סינכרון

מה המרווח בינהם כיום?

קודם כל - מה הגיל שלהם?
מה המרווח בהאכלה בינהם כיום?

הדרך הפשוטה ביותר היא להקדים לאחד את שעת הארוחה ולנסות ולאחר לשני - עד שיפגשו באמצע. זה יכול לעבוד אבל לא אצל תינוקות בני כמה ימים, אלא כשאתם כבר מצליחים לזהות את התחלת הרעב (לא מגיעים לבכי של רעב).
אם את מצליחה לזהות אצל אחד מהם התחלה של רעב - זה השלב להציע את הבקבוק. אפשר לנסות להציע גם לאחיו באותו זמן.
השאלה שלי היא האם לא יהיה לכם יותר נוח לסנכרן אותם לאכול אחד אחרי השני ברצף, ולא יחד? לנו היה נוח לסיים להאכיל אחת ומיד להאכיל את אחותה.

חדשים

הם בני שלושה שבועות, אבל עד לפני יומיים הם היו בפגיה, ועכשיו כשאנחנו בבית, אנחנו מעוניינים של כל הלילה נהיה ערים במרוץ של האכלה, והחלפה ובכי.
יכול להיות שמצב של רצף עדיף.

כאלה פצפונים

הדרך לסנכרן היא פשוט להעיר אחד כשהשני מתעורר לאכול. אבל זה לא באמת הרגל בגיל הזה. כלומר, זה גיל מוקדם מדי להנחיל הרגלים ובסופו של דבר מאכילים כמו שנוח לכם וכמו שאתם מאמינים שנכון. אין כאן משהו נכון ולא נכון. אנחנו למשל לא סינכרנו וגם לא ניסינו לסנכרן, אם כי ברור שסנכרון יכול להיות נוח ואנחנו באמת שילמנו בחוסר שינה בלילות. הורים אחרים כן מסנכרנים וגם זה בסדר.

taltal153

New member
התאמת זמני האכלות

לי לקח כמה לילות להבין שחייבים לתאם את זמני האכלות, כמו שאמרו לפני זה לא עניין של הרגלים.
כך שיחסית בהתחלה, אם אחת התעוררה לאכול, כשהיתה מסיימת, הערתי את השניה. כך זה נתן מרווחים סבירים בין ההאכלות.
עשיתי את זה בלילה וגם ביום.

אלולה145

New member
גישה קצת שונה

בניגוד למה שכתבו לך - לא *חייבים* לסנכרן תאומים. אפשר לא לסנכרן אכילה. יש פה כמה הורים שהנוחות לא הכריעה אותם, בחרו שלא להעיר תינוק ישן (אלא אם מדובר בהנחיות רופאים של מתחת ל 3 ק"ג), ושרדו בשביל לספר.
מצטערת שאני נדחפת ככה, פשוט מאוד הפריעה לי הקביעה הזאת מעלי.

taltal153

New member
לא היתה פה שום קביעה

היא שאלה איך אפשר לסנכרן וענו לה איך ניתן לעשות את זה. היא לא שאלה האם זה כדאי.
אף אחת לא קבעה אם זה טוב או לא. מי שענתה , כנראה החליטה שעבורה זה טוב ועשתה את זה.

