סיעור מוחות קטן...

סיעור מוחות קטן...

פתחתי תיק פוריות, יש עוד 2 בדיקות שאני צריכה להגיש להם (בדיקת זרע נוספת שתערך שבוע הבא, ופרופיל הורמונלי יו"מ 21 השבוע) כשפתחתי את התיק נתנו לי על הראש שאני לא יכולה להתחיל טיפולים לפני הקולונוסקופיה כי הרעיון הוא להכנס בריאה [??] להריון, או לפחות לדעת מה יש לי, לא להשאיר קצוות פתוחים. הבדיקה הוקדמה ממרץ לשבוע הבא, ומהבחינה הזאת אני יכולה להתחיל טיפול אח"כ. כשפיקססתי להם את הפרופיל ההורמונלי של יו"מ 4 גיליתי TSH נמוך מהנורמה (TSH 0.31, באותה בדיקה נבדקו גם T3=4.7, ו-T4=11.8, שניהם בנורמה לפי הקופ"ח) לפני 15 חודשים הערך של ה-TSH היה 1.87, לפני שנה הערך היה 2.31 ביו"מ 22, עלה ל-2.87 ביו"מ 4, לפני 4 חודשים היה 2.55 בדיכוי, ועכשיו הערך הנמוך. מה שאומר שאני חייבת לעשות בירור מקיף יותר לבלוטת התריס לפני התחלת הטיפול (הרופא הוסיף לי בדיקות דם נוספות יחד עם הפרופיל הורמונלי של יו"מ 21, ו-US בלוטת התריס מספר ימים אחרי הקולונוסקופיה) דבר נוסף- התבקשנו להביא מכתב מעו"ד לגבי הנישואים שלנו כי בת"ז אנחנו לא רשומים נשואים (יש לנו חשבון פתוח עם משה"פ, אז עו"ד פותר את הבעיה הזאת), מצד שני- גם זה קצת בעייתי כרגע ותסלחו לי אם לא אפרט יותר
(אבל אנחנו נשואים
) כשפתחתי את התיק ביקשתי "אישור" להמשיך עם הדקא' מיד לאחר המחזור הנוכחי (שאז אני משלימה פרופיל הורמונלי), אני אהיה בדיכוי ומשם אמשיך טיפול. הרופאה והאחות (או שתי הרופאות) מצידן טענו שדקא' זה גרוע כי הוא מדכא את ההורמונים בגוף, יגרום לי לתופעות לוואי של גיל המעבר (ואז מה אם כבר הזרקתי פעם דקא'...), וכמובן "איימו" בבריחת סידן בגלל ההומונים הנמוכים... ההצעה שלהן היתה גלולות ברצף, כי בגלולות יש את ההורמונים שהגוף צריך על מנת למנוע בריחת סידן, גלי חום ושאר תופעות. לי יש כמה בעיות עם הפיתרון של גלולות- 1. קשה לי מאד למצוא גלולות שמתאימות לי, חלק מהגלולות אני מקבלת מחזור יחד איתן (עוד בחודש הראשון של השימוש, שבוע אחרי שהתחלתי קיבלתי מחזור, והמשיך לחודש נוסף כך), סוג אחד של גלולות הפסקתי באמצע החפיסה בהוראת רופא כי חטפתי מהן כאבי בטן נוראים, ואני כבר לא מדברת על כאבי ראש עד כדי הקאות ומיון... (וזה יכול לבוא גם אחרי שנה של שימוש) 2. מספיק שאני אשכח גלולה אחת כדי לשגע את כל הגוף שלי (זה קרה לי לפני כמעט שנתיים, שבועיים דיממתי, ורופא נשים הודיע לי שאני צריכה לקחת 3 חודשים הפסקה מגלולות כדי להחזיר את הגוף חזרה לאיזון, זה היה החודש שהפסקתי גלולות לגמרי ולא חזרתי...), וכמעט בטוח שאשכח, בדיוק כמו שאני שוכחת חומצה פולית, ויטמין C, ושאר תוספים... 3. הכתבה שהיתה על הגלולות (ואני סובלת ממיגרנות לפני מחזור) 4. הפסיכולוגיה, אני רוצה הריון ואני לוקחת גלולות?..... כל בוקר אני צריכה לזכור את העובדה שאני מונעת הריון רצוי (מה שלא קורה עם הזריקה- ביום הראשון בוכים מהזריקה, ביום השני בוכים מהדיכוי, ביום השלישי מקווים שאולי יקרה נס ובכל זאת יתפתח זקיק והריון, ביום הרביעי כבר טרודים בדברים חשובים יותר, וביום החמישי שוכחים שקיבלנו זריקה
) ולמה עוד זריקה? כי אם אני אפסיק גלולות אני אתחיל לדמם בצורה מוזרה, בדקא' אפשר להתחיל עליו טיפול, או פשוט לא לקחת זריקה ומתישהו ההשפעה תפוג. מצד שני...... אני לא יכולה להתעלם כל כך מגלי החום, השיכחה, היובש, חוסר כח לכלום או סתם דיכאון, והמעקב אחרי הסידן שלא יברח... (והמחיר
) כמובן יש גם את האופציה לא לקחת כלום בינתיים, לסבול שבוע מדימום, לסבול עוד שבוע מביוץ, עוד שבוע "לפני מחזור", ובשבוע שנשאר- להשתדל לנשום... אשמח את דעתכן!

