סיסמה מעניינת?

רינגו12

New member
סיסמה מעניינת?

שבת שלום לכולם,
האם הייתם ממליצים להקיף בגרשיים את המילה 'הישרדות' במשפט הבא?

כשהיינו ביער כל אחד מאיתנו ידע שהסיסמה שלנו היא הישרדות.

תודה ושבת רגועה וחמימה

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, בהנחה שזו ססמת "קוד" ולא ססמת "מורל".

ושימי לב ש"ססמה" ללא יו"ד.

הערה מהבטן (ולא מהראש): הכתיב ססמה עושה משהו לא טוב בעין

(מקפיץ לעיני רוחי את שמו של כתבנו דן סממה ז"ל).
אי ל- ובהתאם לז- אצלי הססמה מתלחלחת בסיועה של היו"ד עד היותה נימוחה וכשרה למאכל אדם - סיסמה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו רק שאלה של הרגל; עבורי הכתיב "ססמה" ברור, הגיוני ונכון

ולא יוצר אצלי קישורים לאנשי תקשורת מהעבר (ולא נראה לי שזה קורה אצל רוב הקוראים). ברגע שמשתמשים יותר ויותר בכתיב התקני הוא הופך להגיוני, שגור וברור מאליו גם עבור הקוראים. לא רואה טעם להנציח כתיב שגוי, בעיקר כשאין דרך סבירה אחרת לקרוא את המילה ואין כאן סיבה לבלבול.

סיסמה, אופנה, אמיתי, מימד

כללי הכתיב החסר אמנם הגיוניים להפליא, אבל שפה והיגיון לא תמיד הולכות ביחד.
המילים שבכותרת מייצגות כמה דוגמאות בולטות שבהן כללי האקדמיה אינם עומדים במבחן המציאות, כפי שתוכיח ספירת מופעים מהירה בגוגל
אז אם כותבים לקהל הרחב ולא לקומץ עורכי/ות לשון, אמשיך להיצמד לכתיב השגור והמקובל, גם אם הוא לא "תקני"

trilliane

Well-known member
מנהל
שפה והיגיון הולכים יחד מצוין, וגם בכתיבים שהצגת יש היגיון;

אבל יותר מכול זו שאלה של הרגל. אכן, במילים האלה ובעוד רבות אחרות ההרגל הנוהג בציבור אינו תואם לכללי האקדמיה ללשון. הדרך לשנות את ההרגל (אם מעוניינים, כמובן...) היא לא להיכנע לו אלא להשתמש בצורות התקינות. לא חייבים לאמץ את כולן; מה כן ומה לא זו בחירה שמשתנה בין כותבים, עורכים והוצאות לאור.
&nbsp
אני כותבת "ססמה" ו"ממד" ללא קושי ובעיה ומניסיוני הם לא צורמים לקהל הרחב ואין קושי בהבנת המילים או חשש לבלבול. לעומת זאת אני נוטה לכתוב "אופנה" ומעדיפה את הכתיב הזה על פני "אפנה" (אף על פי שאת רוב המילים במשקל הזה אני כותבת ללא וי"ו בד"כ) ו"אמיתי" תמיד ביו"ד (כמו גם "איתי" וכיו"ב). עם זאת היו מקרים שהתבקשתי להיצמד ב-100% לכללי האקדמיה וכך עשיתי.

למעלה