זו מדינה חופשית ומותר לכל אחד
לחשוב מה שהוא רוצה, אני מרגיש כמו שתיארתי בהודעה הקודמת, לא נראה לי שזו חשיבה לא מציאותית או חריגה, למרות שאינני ימני קיצוני (לא יודע מאין הסקת זאת) אינני מרגיש בנח בסביבת מוסלמים כאשר יש מלחמה בארצי ששורשיה הם ,בין השאר, דתיים וכאשר מוסלמים רבים קוראים למלחמת קודש, מה לעשות , ככה אני , מוזר כזה, תקרא לזה בעיה פסיכולוגית, חרדת שווא או מה שתרצה, זה מה שאני מרגיש. לא , אינני טוען שישראל היא מדינה בטוחה, אבל היא ביתי, ובבית אני מרגיש בטוח, למרות הכל, תוכל לטעון שזו הרגשה שאיננה מבוססת על סטטיסטיקה או על מציאות, מה לעשות זה מה שאני מרגיש, רגש והגיון לא תמיד הולכים ביחד. אין שום קשר בין ליברליות ובין נסיעה לסיני, אינני חושב שליברליות בולמת כדורים, לא בישראל ולא בשום מקום אחר, אתה יכול לומר שבטוח או לא בטוח שם, אבל אתה לא יכול להפוך את הליברליות שלך לשכפ"ץ, אגב אני מאוד ליברלי, וחוסר סובלנות או כל גורם "לא ליברלי" אחר לא מנע ממני נסיעה לסיני. לגבי המשפט "אין מה לפחד אלא מהפחד עצמו" תרשה לי לא להתייחס, למרות שמי שאמר אותו היה אדם דגול, הוא איננו צודק בכל מקרה, במקרה שלנו הוא אפילו נשמע מטופש, יש לנו הרבה ממה לפחד ולא רק מהפחד עצמו. בקיצור, תעשה מה שבא לך, רק על תפסול דעתם של אחרים באופן כל כך בוטה, אין לך מונופול על סיני, ליברליות או חשיבה רציונלית.