../images/Emo52.gif לא קראתי הכל

אבל שאלה חשובה - עשית את הבדיקה האחרונה של הבלוטה בצום? כידוע יש לזה משמעות בתוצאות...

לא שמתי לב לזה...

אני אף פעם לא אוכלת ארוחה לפני הבדיקות (כי ב-7 בבוקר כבר לוקחים לי דם) מצד שני... לפעמים שותה, לפעמים לא, מים/תה/קפה... עד כמה יכולה להיות המשמעות? כאלו פערים??...

למיטב ידיעתי

צריך צום של 12 שעות לבדיקת בלוטה וזה מניסיון ארוך מאוד עם בדיקות מעקב של הבלוטה (פעם בחצי שנה בערך מבצעת בדיקות), תשאלי שוב את הרופא לפני שאת נכנסת לסחרור בדיקות והסטריה שמשהו לא תקין. כל עוד הבלוטה בטווח גם אם יש שוני מבדיקה לבדיקה זה לא כזה הסטרי, הערך הנמוך שלך בהחלט מאוד נמוך אבל אם לא היית בצום כנראה שאין לזה משמעות. אולי כדאי לעשות שתי בדיקות עוקבות בצום של הבלוטה נגיד שבוע אחרי שבוע ואז לראות אם באמת משהו שם לא תקין. תעדכני

אבל רגע......

מה עם הערכים הגבוהים יותר? שהם באופן כללי בטווח, אבל לא סביב הערך 1 (והיה על זה שירשור בפורום פוריות שהאידיאל הוא ליד 1) וגם אז אני לא זוכרת שהייתי בצום או משהו... אני אשאל את הרופא (למרות שעשיתי היום את הבדיקות דם), זה בכל מקרה חשוד מאד...

בזמנו

גם אני קראתי על זה בפורום פוריות אבל יכולה להגיד לך ששבוע לפני ההזרעה המנצחת שלי בדקתי את הבלוטה והיא הייתה על 2.39 (בדקתי במיוחד בשבילך
) אז לא יודעת מה להגיד לך... דברי עם הרופא לגבי הצום

אבל זה עדיין אמצע הנורמה

לפחות בקופ"ח כללית... טוב דברי עם הרופא ועדכני אותי אני אשמח לדעת

אם אני אזכור ../images/Emo163.gif

אני כבר 3 ימים רוצה להתקשר לאישפוז יום שיפקססו לי את ההוראות לפני הקולונוסקופיה, וכבר שבוע מחכה בדואר מכתב רשום... הזיכרון שלי נכנס לתרדמת חורף...

זואילי

New member
תראי...

אני לא חושבת שאני יכולה להועיל מדי. כל נושא האנדו אצלך לא ברור, אז גם אין לי מושג מה להגיד לך לגבי דיכויים. הדבר היחיד לגבי לא לשכוח גלולות, זה פשוט לשים תזכורת בסלולרי. את מכירה אותי ויודעת שמבחינתי דיכוי זה ייהרג ובל יעבור במצבי. אז אין שום סיכוי בעולם שאשכח גלולות (כשאני על גלולות). אז כל נושא נטילת גלולות בזמן זה משהו שחינכתי את עצמי מתוך אמונה מלאה (שוב, כי זה כ"כ קריטי לי). מה מתכננים לך? את אמורה לעשות הזרעות או IVF?

