סינכרון IPAD עם APPLE ו אייפון

makiko

New member
סינכרון IPAD עם APPLE ו אייפון

שלום,

עד עכשיו היה לי אייפון 5 אישי, עם אפל ID כמובן, עם חשבון GMAIL שלי, ואנשי הקשר סונכרנו לענן.
כעת רכשתי אייפד למשפחה וללא גלישה סלולרית.

מכיוון שכך, אין לי כמובן צורך באנשי הקשר. כמו כן, אין לי כלל צורך בסינכרון מידע כלשהו עם אייפון (לפחות - אני לא רואה צורך כזה ברגע זה).

מכיוון שהאייפד יהיה בשימוש משפחתי, כל אחד מבני המשפחה ירצה לבדוק מדי פעם מיילים של GMAIL.

א. איך אני אמור לסנכרן את המכשיר ל אפל ID הנוכחי, אם בכלל? האם לפתוח ID חדש? אם כן - על איזה מייל לפתוח אותו (הרי המייל שלי כבר משוייך לחשבון אפל)

ב. איך גורמים לכל אחד מארבעת הנפשות במשפחה, בעלי GMAIL, לקרוא כל אחד את המיילים שלו? (אין כאן חשיבות למידור של סיסמא, אבל שלא נצטרך בכל פעם מחדש להכניס שם משתמש וסיסמא)

ג. איך לסנכרן, אם בכלל, לענן?

בקיצור - איך מקשרים בין אייפון אישי לאייפד משפחתי?

noa_f

New member
אפל לא תכננו את האייפד להיות מכשיר משפחתי

וזה קצת שטותי, אם חושבים על הענין לעומק. מצד שני - זה היה קונספט יחסית חדש...
אבל זה מה יש ועם זה צריך לעבוד, אז תצטרך קצת לתכנן.
לגבי Apple ID: אפשר לקשר את המכשירים לשני Apple IDs. אחד שמקושר לחנויות (אפליקציות, מדיה) והשני שמקושר לאנשי הקשר ומידע אישי דומה.

בד"כ מישהו שכבר קנה אפליקציות/מדיה למכשיר אחד, ירצה להעביר אותן גם למכשיר השני שברשותו ולא להוציא שוב כסף.
אז הייתי מחברת את האפל איידי הישן לחנות (במסכי ההגדרות > חנויות), אבל לא לאייקלאוד.

עבור אייקלאוד הייתי פותחת אפל איידי חדש למכשיר הזה, או "למשפחה" באופן כללי.
אפשרות אחרת: כן לחבר גם את אייקלאוד לאפל איידי הישן, אבל לסגור את הסנכרון של אנשי הקשר/יומנים/דואל עם החשבון ההוא על האיפד.
היתרון הוא שתוכל להעביר תמונות בין המכשירים, אבל לא אנשי קשר.

עכשיו, לגבי אימייל זה קצת יותר מסובך, בגלל שאין הגדרת users במערכת:
אפשר בעיקרון לחבר כמה וכמה חשבונות אימייל, אבל אז אפליקציית האימייל ניגשת לכולם וכולם יכולים לקרוא את המיילים של כולם. אני מניחה שזה לא מה שאתה רוצה.

אפשרות אחרת היא לגשת למייל (בד"כ גוגל, לא?) דרך הדפדפן, לממשק הוובי שלו. במקרה הזה, תצטרכו להכניס שם וסיסמא בכניסה
ולעשות לוג-אאוט אחרי השימוש. גם לא משהו.

אפשרות שלישית שעולה לי בראש היא להתקין כמה אפליקציות מייל שונות.
אחד הדברים שעיצבנו אותי הוא שרוב אפליקציות המייל שראיתי, דורשות ממך להכניס את פרטי החשבון ולא "שואבות" אותו מהחשבונות שמוגדרים במכשיר. אבל במקרה שלך זה יכול להיות יתרון!
אז מתקינים אפליקציית gmail למשתמש אחד, אפליקציית mailbox למשתמש שני, אפליקציית sparrow לשלישי והרביעי משתמש באפליקציה המובנית...
כרגע זו האפשרות היחידה שאני יכולה לחשוב עליה, שעושה מה שאתה רוצה.

למעלה