סיני

סיני ../images/Emo16.gif

גיא בכור, המזרחן, אמר אתמול שסיני הוא האיזור התיירותי המסוכן ביותר בעולם בגלל החיבור בין ארגוני פשע בינ"ל, סמים וטרור. הברחות נשק, הברחות של שפחות אנושיות, הברחות סמים. מערב פרוע של קונגלומרטים עולמיים שהטרור בנוי עליהם. הוא מתפלא לכן איך לוקחים ילדים לסיני. האמת, גם אני, מאז ההחזרה (שאני זקנה דיי לזכור אותה). חומר למחשבה לכולנו.

צימעס

New member
ומאידך,

אני בהחלט מבינה אותם אנשים שסיני עבורם (גם אם מתוך עצימת עיניים), הוא אי של שקט.

Kalla

New member
נכון, כל עוד מדובר בהם עצמם,

באנשים בוגרים שאחראים לעצמם בלבד. אך איך לוקחים במתכוון תינוקות וילדים לשם, ואפילו לא מתוך אידאולוגיה (אם כי לא הייתי מסכנת תינוק או ילד אפילו בשם האידאולוגיה) אלא רק כדי לנפוש. עם כל הכבוד, קשה לי להבין, בייחוד כשהיו התראות ממוקדות דווקא לחגים האלה.

צימעס

New member
ושוב

(לשם הדיון. אני לא נוסעת לסיני, ולו רק מסיבה טכנית שמונעת מאיתנו) אנשים בוחרים (עבורם ועבור ילדיהם) לחיות במקומות מסוכנים (לא רק שטחים. גם מרכזי ערים מזוהמים, או מקומות בהם חיבים לנסוע הרבה בכבישים), להיזון מאוכל לא בריא, ועוד המון החלטות שנחשבות לגיטימיות. למה זו לא?

הילהל

New member
ולירושלים? ולת"א?

כמו שאמר אודי סגל על העניין הזה - אנחנו ממילא חיים באחת המדינות המסוכנות ביותר שיש... אני לא נוסע לסיני, כי אבא שלי היה מהעיתונאים שסיקרו את ראס בורקה, ואת הפנים שלו כשחזר משם קשה לשכוח. אבל כמו שאני לוקחת את יונתן לבקר חברים בי"ם, אני מבינה למה מישהו אחר נוסע לסיני בלי לחשוב על הסכנות.

ורד302

New member
מעולם לא נסעתי לסיני וגם לא היו לי

כוונות כאלה, אבל אני בהחלט יכולה להבין את מי שנוסע. אני משערת שאילו הייתי שומעת על התראות במקום ספציפי - הייתי מוותרת על הנופש. אולם מדובר בהתראה שנמשכה זמן רב, וגם בתוך ישראל ישנם מקומות רבים הומים שמהווים סכנה, ואין אפשרות להימנע מלהגיע אליהם. אנו חשופים כל העת לסכנות (בין אם בטחוניות ובין אם אחרות) ובנושא הביטחוני - נורא קשה להישמר מפני הסכנה. זה בעיקר עניין של מזל. והמשפט שכתבתי על המזל החזיר אותי לפתע לכתבה שהתפרסמה בעיתון בשבוע שעבר. בכתבה סופר על בני משפחה שהחליטו לברוח משדרות אל קרובים באזור אחר, ונפגעו קשה בתאונת דרכים בדרכם.

הילה, זו השוואה מסוכנת

ודמגוגית בעיקרה, שלא הייתי מציעה להכנס אליה. זה כמו הארגומנטציה של המתנחלים, שטוענים שגם בת"א יש פיגועים... באותה מידה שאני לא לוקחת ילדים לסיני - אני גם לא יושבת איתם במסעדות בירושלים (גם אם יוצא לנו לעבור בעיר) ובוחרת (נניח) את מוזיאון המדע בחיפה על פני זה הירושלמי.

ועוד משהו

אב הבית כאן, היה בין המחלצים בזמנו בראש בורקה. את מה שיש לו לספר על אילו שדיממו למוות כי המצרים לא נתנו לעבור ולטפל, ראינו גם היום. תרבות לא משתנה בעשרים שנה, המזרחן גיא בכור הגדיר אותה היום כהעדפה של התפיסה הריבונית על ערך חיי אדם.

5-6 מול עשרות בכל נקודה בשטחים?

פיצוץ אוטובוס או מסעדה מול מגה פיגוע באזורים מאובטחים פחות ולכן נגישים לכמויות גדולות יותר של חומר נפץ? סליחה שזה יורד לחשבונאות של כמות ומספרים, אבל אין מה להשוות בין סכנה לסיכון.

הילהל

New member
וכמה היו בסיני?