דווקא נראה לי שזה דיי ברור אצלי ../images/Emo3.gif

למרות שזה עדיין מוזר לי (ולצוות של פוריות...) שכל הסימנים נמצאים חוץ מהאנדו' בכבודו ובעצמו... מה שיותר מוזר הוא שהדקא' עזר לכאבים... (יכול להיות שיש אנדו' בתוך המעיים אבל לא בחוץ? איזה עוד קשר יכול להיות בין כאבים שמקורם כנראה במעיים לבין המחזור/יחסי מין/ביוץ וכל השאר?) מצטערת, נגמרו לי הרעיונות
אני לא יודעת מה מתכננים, לא דיברו איתי על כלום, ולא ידברו לפני הקולונוסקופיה, אני רק יכולה לשער שהתיכנון הוא הזרעות (ואני אבקש כמה שאפשר שההזרעות יהיו עם הורמונים ולא טבעי, כדי לקצר את התהליך להפריות...) את ההזרעות אני אולי אעשה אחד אחרי השני, אבל אם אגיע לשלב ההפריות (בתקווה שלא...) אני כן ארצה בהפסקות עם דיכוי ושוב חזרנו לנקודת ההתחלה- איזה דיכוי... אם אני לא אקבל עד הקולונו' אני אגש לרופא המשפחה שלי ואשכנע אותו למה אני צריכה לקבל דקא'... עם השיכחה שלי זה עדיף על הגלולות... (שגם בלי לשכוח אותם, הן יכולות לחרפן לי את הגוף לגמרי
ויש אלף ואחד סוגים, וכל אחד במינונים אחרים, הדקא' לפחות אני יודעת מנסיוני מה הוא גורם ומה לא, יש רק אחד שהוא 3.75...) נראה לי שכבר החלטתי
(אגב, היום גיליתי שיש לי אפשרות להתחסן משפעת החזירים דרך העבודה, מה ששוב מעלה בי את התהיה אם להתחסן או לא, כי אם יש אפשרות כזאת אני כנראה נמצאת בקבוצת סיכון מסויימת...)

לגבי החזירונים../images/Emo109.gif../images/Emo109.gif../images/Emo109.gif

לי הייתה את האופציה להתחסן בעבודה עוד בשבוע שעבר, מכיוון שלא ידעתי עם הטיפול הצליח או לא נאמר לי לא לקבל את החיסון הנוכחי שהגיע לארץ. אח"כ בברור עם גורמים רפואים, ללא כל קשר עם הריון או לא, נאמר שאם כבר אז לחכות להגעת החיסון השני שצריך להגיע לארץ שהוא נבדק על הרבה יותר אנשים וגם על נשים הרות. אתמול כשהייתי אצל רופא המשפחה הוא אמר שהוא כלל לא ממליץ לעשות את החיסון, שתופעות הלוואי שלו כלל לא ידועות וכבר חוששים שיש אנשים שמתו כתוצאה מהחיסון עצמו. ואתמול בטלויזיה דיברו על כך שישראל חתמה עם החברה המייצרת שלא יהיו לה תביעות במידה ויתגלו תופעות לוואי. אני כבר התחלתי לחשוב פעמיים... ואיפה נעלמת? למה לא רואים אותך בפייסבוק? הגיעו בייצי הפתעה לחווה (בייצי קינדר
) את מפסידה

השאלה היא רק מה יותר מסוכן...

בנאדם שישתעל עלי, או החיסון
שניהם לא להיט... מהפייסבוק פרשתי, נכנסת לשם פעם בשבועיים לבדוק דואר וזהו. מתי החיסון השני אמור להגיע?...

דווקא נראה לי שזה דיי ברור אצלי ../images/Emo3.gif

למרות שזה עדיין מוזר לי (ולצוות של פוריות...) שכל הסימנים נמצאים חוץ מהאנדו' בכבודו ובעצמו... מה שיותר מוזר הוא שהדקא' עזר לכאבים... (יכול להיות שיש אנדו' בתוך המעיים אבל לא בחוץ? איזה עוד קשר יכול להיות בין כאבים שמקורם כנראה במעיים לבין המחזור/יחסי מין/ביוץ וכל השאר?) מצטערת, נגמרו לי הרעיונות
אני לא יודעת מה מתכננים, לא דיברו איתי על כלום, ולא ידברו לפני הקולונוסקופיה, אני רק יכולה לשער שהתיכנון הוא הזרעות (ואני אבקש כמה שאפשר שההזרעות יהיו עם הורמונים ולא טבעי, כדי לקצר את התהליך להפריות...) את ההזרעות אני אולי אעשה אחד אחרי השני, אבל אם אגיע לשלב ההפריות (בתקווה שלא...) אני כן ארצה בהפסקות עם דיכוי ושוב חזרנו לנקודת ההתחלה- איזה דיכוי... אם אני לא אקבל עד הקולונו' אני אגש לרופא המשפחה שלי ואשכנע אותו למה אני צריכה לקבל דקא'... עם השיכחה שלי זה עדיף על הגלולות... (שגם בלי לשכוח אותם, הן יכולות לחרפן לי את הגוף לגמרי
ויש אלף ואחד סוגים, וכל אחד במינונים אחרים, הדקא' לפחות אני יודעת מנסיוני מה הוא גורם ומה לא, יש רק אחד שהוא 3.75...) נראה לי שכבר החלטתי
(אגב, היום גיליתי שיש לי אפשרות להתחסן משפעת החזירים דרך העבודה, מה ששוב מעלה בי את התהיה אם להתחסן או לא, כי אם יש אפשרות כזאת אני כנראה נמצאת בקבוצת סיכון מסויימת...)

