהיתה הצעירה ביותר (היתה קצת יותר מבוגרת מהאחיין שלה -סבא שלי)עלתה לארץ
הקימה משפחה וחיתה בירושלים.אחד האחים ככל הידוע לי- חנוך קרונפלד היגר לארה"ב ושם נולדו לו שני ילדים בת בשם בלנקה (לימים בלנקה מילר) ובן שאינני יודעת את שמו.
וכאן מתחילות התהיות לגבי הגלויה ואני מודה מראש לכל מי שיוכל לכוון אותי בחקירה.
1.על הגלויה חתום ד"ר יצחק קארנפלד.סבי מאוד הקפיד על היגוי שם המשפחה קרונפלד ובלועזית נהג לרשום KRONFELD.לאור זאת ולאור הדברים שציינתי לעיל מיהו אותו ד"ר?
2.מיהו ד"ר אוקס שאליו מוענה הגלויה ? סבי גר כל חייו בת"א ואם אכן אחד מדודיו שלח לו את הגלויה מדוע לא שלח ישירות אליו את הגלויה?

שוב תודה וערב טוב.

יצחק קורנפלד בצנזוס של 1940

יליד פולניה, בן 48, באפריל 1935 הוא גר בברלין, הוא מופיע בשורה 16 של המסמך המצורף, בכתובת שמופיעה על הגלויה

רישום הכניסה לארה"ב

יצחק גיע לניו יורק האוקטובר 1939. מצורף העמוד הראשון של המניפסט. בעמוד השני בשורה מספר עשר תוכלי לראות את שם אשתו וקרוב המשפחה בארה"ב

uti18

New member
הכתובת של סבי

תודה לכל המשיבים.ככל הידוע לי רח' הס בת"א לא היתה הכתובת של סבי .הכתובת של סבי שאני זוכרת היא פרץ סמולנסקין 123

Ayana KimRon

New member
עם כך נשוב לשאלות שלך

2.מיהו ד"ר אוקס שאליו מוענה הגלויה ? ==> תשובה קיבלת.
סבי גר כל חייו בת"א ואם אכן אחד מדודיו שלח לו את הגלויה מדוע לא שלח ישירות אליו את הגלויה? => אפשר גם להניח שהגלויה נשלחה לדר' אוקס ולא לסבך.

1.על הגלויה חתום ד"ר יצחק קארנפלד.סבי מאוד הקפיד על היגוי שם המשפחה קרונפלד ובלועזית נהג לרשום KRONFELD.לאור זאת ולאור הדברים שציינתי לעיל מיהו אותו ד"ר?
==> אפשר גם להניח (בין כל ההנחות שבעולם) שדר' אוקס מסר את האגרת לסבך בהנחה שאולי יש קשר משפחתי ביניהם. בשנים שלאחר מלחה"ע2 אנשים היו בחיפוש נואש אחרי שרידי משפחותיהם וכל קצה סיכוי לרמז התקבל בברכה.
נקודה אחרת: ברשימת הנוסעים מהמבורג רשום שיצחק קורנפלד היה סוחר. זה לא מסביר את תואר הדוקטור באגרת.
בתקופת מלחה"ע2 הוא עבד בפדרציה האמריקאית של יהודי פולין.

Melitz

New member
דר' אוקס ד"ר יעקב-שאול אוקס, פנימאי וגיניקולוג, דובר גרמנית, עבד בשנות ה-30 וה-40 בת"א, תחילה ברח' יבנה 5 ואח"כ ברחוב הס 10
(הנ"ל מתוך הספר "רופאיה של ארץ ישראל").
לפי ספרי טלפון (בהם השם מופיע גם כ-אוכס) מתחילת שנות ה-60, כתובתו (או כתובת מרפאתו) היא עדיין ברח' הס 10, ת"א.
באתר ח"ק ת"א מופיע ד"ר אוכס יעקב (1891-1969), שם אביו: אברהם אלי.

ariehprh

New member
ייתכן שליצחק קארנפלד לא היה את הכתובת של סבך

והוא שלח את הגלויה לד"ר אוקס שאותו הכיר וידע את כתובתו בבקשה שיאתר את סבך וימסור לו את הגלויה ואולי רצה לחסוך במשלוח שני מכתבים/גלויות וצרף את הגלויה למכתב ששלח לד"ר אוקס שהעביר אות לסבך.

אריה

למעלה