שלישה6

New member
סינכרון או שונות בלילה לאחר לידה

שלום ומזל טוב,
&nbsp
בגידול תאומים אין נכון ולא נכון, יש מה שנכון להורים. למה? כי בסופו של דבר הורים רגועים מגדלים ילדים רגועים ומאושרים, יש להם את הסבלנות ואת היכולת להתמודד עם הקשיים שבדרך. וכמו ברוב המצבים בחיים, לכל אחת מהבחירות יש יתרונות וחסרונות.
&nbsp
שונות תאפשר לכל אחד מהילדים ללמוד ולפתח מנגנון עצמאי ובריא של אכילה- ביום ובלילה (בכל מקרה עד גיל חצי שנה לשינה רצופה נחשבת לשינה של עד 6 שעות ברצף). במהלך היום היא תאפשר לך זמן איכות עם כל אחד מהילדים- זמן שתוכלי להעניק ידיים, עירסול, קנגורו, קשר עין והמון דברים שבריאים וחיוניים לשניהם.
&nbsp
מצד שני, כשבוחרים בדרך השונות, הרבה פעמים מוותרים על רצף שינה שלכם, כי לתינוקות לוקח זמן לבסס רצף שינה ופעמים רבות תמצאי את עצמך מתעוררת לאחד, חוזרת לישון ומתעוררת אחרי חצי שעה לשני.... כך שלמעשה רוב הלילה תבלי בלהרם ולהתעורר. בנוסף, אם אין סדר מותאם במהלך היום, קשה מאוד לקבוע זמנים לסידורים, וקשה מאוד למצוא רגע של שקט לקפה או מנוחה, שאנחנו כהורים מאוד זקוקים לה.
&nbsp
בשמירה על סינכרון, את למעשה אומרת שבמהלך הלילה את ממשיכה להעיר אותם להאכלה כל 3 שעות (אם את מאכילה לבד את יוצרת פער של חצי שעה), והמהלך היום ממשיכה לשמור על הפער הזה. זה אומר שפעמים רבות את מוציאה תינוק משלב של שינה אחד לשינה שטחית לצורכי האכלה (לא צריך להעיר כדי להאכיל בלילה), בהמשך כמובן שהפערים יגדלו בהדרגה. בצורה כזו תוכלי ליצור לעצמך רצף של שינה, אבל את יוצרת סוג של "שיבוש" במנגנון השינה הטבעי של הילדים. בנוסף, תוכלי לבנות סר יום נוח, שבאמצעותו תוכלי להיות יותר "מוכנה" ליציאה ולסידורים, בין אם זה דברים שקשורים לילדים ובין אם דברים שקשורים אלייך.
&nbsp
החיסרון המרכזי בשיטה זו היא שבמידה מסויימת אנחנו לא מאפשרים לילד לבסס לעצמו הרגלי שינה, ואני אומרת במידה מסויימת כי ברור שאם תראי שהם לא מתעוררים להאכלה את תגדילי את הפער, ותמיד אפשר להתאים את עצמנו ולקבוע שמחכים לראשון שיתעורר ורק אז מאכילים מייד את השני. החסר השני הוא שאנחנו מקבלים פחות זמן איכות אישי עם כל אחד, וגם כאן- בהחלט יש פתרונות יפים, כי גם רבע שעה זמן אישי לתינוק הוא זמן לא מבוטל.
&nbsp
אני לא אומרת לך מה לבחור, יש יתרונות לכל אחת מהדרכים, אין נכון ולא נכון, יש נכון לך- במה את תוכלי לעצמוד לאורך זמן. נכון לעכשיו גם ככה הבנות קטנות וזקוקות להאכלה כל שלוש שעות, כך שאיך שלא תסתכלי על זה, הסינכרון קיים.
&nbsp
אני רק מוסיפה הארה קטנה אחת וחשובה- לתינוקות כל כך רכים, בייחוד כאלה שרק התשחררו מהפגייה אין יום ולילה- תקפידי כבר עכשיו ליצור מעט מאפייני מאבחנים- הראשון הוא חשיפה לאור יום (גם פתיחת תריסים וכניסת אור טבעי ביום סוער נחשבת כחשיפה לאור), השני הוא שביום תחליפי טיטול כל שלוש שעות ובלילה תחליפי רק אם עשו קקי. הפשטת התינוק והחלפת טיטול כן מעוררות אותן, לעומת האכלה שבהחלט אפשר לתת מתוך שינה בגילאים הצעירים.
&nbsp
לעצות נוספות או אם תראי צורך בכך הדרכת שינה, את מוזמנת להתקשר.
&nbsp
המוני מזל טוב, דורית.
0526-204221

למעלה