בסיקורים השונים ששמעתי ספרו 3 מאז שסיני הוחזרה. מה שעושה אותה בטוחה למדי לעומת י"ם/ת"א/חיפה. לא? ואני לא חושבת שאלו השוואות דמגוגיות, אני פשוט לא מצליחה לראות את סיני כמקום שהסבירות לפיגוע בו גבוהה במיוחד. הבעיה בסיני היא שברגע שזה קורה - הסכנה לחיים של השורדים את הפיגוע עצמו גבוהה, בגלל העיכוב במתן העזרה. ועדיין, בעיני זה לא הופך את מי שנסע לשם לנפוש לאדם שלקח סיכון מיותר.

אני בכלל לא מבינה מה הקשר?

לשמור על הילדים שלנו זה יותר חשוב מלשמור על עצמנו? את אומרת שאם אני אסע זה בסדר אבל אם אסע עם בתי, זה חוסר אחריות? הרי אם חס וחלילה משהו יקרה לי, הבת שלי תשאר יתומה. זה גם סוג של חוסר אחריות. לא? יש הרבה זוגות שטסים לחו"ל בטיסות נפרדות כדי להוריד את הסיכויים להתייתמות ילדיהם משני ההורים. האם גם את נוהגת ככה? כל אחד והקו האדום שלו. אני נסעתי לסיני עם בעלי ובתי ועשינו כיף חיים. גם השנה תכננו ליסוע וכמובן שהנסיעה התבטלה, אם כי, אני לא בטוחה שעכשיו פחות בטוח בסיני. זה פשוט עניין של הרגשה. לי נראה יותר בטוח ליסוע לסיני מאשר לטוס. למה? ככה. לי יש פוביה מטיסות וזה נראה לי נורא מסוכן. אני לא אומרת שלא אטוס יותר אבל לעניינו.... אם לדעתך נסיעה לסיני היא חוסר אחריות - זה לגיטימי לחלוטין. אבל אני לא מבינה מה הקשר אם את נוסעת לבד או אם ילדייך.

נכון.

רק שלהרוג אחרים בגלל חופשה במקום מסוכן, זה חמור יותר, רשלני יותר, מוסרי פחות ובעיקר גורם לאחרים לשלם מחיר שאינו הפיך על החלטה שלך בייחוד שהאחרים אינם ברי-החלטה בעניין, כי הם קטנים

אני לא מסכימה איתך.

יש כל כך הרבה דברים בעולם הקטן שלנו שעלולים לגרום לאסונות אילו או אחרים אני לא מכירה אותך אבל אני חושבת שאף אחד לא יושב כל היום ועושה חשבונות מה מסוכן יותר ומה מסוכן פחות כל אחד נרתע מדברים מסויימים אני, לדוגמא, לא נכנסת עמוק לכינרת אף פעם! אני מתה על הכינרת, מתה על מים באופן כללי, אבל אני יודעת שהסכנה הטמונה במערבולות היא בלתי הפיכה זה לא חכמה לבוא אחרי פיגוע ולהגיד שמי שלוקח את הילדים שלו למקום כזה הוא חסר אחריות תנסי לצאת מנקודת הנחה שהפיגוע הזה לא היה מתרחש גם אז היית כל כך נחרצת? הרי לפני הפיגוע עפ"י הסטטיסטיקות, סיני היה מקום מאוד בטוח

היות ואני "באתי גם לפני הפיגוע"

מצפוני נקי על הדברים שאומרת אחריו. יש הבדל תהומי בין גרימה למות הזולת וגרימה למות עצמך, בין אם תכירי בהבדל הזה ובין אם לא.

גרימת מוות?!

אני לא מושיבה את הבת שלי על אדן החלון בקומה תשיעית... אני לוקחת אותה איתי לנופש. פיגועים יש בכל העולם. רק לא מזמן חמי וחמותי נקלעו לחילופי ירי בצפון הודו. בעלי נשדד ברכבת בברזיל. אני ובעלי נתקענו עם הרכב באי שכוח אל בצ'ילה ורק במזל איזה איכר מקומי עבר שם עם שני פרים וחילץ אותנו. אנשים נחטפים בקולומביה, הולכים לאיבוד בכל מני יערות בדרום אמריקה ועוד ועוד... יש סכנות בכל מקום ומקום, כולל על הכבישים בארץ, בבתי הקפה, בקניונים ואני לא חושבת שיש צורך לעוד דוגמאות. ואני חוזרת... כל אחד בוחר את הקווים האדומים שלו. גרימת מוות זה מושג קצת חזק ולא נראה לי במקום להטיח אותו בפני אנשים שאולי חושבים קצת אחרת ממך ושוקלים את רמת הסכנה בדרך אחרת.

למעלה