סיסמאות של מטפלים בקשר לטיפול באוטיסטים.

סתם סיסמאות שדופות חסרות בסיס

שבפועל הן מתורגמות להזנחה של ממש לא פעם.
רק הורה יכול לדעת איזה טיפולים מתאימים לילד שלו.

TikvaBonneh

New member
אבל היא חזרה על מה שאתה כתבת

שלא מטפלים באוטיזם, אלא בקשיים הנילוים.
אתה גם כתבת שלא יוצאים מהאוטיזם.
זו לא מטרת הטיפולים.

אבל מי שמכיר את המציאות מאחורי הסיסמאות

ידוע שעבור אס"י ריפוי זה עבורם גם שימוש בחלק משיטות טיפוליות או מכמות מסויימת של טיפולים....

schlomitsmile

Member
מנהל
אז בעצם השם של סולה שלי, הכותבת, הוא זה שגרם לך להתנגד לטקסט שלמעשה תוכנו,
כמו שתקוה הראתה, עולה בקנה אחד עם מה שכתבת?

לא השם אלא התוכן שמעניקים לכך

עם הניסוח עצמו אין לי בעיה. רק עם המשמעות שנותנים למונח ריפוי.
אני בעד זה שיתנו להורים םהחליט מה מתאים לילד ולהם. כל עוד הילד לא מביע לכך התנגדות.

arana1

New member
סיסמא חלולה זה לדבר על סובלנות לפעול להכחדתה

כשמדברים כל הזמן על סובלנות לשונות בזמן שפועלים נגדה אז הדבר נשמע כמו סיסמה שאין חלולה ושדופה ממנה
דיבורים כמו קליפה ריקה

אם השונות התקשורתית האוטיסטית מתבטאת גם דרך סלקטיביות ביצירת יחסי דיבור אז צריך להכיל אותה ככזאת
סיסמה חלולה זה לדבר על סובלנות לשונות תוך כפייה על האוטיסט לדבר בכל מצב ועם כל אחד רק בגלל שרוב האנשים לא מסוגלים לסבול אנשים שלא יוצרים איתם קשר שטחי דרך קשקושים בטלים או טקסים עבשים כמו ברכות חסרות טעם ונטולות כנות

בסך הכל לא מדובר על זכות שמזיקה לסביבה
שבלווא הכי גדושה עד להתפקע ברעש של דיבורים צבועים ומכוערים מרוב אינטרסנטיות רדודה
החברה לא תצא נזוקה בשום דרך או צורה אם תלמד להכיל גם את מי שנחשבים לשתקנים ומופנמים מדי
בדיוק להפך

מי שמכחיד סובלנות זה מי שמעודד אלימות

וביריונות בטענה שהמבצעים הם אוטיסטים.
מי שמעודד את זה שלא יתלונן על חוסר סובלנות כי מי שנפגע מביריונות של אוטיסטים אלה בראש ובראשונה אוטיסטים ואנשים אחרים בעלי רגישות חושית

arana1

New member
למה ואיך זה מעודד אלימות ובריונות ?

לא הבנתי את הטענה
לאיזה "מבצעים" אתה מתייחס

dina199

New member
האם כתבתי היכן שהוא לא לטפל ?

אני באמת לא אומרת 'לטפל', אני אומרת 'ללמד'.

מה שכתבתי זה אוסף סיסמאות שרק מלחיצות את ההורים ולא עוזרות לאף אחד לא בטיפול ולא בלימוד.

abashel13

New member
דחיית השונה

דחיית השונה היא כמעט אינסטינקט בחברה שלנו והכותרת אוטיזם היא סוג של קלסיפיקציה בדחיית השונה

היינו הוא לא שונה הוא אוטיסט.... ובאוטיסט החברה מטפלת על פי התאמת השונה למציאות הרגילה...

אין יוצרים מציאות התפתחותית שונה לאוטיסט, על פי צרכיו וכישוריו כי אם מנסים ל"דחות" את שונותו בעדינות

ע"י התאמה מירבית לקיים... כל ההבדל בין ההדיוט ברחוב לבין המומחה היא "העדינות" של הדחיה ובכך

שורש הרע כי להגיד על השונה "דחוי" זה לא פוליטקלי קורקט

מעטים הם המקבלים את קיומו של "האינסטנקט" הזה במערכת הנפשית/רגשית וכך נוצרת מערכת אפופפת סתירות בין ה"אינסינטקט" המדובר

לבין ההצהרה הפדגוגית של "צריך לקבל את השונה".

לטעמי אם כבר אז צריך לקבל את המצב הנוכחי שהוא בשורש הקשיים הנוכחיים לאוטיסטים והיא קבלה של הדחייה הזאת כמצב נתון...

אם מטפלים בדחייה מהשונה זה הולך לכיוון האוטיסט כמו לכיוון החברה שלו ובמקום בו משתחררת הדחייה הזאת מתחיל מצע לפריחה...

