סינית: סמסטר קיץ בסין

Temporary2

New member
סינית: סמסטר קיץ בסין

אהלן, בעקבות ההודעה על פתיחת קורס סינית לקהל הרחב (ובעל הממון...) באוניברסיטת ת"א, החלתי להשתעשע ברעיון של סמסטר קיץ בסין (ללימוד סינית, כמובן). התחלתי לחפור קצת בנבכי אתרים של אוניברסיטאות בסין, לחשב עלויות, לתכנן תוכניות. אספתי קצת מידע, והגעתי למסקנה שעדיף לברר : מישהו כאן עשה את זה \ מכיר מישהו שעשה זאת ?

yaelisam

New member
לא עושה סמסטר קיץ

אלא את הסמסטר הנוכחי- אבל בהחלט יש מי שעושה סמסטר קיץ- כמו חברה שלומדת איתי כאן עכשיו- לפני שנה היא למדה סמסטר קיץ בבייג'ין. שאל שאלות ספציפיות ואולי אוכל להיות לך לעזר!

laoxuesheng

New member
תשובה

היי בדיוק חזרתי מסמסטר קיץ כזה...את לא חייבת ללמוד באוניברסיטה, את יכולה ללמוד בבתי ספר פרטיים או אפילו לקחת לך מורה פרטי משלך. אם את רוצה קצת פרטים תשאירי לי מייל ואחזור אליך.

Temporary2

New member
תודה (וגם למי שענתה מעליך),

חשבתי שאולי מעניין יותר לדבר על זה בפורום ? אני בטוח שיש עוד קוראים\כותבים שישמחו לדעת את הפרטים. כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תגובה : האם אפשר למצוא תוכנית לימודים בחודשי אוגוסט-ספטמבר (8 שבועות בערך) ? מה העלות הממוצעת של שבוע לימודים בין 20 שעות (עד עכשיו ראיתי באוניברסיטאות משהו כמו 100$) ? 30 שעות ? האם הסינים יודעים ללמד סינית למערביים ?... (אני מניח שיש שיטות וגישות שונות ללימוד. מה חוויתכם האישית ?) מה העלות הממוצעת של שעת שיעור פרטי ? האם בתי הספר הפרטיים עדיפים על האוניברסיטאות (באופן כללי) ? יקרים יותר ? אציין שאני מתעניין באופציה של תוכנית בת 20 שעות, ולהוסיף לה שעה-שעתיים עם מורה פרטי כל יום. ושאלות סובייקטיביות יותר: עד כמה הלימוד דורש אנרגיה\זמן ? (יש למשל "שיעורי בית" ?) איך היה לך בקבוצת הלימוד ? כמה סטודנטים הייתם ? האם התגוררת במעונות סטודנטים ? - אם כן, איך הם היו (אני יודע שיש כמה רמות). אלו הדברים הראשונים שאני רוצה לדעת. הראש שלי כמובן מלא מחשבות ושאלות נוספות.

guanyin

New member
ממש תלוי!

המחירים משתנים בין הערים - לדוגמא בקונמינג (ששם אני למדתי) אפשר היה ללמוד סימסטר שלם (18 שבועות או משהוא בסגנון) ב600$! אגב - לרוב התכנית כוללת 16 שעות שבועיות. שעור פרטי שם היה עולה בין 15 יואן (סטודנטית להוראה) ל30 יואן (למורה אמיתית לסינית). בערים אחרות המחירים יהיו גבוהים יותר. אפשר תמיד למצוא איזה סטודנט מסכן, וללמד אותו אנגלית בתמורה לסינית. לגבי שיעורי בית - גם אם לא תקבל חיבורים להגשה, תירגולים ושאר ירקות, אל תשכח שחייבים להתאמן כל יום בכתיבה, אחרת שוכחים ה-כ-ל! הסינים אחושילינג יודעים ללמד מערביים - יש להם חוג שלם באוניברסיטה רק לזה (טוב - הם לומדים אין ספור שטויות מסביב, אבל העיקר הכוונה), אבל כמו תמיד - כל מורה לגופו. לכל אוניברסיטה יש כיתות שונות - בשלי היו עד 12 תלמידים לכיתה (ורק בערך חצי מגיעים), מה שאומר שמקבלים יחס אישי (יחסית) וכל טעות או פדיחה נלמדת ברצינות. במקומות אחרים היו 30 אנשים בכיתה. המעונות בקונמינג היו מעפנים, ולא ממש זולים, מיותר לציין שהייתי במעונות השווים יותר - אלה של הזרים! אולי בגלל שזה הקיץ, אפשר יהיה לגור בדירה של סטודנט בחופשה. שווה לברר!

guanyin

New member
ממש תלוי!