ניק..

לגבי ה-TSH, התוצאה שלך נמוכה ומעידה על פעילות יתר של הבלוטה, ככל שזה נמוך, זה יתר פעילות וככל שזה גבוה, זה תת פעילות... רצוי שתדברי עם רופאת המשפחה ותתחילי ליטול כדורים שגם מתאימים להיריון, כי אם הבלוטה שלך לא תהיה מאוזנת, זה עלול לסכן את ההיריון ואף להרוס טיפולים, חבל לעבור סתם טיפולים.. ואם יש היריון, חייב מעקב על הבלוטה פעם בחודש, לראות אם צריך להעלות מינון כדורים, או להוריד.. חשוב מאוד מאוד. אגב, האם יש לך את כל התופעות של יתר פעילות? אחת התופעות הם דפיקות לב מהירות..

בהחלט סיעור

הצלחת לבלבל אותי...... הכאבים במעי יכולים להיות מכמה סיבות - מעי רגיש... דלקת.. הדבקויות...או התפשלות (התקפלות פנימה של חלק אחד של המעי אל תוך חלק אחר שלו) למרות שזה קורה יותר אצל ילדים .... בכל מקרה אם יש לך כאב שבא והולך.... הקאות.....וכשאת הולכת למספר 2 יוצא בנוסף חומר שמזכיר ג'לי בצבע אדום ......כדאי ללכת לבדוק ..... ואם לא שיתחילו לבדוק סוף סוף מה יש לך...... לגבי דיכוי לכי עם מה שעושה לך טוב ועם מה שאת מרגישה הכי בטוח.

למרות שתשובות לא בדיוק קיבלתי ../images/Emo3.gif

נראה לי שאחכה קודם לתשובות של בלוטת התריס (אולי דיכוי יכול לשנות את הערכים? אני כבר לא יודעת כלום...) ואז נראה לאן ממשיכים משם אם תקפוץ עוד בעיה (ואז אקח דקא, גם ככה אני לא מתכוונת להיות עליו חודשים ארוכים), או שהכל יהיה תקין (ואז נמשיך לטיפולים) היום בבוקר קמתי עם כאבים איומים, אני כבר יותר משבוע עם עצירות (ז"א יוצא, אבל בקושי ולא בכמות שצריכה לצאת, ובלי שום פרופורציה לזמן שאני נמצאת בשירותים
), בשעה 11 לקחתי תה משלשל (יש שם כפית מדידה, וצריך לקחת "עד כפית ביום", אני לקחתי את כל הכפית ועד עכשיו שום דבר לא זז לשום כיוון), אין לי כח לכלום, הבטן שלי נפוחה, האקטיביה שהרוקח המליץ לקחת שווה לתחת שלי (וכמו שהבנתן, הוא לא שווה הרבה
) כצעד אחרון לקחתי נר עם משחה שהרופא רשם לי (הנר זה כדי שהמשחה תיכנס, לא יודעת איך זה אמור לעזור לכאבים, אבל אם הרופא אמר.....) [ואם זה לא מספיק... התחילה עכשיו תוכנית של קרין גורן, בטוח היא תעשה משהו עם שוקולד, עוד שניה אני לועסת את הטלויזיה! "אבקת הקסם", "ענן של ריח מתוק", יופי קרין, כל הכבוד! רק התיאורים שלה הופכים אותי רעבה]

TSH 0.13 8-}8-}

שאלתי את הרופא אם זה קשור לאוכל/צום והוא אמר שלא ידוע לו על דבר כזה צריך לחכות ל-US ומשם להמשיך הלאה..... מתלבטת עכשיו אם לבקש בדיקה נוספת לאמצע/סוף שבוע הבא, או שעדיף שלא...
(יכול להיות שזה קשור לעצירות? או אין קשר...)

למעלה