כל עוד דחיית השונה מסתתרת תחת אינסוף סיסמאות של לקות דיסאורדר נכות פידידי אייסידי ובלה בלה בלה זאת דחיית השונה והיא זו

העוצרת כל אופציה להתייחסות לאוטיסט באופן נייטרלי שהוא התנאי להתפתחות.

arana1

New member

לצערי כיוון שהדיון בשורשי הדחייה הזאת ומהותו עובר דרך כל כך הרבה צמתים רגישים צריך להאבק גם על עצם האפשרות לקיימו
מצד שני
בדיוק משום כך
מי שידע וירצה ויוכל לקיים דיון כזה יצא נשכר בהרבה היבטים מהותיים ונפלאים לחלוטין של קיומו
בין אם הוא אוטיסט ובין אם לא
נראה שיש הורים ששמחים להזדמנות הזאת ויש הדוחים אותה
ואפשר גם לאתר איזה שהוא קשר בין מצבם של הילדים לבין גישת ההורים
אז לא
ההורים הם לא אשמים(אדם הרי אינו אשם על שנולד פחדן וצר מוחין,זה מאלוהים)
אבל ההורים הם אחראים
גם

alphadelta

New member
עוד משהו

שמעתי מהמון הורים שהם הרגישו שמשהו אחר, לא ידעו להסביר בדיוק מה. אבל רופא הילדים/צוות הגן/ טיפת חלב וכו׳ נפנפו אותם עם משפטי ״ תרגעו, אתם הסטריים , הכל הסדר״ ועבר זמן עד שהגיעו לקביעת תור.

dina199

New member
במיוחד 'אמא היסטרית' .

ופתאום מאיימים על אותה אמא היסטרית שייסגר לה 'חלון הזדמנויות'

רוב ההורים שנכנסים

לכאן על מנת לקבל יעוץ כהורים טריים אחרי אבחון כותבים
ששמעו שחלון ההזדמנויות ייסגר אם לא יטפלו בילד בצורה אינטנסיבית שעות ביום,
ולכן הם גם שמעו שהשיטה הטובה ביותר לזה זו שיטת הABA אבל יתכנו שיטות נוספות שהם רוצים להכיר אבל הרבה טיפולים ומהר, אז כן הם שמעו את זה
ממשהו ולא רק קראו על זה,,,
רוב ההורים גם מגיעים בתחושה שמדובר בלקות ובמשהו שצריך לנרמל ולכן צריך למהר על מנת שחלון ההזדמנות לנרמל לא תעבור להם,
גם התחושה הזו מגיעה ממשהו זה לא מגיע לבד.

אפי1607

New member
"תחושה שמדובר בלקות?"

באופן אישי לא שמעתי אף אחד מהמשפטים הללו מגורמים מטפלים. כן קראתי את חלקם בספרים. איש לא אמר לי שבני לקוי/ נכה כיוון שהוא על הספקטרום האוטיסטי.
לדעתי כאשר ילד בן שלוש או ארבע אינו יודע לנסח את רצונותיו או לתקשר עם הסביבה, מדובר בקושי. זה אינו רק קושי של הסביבה שאינה רגישה מספיק להבין אותו, אלא מדובר בקושי שלו עצמו, כיוון שילד שאינו מצליח/ יכול להסביר את עצמו לסביבה הקרובה שלי הוא מתוסכל.
אני וודאי אחשב פה כאויבת הציבור בגלל מה שאני עומדת לכתוב, אבל לדעתי העובדה שבני לא ידע לנסח את רצונותיו ולא ידע לתקשר עם הסביבה הקרובה לו (גם אם אני הבנתי אותו רוב הזמן) זהו קושי שצריך לטפל בו. סברתי, ואני עדיין סבורה שצריך לטפל בקשיים וככל שנקדים לטפל בקשיים כך ייטב, הן לילד והן למשפחתו. לדעתי, אין מדובר ב"הורים שמגיעים בתחושה שמדובר בלקות", אלא אכן ישנם קשיים על הספקטרום האוטיסטי שהם לקות. איני אוהבת את בני פחות כיוון שיש לו קשיים. אבל איני מתעלמת מן העובדה שאכן מדובר בקשיים ועלי כהורה לסייע לו להתגבר עליהם.
במכון להתפתחות הילד בו אובחן בני, דווקא סברו ש- DIR היא השיטה העדיפה. כך אמנם התחלנו, רק אחרי מספר חודשים שינינו שיטה ועברנו ל- ABA, ועכשיו כמובן קיבעתי את מעמדי כאויבת הציבור באופן נצחי

dina199

New member
שום אוייב ציבור

הרי כתבתי שאשמח לשל סוג של תגובות.

אני לא המצאתי את המשפטים. לא חשוב באיזה נוסח, את כולם קראתי כאו בפורום וברוב המקרים אנשי מקצוע אמרו את זה להורים.
או כפי שכתבת הורים גם קראו את זה במקונות אחרים.
אז טוב שלא שמעת את המשפטים (כאן בשרשור יש כמה תגובות של הורים שכן שמעו).

