סינסתזיה

סינסתזיה

אני בתיכון ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי את זה. אני רואה אותיות ומספרים בצבעים וזה כנראה תקף לעוד דברים שעדין לא ממש שמתי לב אליהם מאה אחוז. זכור לי גם שהצבעים של חלק מהאותיות והמספרים וכו' משתנה אצלי מדי פעם (ז"א בין היום לבין לפני 5 שנים או משהו כזה). מה ההשפעות הפסיכולוגיות של הסינסתזיה? ממה היא נובעת? ומה ההשלכות הפסיכולוגיות שלה? אשמח לתשובה:)

גרא.

New member
throught the way,סינסתזיה,היא תופעה בה גרוי

בחוש אחד מעורר תחושה גם בחוש אחר,כמו צלילים המעוררים תחושה של צבע.הסבות,כפי מופיע בספרות המקצועית לא ברורות לפי שעה.אחת ההשערות המובילות היא שהסבה היא חסך חושי.כדאי שתחפש במנוע החיפוש "google.co.il" בערך הזה.בספרי מקצוע המונח מוסבר כבלבול חושי,אבל אין הסבר מדוייק לא לסבות,גם לא להשפעות ולהשלכות הפסיכולוגיות של התופעה הזו.

sharpantie

New member
הצייר הרוסי הידוע ואסילי קנדינסקי

ניחן בתכונה הנדירה הזו. כשראה צבעים שמע צלילים שהיו קשורים לצבע ואף הריח ריחות. חלק מציוריו קרויים אימפרוביזציה וקומפוזיציה שהם מושגים מעולם המוזיקה. לפי המתואר בספר "גאונות ושיגעון" מאת פרופ. אליעזר ויצטום וד"ר ולדימיר לרנר, תכונה זו מוכרת עוד מן המאה ה19 ויש לה בסיס גנטי.

גרא.

New member
הסינסתזיה,לא נמדדת בהשלכות החיוביות או

השליליות שלה,וההתיחסות המופיעה בספרות העוסקת בכך,מדברת דווקא על החלק החיובי בתופעה הזו,התרומה החיובית שלך ליוצרים ואמנים.לך,במדה ובלבול החושים הזה,מופיע אצלך,למה זה גורם? מפריע בחיי יום יום,או דווקא מעשיר אותם יותר? רצ"ב קישור מרתק.

לא מפריע בכלל. זה פשוט מגניב ואכן תורם

ליצירתיות:) (אולי אני לא קנדינסקי אבל גם אני מציירת, לפעמים עם מוסיקה:O )

דיבבלעס

New member
אם כשאני שומע מוזיקה

באופן אוטומטי אני מדמיין דברים(תחושה של "ראייה" דברים)זה גם קשור לזה? או שזו סתם יכולת מפותחת של דימיון מודרך?

גרא.

New member
כפי שחשבת,זו אינה תופעה של בלבול חושי,אלא

שייכת לתחום הדמיון היכול להיות מודרך,או להופיע גם כשאתה בהרפייה עצמית,כשמוסיקה ברקע,מדמיין ככל העולה על רוחך.

גם לי יש ../images/Emo13.gif

גם אני רואה צבעים באותיות ומספרים, לא נתקלתי בתופעה אצלי בעוד תחומים. יצא לי לראות פעם תוכנית על זה בטלוויזיה. מסתבר שראית אותיות ומספרים בצבעים זה הסוג הכי נפוץ של סינסתזיה (אנחנו לא כל כך מיוחדות אחרי הכל
). מהתכנית שראיתי, אנשים שיש להם את זה בעוצמה חזקה יכולים לסבול, למשל הראו מישהי שאורות גורמים לה לשמוע צלילים, כשהיא הולכת במקום עמוס אורות כמו לאס וגאס יש לה חור בראש... אבל לדעתי הפרטית במקרה הפשוט שלנו זה סתם מגניב

למעלה