סיפון עץ טיק

סיפון עץ טיק

לפני כשנה היה שרשור בפורום לגבי טיפול בסיפונים מעץ טיק ---לשמן לא לשמן וכ"ו עם עצות שונות כיצד לטפל בעץ,אבל לא דובר על הגומי שבין הלייסטים -בסירה שלנו סיפון הקוקפיט והספסלים מעץ טיק ולאחרונה הגומי השחור בין הלייסטים בסיפון -[לא על הספסלים]התרכך מאוד ונעשה במקומות רבים דביק --וזה נמרח, על העץ ועל כפות הרגליים היחפות ,והסיפון בקוקפיט נראה "פוייה" !!.מה דעתכם ? מה ניתן לעשות ?וכיצד? מלבד כל פעם לנקות את הסיפון ולשפשף עד שכל הממרח השחור יורד יחד עם שכבה דקה של העץ,תודה מראש למתייחסים

zina71955

New member
לא - זה לא גומי. תאורך מצביע על כך שהחומר

המקורי אינו טוב דיו. הפיתרון דורש עבודה מרובה. להוציא בסבלנות את החומר הפגום מכל החריצים. לנקות היטב ולעשות אפליקציה של סיקפלקס שחור. אחרי שכל החריצים מולאו מחדש בסיקפלקס שחור נותנים לו להתיבש 48 שעות ואז ליטוש במלטשת אורביטלית 80 גריד והחלקה. אפשר להשתמש בסיקפלקס תעשייתי F-11 במקום הסוג הימי בשליש מחיר.

zina71955

New member
להמחשה שתי תמונות להלן

מכסה הכניסה לקבינה אחרי הגימור של הוספת תיק/סיקפלקס על הציפוי המקורי של המכסה.

סיקפלקס

א, תודה על התגובה כל כך מהירה
ב- האם זו עבודה ללא מקצוענים גם כן ?
ג-והאם מה שהראית זה חידוש או התקנה ראשונית?

danielia1

New member
עם מה אתה שוטף את הספינה?

גם ספינה חדשה דנדשה עם ציפוי עץ מהיצרן סובלת מנזלת של החומר במקומות מסוימים. אני חושד במקרה זה בסולר שנשפך שם.

עם מה אתה שוטף

אין מה לחשוד --פתח מילוי הדלק מחוץ לקוק פיט !! בירכתיים !! כעת השאלה מה לעשות !! וכיצד? להתמודד עם המצב הקיים!? לזה פניתי לפורום ,תודה בכל אופן להתייחסות

zina71955

New member
הנזלת של דניאלה-1 תלויה באיכות חומר המילוי

ולא בחומרי ניקוי כאלה ואחרים. ברור שאם משתמשים בחומרים כימיים לא מתאימים יהיו נזקים. אבל, כמדומני שידוע באופן רחב ביותר שהניקוי המסורתי בסיפוני תיק הוא במי ים.

לרוב אנו שוטפים את הקוקפיט עם מים מהברז

מהרציף או מהברז בירכתי הסירה - ---דלק לא מגיע לקוקפיט הפתח בדופן פנימי מחוץ לקוקפיט מעל מדף הירכתיים ,על המדף גם יש ריצפת טיק עם סיקפלקס -אך שם לא נגוע
אבנר

zina71955

New member
מה שהראיתי זו התקנה ראשונית על גבי שטחים

של הבנייה המקורית. זה היה לצורך ההמחשה בלבד. העבודה הזו יכולה להתבצע על ידי כל אדם שיש לו סבלנות וידיים טובות ובלבד שישתמש בכלי עבודה מתאימים. בלי עבודה מתאימים הוא כלל ראשוני בכל דבר שאתה עושה. במקרה זה אתה צריך להשתמש במפסלת צרה לצורך הצאת החומר וניקוי החריצים והניקוי עצמו באצטון

gb228

Active member
ניתן לעשות לבד

זו פשוט עבודה איטית. אני עשיתי תיקונים בשטח הקטן יחסית של הספסלים בקוקפיט וזה לוקח זמן.
החלק ה"מלוכלך" זה להוציא את החומר בעזרת מברג דק או פיסת מתכת שמשוייפת לרוחב מתאים. לא להתפתות להשאיר חומר שהרגע נראה בסדר - התחלת בפס מסוים, להוציא את כל אורכו. להכין הרבה מטליות כדי לנקות את הכלי כל הזמן.
העבודה עם סיקה FC-11 פשוטה.

