סינכרון

סינכרון

שלום רב, יש לי אייפון 5 עם מערכת הפעלה 7

1. אני מעוניין לבצע סנכרון בין האייפון למחשב האישי (pc). מאידך אינני רוצה שיהיה סנכרון עם icloud וגם לא עם gmail .
ניסיתי לנתק את הסנכרון עם gmail, אבל אז לא יכולתי יותר להשתמש ביומן (לוח שנה)...

2. האם אפשר לסדר את הדואר באייפון כמו בג'ימל ? הכוונה לקבוצה של 'לא נקרא' וקבוצה 'כל היתר' ??

תודה לעוזרים

noa_f

New member
אם הלוח שנה שלך מגיע מג׳ימייל, אתה לא יכול

לנתק את הקישור אליו (אם אתה רוצה להשתמש באירועים שבלוח..)
אבל אתה יכול ליצור אירועים חדשים ביומן המקומי בלבד: כשאתה יוצר אירוע, אחד השדות הוא ״לוח שנה״ (או ״יומן״, לא זוכרת איך זה בעברית). תבחר שם את היומן הלוקאלי ולא את זה שמגיע מג׳ימייל
ואז האירוע יהיה משוייך ליומן המקומי.
אתה יכול גם לערוך כל אירוע קיים ולהעביר אותו ליומן המקומי.

אני מקווה שבמקרה כזה תסנכרן את האייפון לתוכנת לוח שנה על המחשב, כי רצוי גיבוי...

לגבי 2. אם תוריד את אפליקציית ג׳ימייל, תקבל ממשק דומה יותר למה שג׳ימייל מאפשר באתר.
עם זאת, צריך להבין ש״לא נקרא״ - נקרא באייפון: תיבת inbox
ו״כל השאר״ הוא מה שנקרא ״all mail".

גרסה 7.0.3

זו הגרסה באייפון שלי.
אולי זו הסיבה שאין לי שדה שנקרא 'לוחות שנה ' או משהו דומה ? אגב, גם 'רשימה' לא מופיע אצלי. כלומר לא יכול להציג את כל האירועים ברצף...
בכל אופן, הפתרון שאת מציגה, על פניו נשמע מצוין , בהנחה שמדובר בהגדרה חד פעמית ! ואין הכוונה לפני כל אירוע להגדיר "רשום בלוח המקומי"... אז אם הבנתי נכון אני יכול ליצור יומן מקומי (בתוך האייפון שלי !!) שאותו אני אסנכרן מידי פעם עם המחשב שלי (עם האווטלוק !?) וכך לא יהיה שום אירוע שיעלה לאוויר . (זה בדיוק מה שאני מעוניין, כמו שהייתי רגיל עם הפאלם הישן והחביב) .
אלא שאני לא יודע איך ליישם אותו.... את הפתרון . אשמח מאד אם תפרטי יותר .

לגבי המייל המובנה של אפל - לא ממש מתאים למה שאני רואה על המסך : כאשר אני בוחר 'דואר נכנס' או 'כל הדואר' - אני רואה את אותם המיילים אפילו באותו הסדר עם נקודה כחולה משמאל לדואר שלא נקרא. הבעיה היא שהתוכנה לא מסדרת את מה שנקרא ומה שלא, כך שיש מצב שאני גולל את המיילים כלפי מעלה (גולל הרבה !) ומגלה שאי שם יש עוד דואר שלא קראתי.
אז אולי נותר רק הפתרון שהצעת, להוריד את אפליקציית ג'ימייל ? ואגב אין לי בעיה ואפילו חשוב, שיהיה סינכרון מלא בין המיילים בג'ימל לאלו שבאייפון .
תודה מראש :)

noa_f

New member
אם אתה מכבה את סנכרון הקלנדר גם בהגדרות

של אייקלאוד וגם בהגדרות החשבון של ג׳ימייל - תישאר רק עם יומן מקומי.
אבל אז כמובן יעלמו כל האירועים שכבר הכנסת, אם הם היו משוייכים לג׳ימייל - לכן צריך קודם לעבור ולשנות את השיוך שלהם. וכן, אמור להיות שדה כזה, אם מוגדר יותר מלוח אחד על המכשיר.

אני לא משתמשת בתוכנת היומן המובנית, אלא בשתי תחליפיות (היו כאן המון דיוני המלצות בפורום). תוכנת היומן המובנית פחות מוצלחת לטעמי. עם זאת, הם שיפרו שם משהו בעדכון של 7.1 (למה לא עדכנת?)

גם לי היה פאלם (ישן וחביב ואהוב) והעולם קצת התקדם מאז. לכן אני לא מבינה למה אתה רוצה לשמור את נתוני היומן אך ורק על המכשיר, ועם סנכרון ידני בלבד. זה לא הפתרון הכי טוב. תן ל״עננים״ לעבוד בשבילך: ברקע, אוטומטי, בלי תלות בזכרון שלך או בנגישות המחשב.
אני הייתי משאירה סנכרון לאחד משירותי הענן ולמעשה, זה מה שאני עושה. היומנים שלי מסונכרנים: חלק לאייקלאוד, חלק לגוגל. לגוגל מסונכרנים אלו שאני צריכה לשתף, כי גוגל לא משחקת יפה עם ילדים אחרים.

כנ״ל לגבי אימייל: אני עובדת עם אפליקציה בשם Mailbox. אבל נסה את זו של ג׳ימייל, אני מכירה הרבה אנשים שעובדים איתה.

לא חייבים להשאר עם האפליקציות המובנות, כי לא תמיד הן הכי מוצלחות. הבעיה היחידה היא שאי אפשר להסיר אותן מהמכשיר, אז אני פשוט תוקעת אותן בתיקיה בשם unused במסך האחרון ומגדירה לאפליקציות החלופיות לשבת במרכז ההתראות ולא להן.

תודה

אז קודם אני אבצע עדכון לתכנת ההפעלה באייפון שלי.
אח"כ אוסיף יומן או יותר. מצאתי ברשת מדריך שלך בנושא , מדריך מקיף וברור, פשוט מדהים
. קראתי, עדיין לא ביצעתי.
בכלל, נראה לי שאני הולך לצאת מהקופסא...
אבל בינתיים תודה על תשובותיך המלומדות.
בברכה

noa_f

New member
אה, וואללה. שכחתי מזה. מה שכן, מאז שלא

מגדירים יותר את חשבון גוגל כ״אקסצ׳יינג׳״, אני חושבת שהסנכרון - גם של יומנים - יותר פשוט. לא בטוח שחייבים להכנס לדף ההוא ולסמן יומנים לסנכרון. נדמה לי שהכל מגיע באופן אוטומטי.

למעלה