סיני

סיני

כיוון שיש לי חודש וחצי לתחילת הלימודים ואת הטיול הקצר לקייץ כבר עשיתי והמילואים בוטלו... אז חשבתי ליסוע לסיני לאיזה שבוע שניים באיזור אוקטובר. ועכשיו לשאלות... (בסיני מעולם לא הייתי...) לאיפה כדי לסוע? בהנחה שהדבר האחרון שרוצה זה להגיע למקום מפוצץ ישראלים... איך התחבורה? צריך אוטובוס לאילת ומהגבול אוטובוס לכל מקום בסיני? ובסוף... כמה בערך יעלה לי שבוע? תודה

sela v

New member
סיני

כלל האצבע אומר, שככל שתדרים בסיני ככה תראה פחות ופחות ישראלים. מה רואים? אני מדבר עכשיו על החופים, ולא על אזור ההר. אזור נואיבה חושות, דהב כפר, ושארם עיר בסגנון אילת. איך מגיעים? אוטובוס לאילת, משם נדמה לי קו 16 פעם בשעה מגיע עד מעבר הגבול, ומהצד השני לוקחים מונית שירות או אוטובוס (3 פעמים ביום עד שארם, פעם אחת בחזור, רשמתי כבר בעבר את הזמנים בפורום). כסף יום ממוצע בסיני אחרי, שכבר עברת את הגבול צריך לעלות כ-60 ש"ח, על זה תוסיף אם אתה עושה פעילויות מיוחדות, מעבר לסתם לשכב על החוף, ומחיר יותר גבוה עבור אוכל בשארם. מיסי מעבר הגבול בשני הצדדים, הם בערך 100 ש"ח.

cloclo

New member
דהב

למיטב זכרוני, מזה שנים שדהב היא מיני-אילת, או אפילו מיני-טבריה. אמנם הייתי שם לאחרונה לפני כ-8 שנים, אבל כבר אז המקומיים השמיעו בלי הפסקה ובכל מקום את החברים של נטאשה ושלמה ארצי, וצעקו ציטוטים מז'וז'ו חלסטרה ברחוב לכל ישראלי הם ראו, והם ראו הרבה. לא כדי למצוא חן, אלא שפשוט עם האנטנה המתאימה קולטים שם ערוץ 2, וז'וז'ו ממש הגניב אותם בזמנו. לא בדיוק המקום לא לראות בו ישראלים. מצד שני, הישראלים זה לא העניין פה. סיני היא מקום מלא ישראלים תמיד. הבעיה בדהב, לפחות, היא אותה בעיה כמו בטיילת באילת - כולם מוכרים וקונים דברים כל הזמן. כל הקטע של סיני זה שקט ומדבר וים, וקצת מפריע, בלשון המעטה, שכולם מסביב עסוקים כל הזמן בלהתמקח על שטיחים ונרגילות בקולי קולות, או להתמקח במסעדות דגים, או להתמקח על מחיר לחושה, וכו' וכו'. אנחנו ברחנו אחרי יום דרומה. לא מהישראלים, מהמסחרה.

sela v

New member
דהב

בפעם האחרונה שאני הייתי, בחודש פברואר. לא ראיתי אפילו ישראלי אחד, רק בדרך חזרה הייתה איתנו עוד ישראלית אחת שחזרה באותו אוטובוס. אבל הבנתי שמאז סיני התחילה שוב להתמלות בישראלים. סיני הוא לא ה-מקום לברוח מישראלים, מכיוון שזה כל כך קרוב לישראל, קשה למצוא מקום שלא תראו בכלל ישראלים. אם אתה לא רוצה לראות בכלל ישראלים, הייתי ממליץ לעשות ויזה למצרים, ולקחת מעבורת משארם להורגדה, שכמעט בטוח, ולא תמצא שם ישראלים.

