סיסטמה - ??

Tonjin

New member
בכלל מההתרשמות האישית שלי עד כה

נראה לי שבהרבה מקרים הכנסת השיטה לקוריקולום של יחידה זו או אחרת בצבא, במשטרה או אפילו בשירותי הביון מעידה יותר על כישורי הPR והמכירה של המייסדים שלה מאשר על היכולת הלחימתית שלהם או של התלמידים שלהם (מה שכן, שני התחומים האלו לא בהכרח מנוגדים)

nadybl

New member
וכיתתו חרבותם לאתים...

...וחניתותיהם למזמרות, לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה" צריך לשאול את סיסטמתי איך זה שדווקא לגויים הספצנאזים האלו יש להם תרגולות עם את חפירה מתקפלת ולמה שיעורי סיסטמה אין בהם מרכיבים של אגרסיביות ולוחמניות אלא יותר משחקיות? האם יתכן שנתגלו עוד שבטים אבודים?

broadaxe

New member
את חפירה/לחימה

תיקון טעות מקובלת: את החפירה הרוסית שמשמשת את הספצנאז ללחימה איננה מתקפלת. זו את קטנה (כף החפירה מעט קטנה יותר מהגודל המקובל בעולם לאת מתקפלת) עם ידית קבועה קצרה באורך של כ-30 ס"מ. הידית מצופה בחומר פלסטי ויש בה מכסה מתברג שמשמש כוסית וודקה במידה התקנית (!) ומתחתיו מברגון, מעין טסטר. כף החפירה עצמה מושחזת בפאת-צד אחת ובפאה הקדמית, הפאה השלישית משוננת כמסור. בזמן המרידה באסטוניה, בעת ימי הדמדומים של בריה"מ, תועדו כ-150 מקרי הריגה של אסטונים באת חפירה.

סיסטמתי

New member
נסיון להשיב על 2, 4, ו- 5

2. מסלוים וזויות לא מוגדרים לאגרופים ובעיטות - החבטות בסיסטמה מאוד משוחררות, אין מחוייבות לחבטה (לא 100%) כדי להיות מוכן לתנועה הבאה וכדי לא "לתת" ליריב שום דבר. יש ניסיון ליצר מסלולים מורכבים של המכה ע"מ להקשות על החסימה ולאפשר המשכיות עם מפרקים נוספים במידה ויש פיספוס למשל שרשרת אגרוף, מרפק, כתף. 4. הרחקות סכין מהגוף - מנסים לבצע הגנה קרוב לגוף "ולא להגן על האויר" ההגיון הוא שביצוע הגנה/ פריקה בקצה טווח התקיפה הוא גם יותר מהיר (פחות דרך) וגם משבש לתוקף את המשוב התחושתי שלו (הכוונה מומשה רק לא היתה אפקטיבית) בעוד שאם המניעה תתבצע מוקדם יותר הוא יוכל לתקן או לצאת למתקפה נוספת (הכוונה לא מומשה); מודה שפה גם האינסטינקטים שלי צורחים הצילו
אבל אולי הסכינאים פה יגיבו על ההפיכה של המידיו קורטו לקורטו ספסיאל או משהו כזה? 5. מה שנראה כמו השתוללות הוא כנראה לימוד תנועה בהמון, אני מניח שזה יותר לצורך התנסות תחושתית / אוירת אלימות וראיתי את זה בעיקר בסניף UK, שם הם כנראה מתרגלים את זה כהכנה לקרבות סוף השבוע בתורים לקופות של ליברפול...

למעלה