אבנר, הבעיה דיי נפוצה. אני עשיתי על כך מחקר

מעמיק כיוון שאצלי זה קרה בסירה דיי חדשה בת חמש. היצרן (בנטו) השתמש בחומרים איכותיים מתאימים לעבודה אלא שאני במהלך השנה שלפני המקרה רכשתי חומר לניקוי דק מעץ וכחודש אחרי שהתחלתי להשתמש בחומר, החומר השחור התחיל להתרכך וללכלך ונראה נורא. מתברר שבחלק מחומרי הניקוי יש מינונים קטנים של חומר ממשפחת סודה קאוסטית וזה חומר שמפרק את החומר השחור. בנוסף החומרים שבהם משתמשים רב היצרנים הם בעלי יכולת מוגבלת לעמוד בחום שקיים באזורינו וזה גם כן גורם שיש לקחת בחשבון על ידי הצללה ברשת צל. הומלץ לי על ידי מביני עניין רובם ממדינות צפוניות, שם סיפוני עץ נפוצים מאד. לנקות את הספונים והקוקפיט במי ים נקיים ללא כל חומר דטרגנטי. אני עשיתי את שיפוץ הסיפון (קוקפיט וספסלים) בתורכיה בעלות לא מבוטלת ( הורדתי כ- 60% מהחומר השחור , התורכי עבר עם מחט ודקר את החומר השחור ובכל מקום שהמחט חדרה בקלות הוא סימן את האזור ואחר כך הוריד אותו עם כלי מיוחד )ומאז מקפיד לשטוף ולנקות רק במי ים. הומלץ לי למרוח סילר על בסיס מים ( כזה שמשתמשים בו ברהיטי גינה) שישמור את העץ ימנע כתמים שמנוניים, את זה עדיין לא עשיתי. כמובן שסולר או כל חומר שמנוני זה או אחר עלול לעשות נזק עם לא נשטף מיד!.

gb228

Active member
מעניין מה שכתבת בנושא הסודה קאוסטית

זה אולי מסביר גם את התקיפה של החומר אצלי בסירה (רק המושבים והרצפה בקוקפיט הם עם טיק) - הסירה היתה בעבר סירת צ'ארטר וידוע שהחברות משתמשות בחומרי ניקוי די חזקים (שלמיטב ידיעתי מכילים גם הם כמות מסוימת של סודה קאוסטית) בתקופת ההשכרה כדי לשמר את הצבע הלבן הבוהק של הפיברגלאס.

שלום ברדוגו - אני מבין מדבריך שניקו רק את

הסיקפלקס הרך ולא את כל אורך הפס ולא את כל הפסים השחורים--אצלנו מדובר גם ברצפת הקוקפיט אך בלי הספסלים והרושם הוא שרוב הפסים נגועים במידה זו או אחרת ,במקומות שונים-כמובן אזורים חשופים לשמש נגועים יותר

danielia1

New member
גם אצלי נעלמו פסים שחורים רבים וגם

האטימה בחלק מהחלונות וחלוניות שמודבקות לצידי החלון. אני מניח שתוצאה משימוש ממושך ולא חכם בחומצה להסרת כתמים.
כמובן שמאז שזיהינו כאן את הגורם לפגיעה בפסים, שוטף רק עם מים.

חומרי ניקוי - יש לוודא היטב שאינם מכילים

כימיקלים שגורמים נזק לסירה שלנו. לדוגמא אותה סודה קואסטית עליה דיברתי , מופיע בריכוז נמוך, בהרבה חומרי ניקוי בשמות שונים לדוגמא:
Synonyms: Caustic soda; Soda lye; Ascarite; Sodium Hydroxide [USAN]; Sodium hydroxide (Na(OH))
חומר זה ממש אינו עושה טוב עם חלקים רבים של הסירה. הוא ממיס את כל החומרים שבהם משתמשים להדבקת דק עץ . הוא מלבין ומבריק את הסיפון GRP אבל במשך הזמן הוא מפרק את הג'ל קוט וגורם לו להצהיב. שקר החן הבל היופי....

אכן בהרבה חברות צ'ארטר משתמשים בדטרגנטים חזקים לניקוי כיוון שהניקיון קל יותר , אלא שהנזק מופיע לאחר תקופה שבהה בדרך כלל החברות מכרו את הסירות.

אצלי קילפו את החומר השחור בן הלוחות של העץ.

ספוני עץ טיק

תודה לכולם על הבהרת האפשרויות והסיבות ,אלה שבפורום ואלה שב"מסר" ,כנראה שלבד לא נעשה את זה ,אך יודעים לפחות מה צריך לעשות ומה לצפות מבעל המלאכה -במיוחד לאחר הווידאו שקבלתי ב"מסר" שמסביר ומראה שלב אחרי שלב מה ואיך צריך לעשות
אבנר

למעלה