סיני?

2 לב אדום

New member
סיני?

כרגע חזרתי לארץ.. מה המצב בסיני?. הגבול פתוח? זה בטוח? ואם משהו יודע אם יש שם עבודה כמדריכי צלילה? (אני מדריך של פאדי).. משהו מצטרף? רב תודות................................................ותמשיכו לעשות בועות!

ניב ד

New member
שאלות טובות

זה מזכיר לי את השאלות של ישראלים ששהו המון זמן, למשל שלושה ימים, בחו"ל - מה קורה בארץ ? מכבי תל-אביב עוד אלופה? בן גוריון עוד ראש הממשלה? עוד מוכרים פסק זמן ? וכו´ וכו´...

s_vadim65

New member
סיני

הי בוקר טוב! אניחנו אם אישתי הינו בסיני פעם אחרונה לפני חודשיים וחצי -- יחס מעולה אין הרבה תירים מהארץ אך די הרבה מחו"ל.הרגשנו בטוח בחלט. שמעתי שישקושי בקבלת אשרת כניסה לישראלים, לא יודע -- תיבדוק בעצמך. המלצה שלי -- לנסע כיף לא נורמלי!!!!

bennysnuba

New member
מדריך שלי חזר לפני כמה ימים../images/Emo31.gif

מסיני, בבאסטה (חוף ליד ראס בורקה שבזמנו היה חי בעיקר מישראלים) הסבירו לו שישראלים לא רצויים, הוא המשיך לחוף אחר ושם היה האורח היחיד.

אבי ע

New member
מידע מעניין על באסטה

לא מדוייק שהם חיו רק מישראלים, אנחנו היינו כמחצית הקליינטורה, יש להם הרבה נופשים קבועים הן מאירופה והן ממצרים (מצרים שהתאשכנזו). זה היה המקום האיכותי והטוב ביותר בסיני, בעל הבית היה מיודד מאד עם ישראלים, אשתו הגרמניה אהבה הרבה פחות את בני עמנו.

puffush

New member
תעסוקה למדריכים בסיני

בקצרה: קשה למצוא עבודה בהדרכה כיום בסיני משום שאין הרבה תיירות צלילה כמו לפני השנה האחרונה. עיקר ההזדמנויות לעבודה הן בשארם-א-שייח, ופחות בד´הב. לרוב, מדריך שמגיע לעיר עובר בין המועדונים ומשאיר פרטים ומספר טלפון שם ניתן להשיג אותו. לקראת הכריסטמס (בימים אלו ממש) יש הרבה יותר עבודה, אבל בינואר הכל יורד שוב. בכל מקרה, אם אין לך דרכון זר, אלא ישראלי בלבד, תתקשה מאוד למצוא עבודה. בד´הב יש סיכוי קטן, ובשארם, לישראלי, בכלל לא, לדעתי, אא"כ אתה דובר איטלקית, גרמנית ויפנית שוטפת ותצליח לשכנע בעל מועדון שם (שאינו מצרי) למה שווה לו להעסיק ישראלי ולקבל ביקורים מהמוחבראת כל שני וחמישי. כישראלי, תצטרך לשוב כל חודש לקונסוליה באילת כדי להוציא עוד ויזה (ואת הבקשה לויזה שבועיים קודם לכן, כלומר בחודש הקודם) - זה ממש לא ריאלי. עוד לפני השנה האחרונה נתקלתי במקרה בד´הב בו מדריך ישראלי שכר דירה (בתום לב, לתקופה ארוכה במקום לפי בסיס יומי או שבועי), ותוך שבועיים הדבר הגיע לידי כך שבעל המקום אולץ, בלחץ השלטונות, להודיע לבחור שהחוזה מבוטל ועליו לעזוב. בקיצור, די חבל על הזמן. אם יש לך דרכון זר, התמונה שונה לגמרי. תוציא ויזה בשעתיים באילת או בתל אביב. סע לסיני וחפש עבודה. אם תמצא ותרצה להישאר - סע לא-טור או קהיר, ותוכל להאריך את הויזה לשנה שלמה, עם multiple re-entry visa. רק אל תזכיר שאתה בעל אזרחות ישראלית, בנוסף. יש מספר מועדונים בד´הב שאוכל לקשר אותך איתם. שלח לי הודעה.

למעלה