מכיוון שאני מתכוון לרדת רק לזמן קצר

אני חשבתי למצוא איזה מקום קטן שאין בו יותר מידי תיירים בכלל וישראלים בפרט... שלא יהיה יותר מידי מסחרה... קצת שקט לפני שהלימודים מתחילים
בכל מקרה פשוט לא לראות את הישראלי ה"יפה"... מכוון שזה רק לשכב על החוף... אני בשלבים של למצוא/לשכנע מישהו/י לבוא

lady_anne

New member
לתשומת ../images/Emo23.gifך

רוב אוקטובר, מלבד השבוע האחרון, "חנוק" על ידי החגים, ובדידות מזהרת לא ממש תמצא שם כי ההערכות האופטימיות מדברות על כ-50,000 אנשים שיסעו לשם. אם תחליט לנסוע בשבוע האחרון קח בחשבון שאולי יהיה שקט אבל הבדואים יהיו ע י י פ י ם...כשהייתי שם ביוני רק אז הם סיימו להתאושש מפסח...
דבר אחרון: אחד המקומות הפחות נגישים לתיירים "רגילים" הוא ראס-אבו-גלום. אולי שם תמצא את השקט שאתה מחפש (אבל מצד שאני אין שם כלום).

shant

New member
גם אני יורדת

לזמן קצר, משהו כמו שבוע, כולל יום כיפור.... תבוא להגיד שלום בראס א-שטאן! :)

koby329

New member
חזרתי מדהב ביום ראשון

והיא מוצפת ישראלים ותיירים בכלל, אני חושב שאתם קצת מגזימים בקטע של הישראלים ,בכל אופן הפעם לא נתקלתי בארסים או ילדים משעוממים והיה די שקט. אם אתה צולל אני ממליץ בחום על טיול לראס מוחמד והאיזור של דרום סיני, אם לא אני חושב שדווקא האיזורים הלא עירוניים ושהייה בחופים מבודדים (חושות בדר"כ) היא הכיף האמיתי. אני לא בטוח שהגעה למצרים עצמה (אפריקה) או התרחקות לאיזורים לא מתויירים תהיה מעשה חכם בימים אלו, בסה"כ אל תשכח שבאופן כללי אנחנו לא פופולרים במיוחד שם (ראה אלאהרם-עיתון מצרי). בכל אופן לאור מה שקרה מאז יום ראשון אני לא בטוח שהייתי חוזר על הטיול למרות שהצלילות בדהב היו חלומיות.

koby329

New member
התחילה מלחמת העולם השלישית

אני יודע שאין קשר ישיר אחד לאחד בין מה שקורה כאן ובסיני וידוע לי שרוב תושבי סיני הם בדואים שוחרי שלום ופרנסה טובה, יחד עם זאת בכל סל תפוחים יכול להיות תפוח אחד רקוב מה גם שאל תשכח שמעברי הגבול עם מדינות עוינות לנו פתוחים יחסית במצרים.

sela v

New member
רק שתדע

שלסיני, אפילו למצרים קשה להגיע. נדמה לי שללא הזמנה למלון או אישור עבודה, מצרי לא יכול להגיע לסיני. הם יודעים שהמקום רגיש, ולא רק בגלל הישראלים, אלא גם בגלל האירופאים שמגיעים. בכלל נראה לי שהמצרים די נוהגים בשיטה של הבטחון הישראלי, שלפי המראה והמבטא הם יודעים מי חשוד.

koby329

New member
לי אין מידע בנושא ביקורות המעבר

למצרים או אחרים לסיני, יחד עם זאת תסכים איתי שלא הכי נעים להיות מוקף במוסלמים/ערבים כאשר אתה שומע על חיסול של מחבל כזה או אחר או על פעולה בעזה/יו"ש , הם לא תמיד מבינים את מה שקורה כאן ומפרשים את הפעולות שלנו כהתקפות על פלסטינים מסכנים. בשורה התחתונה למרות שאינני בטוח שממש מסוכן שם אינני בטוח גם שממש בטוח, וכל זאת עוד בלי לציין את החיילים החמושים במחסומים הרבים בדרכים שכבר הוכיחו שלפעמים הם יורים ללא סיבה (ראס בורקה לפני זמן רב, וגבול מצרים לפני פחות זמן).

Yo-man

New member
מה, באת לעשות פה הסטה ?

