סינית

yaniv1201

New member
סינית

יש לי כמה שאלות: א. אם אני לומד סינית אז אני יודע גם את הסינית של טאיוואן והונג קונג? ב. איפה אני יכול להתקין סינית מהאתר? ג. יפית ד. כמה אותייות יש בסינית? יש תמונה או משהו? ה. למה יש פה רק פורום ו. כמה זמן אמור לקחת כדי לדעת סינית לקרוא דברים? ז. איפה אני יכול ללמוד סינית? (אתרים וכאלה) מחכה לתשובות... -יניב-

erezor

New member
כמה תשובות

א. "סינית" הוא מושג כולל לקבוצה של ניבים, שבין חלקם יש דמיון וחלקם יכולים להיחשב כשפה בפני עצמם. הניב הנפוץ ביותר הוא מנדרין, והוא גם הניב הרשמי של סין, והוא מדובר (במידה כזו או אחרת של דמיון) גם בטאיוון וגם בהונג-קונג. במקומות שונים בסין (הונג קונג, למשל) או במדינות אחרות בהן מדברים סינית (טאיוון, למשל), הניב המקומי שונה מהותית מהניב הרשמי. ב. לגבי התקנת סינית - מתקינים מהדיסק של הוינדוז, לא מהאתר. אתה יכול לעשות חיפוש ולמצוא הסבר, אני בטוח שעברו על זה כאן כמה עשרות פעמים. ג. אני מקווה שאני לא בדעת מיעוט, אבל הבא שיזכיר את ג. יפית בפורום, ולו בתור בדיחה, ראוי להיחסם. ד. בסינית אין אותיות, יש סימנים. כל סימן מייצג מילה (למרות שהסינית המודרנית שואפת להיות דו-הברתית, כלומר שני סימנים למילה). לכן יש כמה עשרות-אלפי סימנים בסינית. לא חייבים ללמוד את כולם. ה. יש פה רק פורום כי אין משהו יותר מוצלח מפורום שאפשר לשים פה... אם יש לך הצעות, אני בטוח שמנהלי האתר יקבלו אותן בברכה (או שלא). ו. תלוי בך ז. אוניברסיטאות, מורים פרטיים, chinesepod.com ועוד מיליון אפשרויות שתוכל לגלות אם תשתמש בחיפוש.

למעלה