אני לא כתבתי בתגובה הפותחת שלי שלא צריך לטפל (למעשה בנוסח שלי : צריך ללמד). אני כתבתי את אוסף הדברים שחוזרים על עצמם בצורה כזו שנראם לי כסיסמאות.

ולא צריך להיות ילד 4 או 5 ולר לדעת איך לנסח את רצונותיו . הבן שלי לא ידע לעשות את זה גם בגיל 10 שדיבר בצורה מושלמת ובעל ידע כללי גדול. וכשגילו מה יש לו ובעקבות זה לימדו אות בצורה שהתאימה לו , הכל השתפר. אני מניחה שבגיל 14 אנשי מקצוע כבר לא מעיזים לדבר על 'חלון הזדמנויות שייסגר'

arana1

New member
פעם מי שכתבו נגד ABA היו אוייבי הציבור

עכשיו לאנשים יש משום מה תחושה הפוכה
אלא שזה לא העניין
הציבור ברובו דווקא חושב כמוך

ילד שלא מצליח להסביר את עצמו לסביבה הקרובה זו תופעה שנובעת ממגוון מסויים של סיבות
לא בטוח שכולן ניתנות לפתרון
הרבה פעמים מלמדים את הילד כל מיני כללים וחוקים ואז הוא מצליח להסביר
אבל לא את עצמו הוא מסביר
אלא את מישהו אחר
מישהו שהטיפול יצר
שהוא מישהו זר לו
ובטווח ארוך הדבר יכול להפוך לבעייה מאוד משמעותית וחריפה

ברור שילד שצורח בגלל שהוא לא יודע להגיד איפה כואב לו או שהוא לא יודע להגיד שהוא רעב זה בעייה
ABA לא מטפל בסיבה להיווצרות הבעייה
והסיבה הזאת היא פרטנית ועמוקה
להורים אין זמן ואין עצבים לטפל בה
אז הם מעדיפים שיטות התנהגותיות
כי אלה עובדות הכי מהר
אבל על זה משלמים במקומות אחרים
ובגדול

זו הדעה וההתנסות שלי,ושל חלק מהאנשים כאן,רוב האנשים כאן דווקא מצדדים ומטפלים בדיוק בשיטות שלך
כך שאין לך שום סיבה לדאוג למעמדך

kagome10

New member
אבל למה האחראיות היא על הילד?

למה את לא אומרת שהוא נמצא בסביבה בעייתית בה לא יכולים לתקשר איתו?

ושימי לב שמי שטוען שאוטיזם זה לא לקות אלו קודם כל האוטיסטים עצמם. ועם כל הכבוד, הדעה שלהם עדיפה על שלך.

בדיון אחר מישהי אמרה שרוב האנשים היו מעדיפים שהילד שלהם לא יהיה חכם מידי. כי להיות חכם מידי מקשה על ההתנהלות בחברה. אז זה הופך גאונות ללקות?

לא כל קושי הוא לקות. ולא הגענו לעולם הזה כדי שיהיה קל. להיות אדם בעל ערכים זה לא קל - הרבה יותר קל פשוט ללכת עם הזרם, בלי לחשוב או לקבל החלטות. אבל אני ממש לא אגיד שלהיות בעל ערכים זה לקות, למרות שזה מעורר קשיים.

אפי1607

New member
מי שלא יודע לרקוד אומר שהרצפה עקומה

ילד שלא יודע לומר שקר לו, שהוא צמא, שהוא רעב, שהוא שהוא רוצה לשחק, או לא לשחק- בקושי שלו להתבטא אין ערכים נעלים, צר לי לאכזב אותך, זהו קושי.
הקושי אינו מבטא ערך נעלה לגבי בחירה בתקשורת. ילד בגיל כל כך צעיר שאינו יודע לבטא את עצמו אינו בוחר או לא בוחר בתקשורת, הוא פשוט לא יודע לעשות זאת.

למרות שאת/ה מוכן להניח שכמובן הסביבה היא בעייתית ולא הילד, זו בעיני תשובה של אנשים שתמיד סבורים שאנשים אחרים אשמים ושלהם עצמם אין כלל אחריות על האופן בו הם מתנהלים. אם לא מבינים אותי- זה לא כיוון שאיני יודע להסביר את עצמי, אלא כיוון שכל האנשים סביבי אינם מספיק רגישים כדי להבין מה שאני אומר. לא נכון, לא תמיד ולא בכל סביבה. אם הסביבה היא בעייתית, אז לא כל הסביבות יהיו בעייתיות, אלא רק חלקן, לעומת זאת, אם הבעיה היא באדם שאינו יודע לבטא את עצמו באופן ברור- לא יבינו אותו בשום סביבה. לדעתי אין בכך ערכיות או הליכה נגד הזרם, אלא בפשטות קשיי תקשורת.

למעלה