ב-20 שנה היו 2 מקרי ירי... נכון, זה לא אומר שהמקום בטוח ב-100 אחוז, אבל לעומת המציאות בארץ שלנו זה כמו לגור בתוך כספת. מה אתה חושב קורה שם כבר שנתיים ? יש חיסולים, יש פיגועים ויש ישראלים בסיני. אף פעם לא ימנים קיצוניים, כי הם לא ירגישו בנוח שם, אבל הרבה ישראלים יותר ליברליים שלא חוששים לחייהם בזכות נסיון ארוך שנים של הכנסת אורחים ואפילו חברות עם המקומיים. הדבר היחיד שמפחיד בסיני הוא שלא תרצה לחזור משם... אתה מכיר את המשפט שאומר שאין לך מה לפחד אלא מהפחד עצמו - זו דוגמה מושלמת לכך. אבל זה הגיוני לחשוש אם לא היית שם לאחרונה או בכלל, כך שאתה לא צריך להרגיש מוזר, רק לדעת שזה כל כך לא מה שאתה מדמיין.

koby329

New member
זו מדינה חופשית ומותר לכל אחד

לחשוב מה שהוא רוצה, אני מרגיש כמו שתיארתי בהודעה הקודמת, לא נראה לי שזו חשיבה לא מציאותית או חריגה, למרות שאינני ימני קיצוני (לא יודע מאין הסקת זאת) אינני מרגיש בנח בסביבת מוסלמים כאשר יש מלחמה בארצי ששורשיה הם ,בין השאר, דתיים וכאשר מוסלמים רבים קוראים למלחמת קודש, מה לעשות , ככה אני , מוזר כזה, תקרא לזה בעיה פסיכולוגית, חרדת שווא או מה שתרצה, זה מה שאני מרגיש. לא , אינני טוען שישראל היא מדינה בטוחה, אבל היא ביתי, ובבית אני מרגיש בטוח, למרות הכל, תוכל לטעון שזו הרגשה שאיננה מבוססת על סטטיסטיקה או על מציאות, מה לעשות זה מה שאני מרגיש, רגש והגיון לא תמיד הולכים ביחד. אין שום קשר בין ליברליות ובין נסיעה לסיני, אינני חושב שליברליות בולמת כדורים, לא בישראל ולא בשום מקום אחר, אתה יכול לומר שבטוח או לא בטוח שם, אבל אתה לא יכול להפוך את הליברליות שלך לשכפ"ץ, אגב אני מאוד ליברלי, וחוסר סובלנות או כל גורם "לא ליברלי" אחר לא מנע ממני נסיעה לסיני. לגבי המשפט "אין מה לפחד אלא מהפחד עצמו" תרשה לי לא להתייחס, למרות שמי שאמר אותו היה אדם דגול, הוא איננו צודק בכל מקרה, במקרה שלנו הוא אפילו נשמע מטופש, יש לנו הרבה ממה לפחד ולא רק מהפחד עצמו. בקיצור, תעשה מה שבא לך, רק על תפסול דעתם של אחרים באופן כל כך בוטה, אין לך מונופול על סיני, ליברליות או חשיבה רציונלית.

פרק

New member
דווקא לא אסכים איתך

הדבר היחיד שלא יהיה הכי נעים זה להיות מוקף בישראלים לחוצים (וגזענים?) בערב סוכות (או ראש השנה) במעבר הגבול. משם והלאה, הכל טוב. אבל מי שלא רוצה ליסוע, דווקא עדיף שעם גישה כזו יישאר בבית...

koby329

New member
בדר"כ מי שצועק גזענות

על כל אמירה שמוזכרים בה אנשים ממוצא אתני אחר (במקרה הזה ערבים) הוא הגזען האמיתי, בסך הכל אמרתי משהו פשוט ותיארתי הרגשה שרבים מאתנו חשים, אך בשם הנאורות המזוייפת שלהם לא מספיק כנים כדי לומר זאת. התופעה המעניינת במקרה שלך היא השנאה והסלידה מבני עמך שלך, לא מפרט כזה או אחר שאיננו מוצא חן בעינך אלא מכולם באופן גורף, זוהי גזענות לשמה, שנאה עצמית.

ferdinand

New member
ואפרופו סיני...

שלום לכולם! מישהו שמע על מקום בשם "אל פאלאם", איפושהוא צפונית לנואיבה?

shirbint

New member
תמי

סע לראס אל שטן - מקום מדהים ושקט אבל עם זאת לא תסבול מבדידות - אנשים באים לשם עם ראש טוב וכך גם האווירה. סע באוטובוס לאילת היום זה בטח כבר 60 ש"ח ואחרי שתעבור את הגבול נהג מונית כבר יחכה לך. אל תבהל מהנהיגה שלהם הם נוסעים כמו מטורפים אבל לא עושים תאונות. בקיצור תעשה חיים.

למעלה