סינית vs. יפנית

ariel16b

New member
סינית vs. יפנית

אני מעוניין ללמוד סינית או יפנית ואני לא יודע להחליט איזה שפה האם תוכלו לפרט לי את היתרונות והחסרונות של כל שפה? תודה מראש!

furrball

New member
אם זה מבחינת התעניינות

אז הייתי ממליץ להתחיל מיפנית... פשוט כי אני התחלתי עם יפנית וסינית יותר קשה ופחות מובנת בשבילי.... יפנית גם מאתגרת וגם מהנה. ויש גם בידור טוב ביפנית
קודם כל כדאי מאוד להחליט כי סינית ויפנית שונות מאוד מאוד... ממש לא קרובות, חוץ מאשר בכתיבה שביפנית באה מסינית, וגררה איתה אוצר מילים לא קטן (שעבר אבל עיוותים חזקים מאוד) אם זה מבחינת "חיפוש רווח" (יש כמה כאלה) אז לא מומלץ ללמוד בכלל, כי קשה בלי התעניינות, אבל אם כבר אז סינית. חוץ מזה לא הסברת מה הקריטריאונים שלך... הכתיבה\קריאה: סינית יותר "צפופה"=יותר קשה הפונטיקה - יותר פשוטה ביפנית הדקדוק, כנראה יותר קשה ביפנית ואני חושב שיפנית הרבה יותר יפה ו"מורגשת"

GnomeBubble

New member
כמו שפורבול אמר

אין ממש קשר. אני אישית אוהב את שתי השפות (למרות שיפנית אני אוהב יותר
). אני מציע שתקרא קצת על כל שפה באתרי-המתחילים באינטרנט, וגם תשמע קצת טקסטים בכל שפה, ואז תחליט איזו שפה מושכת אותך יותר.

ariel16b

New member
טונים

קראתי שבסינית לכל מילה יכולות להיות כמה משמעויות טון מונוטוני טון עולה טון יורד האם יפנית גם ככה?

SashTheRed

New member
לחלוטין לא

שיפנית אין טונים. יש רק מדי פעם דגשים פה ושם במילים שונות, אבל זה לא רלוונטי לכרגע, וזה לא משהו שצריך ללמוד, אלא את פשוט תתרגלי לזה, במקרה ותלמדי יפנית. לגבי סינית, יש 4-5 טונים למעשה (הטון החמישי, חלק מחשיבים אותו לטון, חלק לא). אבל על אף שזה נראה מפחיד, זה ככה רק בהתחלה. באמת שאין מה לפחוד. סינית היא שפה ממש יפה (האהובה עליי מכל השפות שאני לומד... ואני לומד הרבה שפות), ושווה ללמוד אותה. וכמובן, גם אותו דבר לגבי יפנית :) לומדים, מתרגלים, ומצליחים :)

furrball

New member
ביפנית אין טונים בצורה כזאת

בסינית לכל מילה יש טון קבוע שבלעדיו קשה להבדיל את המילה ממילים אחרות הנשמעות דומה... ביפנית זה יותר כמו בשפות מערביות, אינטונציה רגילה

למעלה