המחירים משתנים בין הערים - לדוגמא בקונמינג (ששם אני למדתי) אפשר היה ללמוד סימסטר שלם (18 שבועות או משהוא בסגנון) ב600$! אגב - לרוב התכנית כוללת 16 שעות שבועיות. שעור פרטי שם היה עולה בין 15 יואן (סטודנטית להוראה) ל30 יואן (למורה אמיתית לסינית). בערים אחרות המחירים יהיו גבוהים יותר. אפשר תמיד למצוא איזה סטודנט מסכן, וללמד אותו אנגלית בתמורה לסינית. לגבי שיעורי בית - גם אם לא תקבל חיבורים להגשה, תירגולים ושאר ירקות, אל תשכח שחייבים להתאמן כל יום בכתיבה, אחרת שוכחים ה-כ-ל! הסינים אחושילינג יודעים ללמד מערביים - יש להם חוג שלם באוניברסיטה רק לזה (טוב - הם לומדים אין ספור שטויות מסביב, אבל העיקר הכוונה), אבל כמו תמיד - כל מורה לגופו. לכל אוניברסיטה יש כיתות שונות - בשלי היו עד 12 תלמידים לכיתה (ורק בערך חצי מגיעים), מה שאומר שמקבלים יחס אישי (יחסית) וכל טעות או פדיחה נלמדת ברצינות. במקומות אחרים היו 30 אנשים בכיתה. המעונות בקונמינג היו מעפנים, ולא ממש זולים, מיותר לציין שהייתי במעונות השווים יותר - אלה של הזרים! אולי בגלל שזה הקיץ, אפשר יהיה לגור בדירה של סטודנט בחופשה. שווה לברר! ועוד משהוא: תעיף מבט ב chinese forums, יש שם מידע בלי סוף!

Temporary2

New member
אני מבין שאת כותבת על סמסטר רגיל ?

להבנתי סמסטר רגיל עולה פחות מסמסטר קיץ. ולכן גם השוני בכמות השעות השבועית. אני לומד באוניברסיטת ת"א (לא לימודי מזרח אסיה או משהו), ומעוניין לנצל את חופשת הקיץ לעניין הזה. אין לי אפשרויות לחריגה. האם היתה תוכנית לימודים עם מבנה ורציונל ? - למדתם עם ספרים מסויימים ? האם היו פערי רמה בין הסטודנטים בתחילת הסמסטר - ומה קרה להם אם כן ? וכמה, בסופו של דבר עלו המעונות ?... תודה על התשובות !

laolaole

New member
כמה תשובות

אני למדתי בצינגדאו, יש שם בית ספר לשפות, אין איזה תוכנית מסודרת, פשוט מגיעים ומשלמים לתקופה לפי הבחירה שלך. יש אפשרות ללמוד בקבוצה או ללמוד באופן פרטי. הקבוצות קטנות עד 5 אנשים. המחירים גם ממש זולים, שעה אונברסיטאית תעלה לך 10 יואן בלימודים בקבוצה ו20 יואן ללימודים עם מורה פרטית. אני התרשמתי שהסינים לא ממש יודעים ללמד מערביים אבל זה הרושם מהמורים שלי. בכל מקרה אני חושב שיותר חשוב זה לדבר ברחוב ולנסות להכיר חברים סינים, ככה הסינית שלך תשתפר.

Temporary2

New member
אז לא הבנתי :

אתה אומרת שבסופו של דבר יותר חשוב להסתובב ברחוב בשביל לקלוט את השפה מאשר ללכת וללמוד אותה בבית ספר ? אני מאוד מאמין בלימוד מסודר, פרט להתנסות ברחוב. למורה מקצועי צריכה להיות גישה נכונה להוראה, ניסיון וסבלנות כדי לקדם את התלמיד באופן משמעותי יותר מאשר חברים. ברור שחייבים ליישם את מה שנלמד בכיתה מחוץ לה, אבל אני מעדיף גישה שיטתית כדי לרכוש את הבסיס. אולי יש קשר בין המבנה הזה של "אין תוכנית מסודרת" לבין "שהסינים לא ממש יודעים ללמד מערביים" ? האם למדתם דיבור + קריאה + כתיבה ? כשהגעת ושילמת לפי תקופה - אילו אפשרויות היו לך ? (מבחינת השתלבות בקבוצות ברמות שונות; מבחינת כמות השעות השבועיות המוצעות). ותודה גם לך על התשובות !

guanyin

New member
ממש ממש ממש תלוי באוניברסיטה!

לפעמים ניתן לשלם לפי מספר שבועות לכל אוניברסיטה יש מס' רמות, לפעמים יש הרבה, ואז הרמה תותאם לך בדיוק, ולפעמים מעט ואז יתכנו פערים בתחילת הסמסטר, שמן הסתם יטשטשו עם הזמן. ללמוד עם מורה זה חשוב מאד (דידוק, הגייה וכו'), לדבר עם המוכר יוגורט בחנות מתחת לבית זה חשוב כדי לגלגל שיחה (וגם אולי לקבל יוגורטים בחינם
) בטח שהיתה תכנית מסודרת, עם ספרים, למדנו הכל (למרות שהיתה אצלנו מישהוא שהתעקשה לא ללמוד קריאה וכתיבה, ואז היא גם שילמה פחות), ולדעתי הסינים יודעים ללמד, אבל ברור שיש מורים טובים יותר ופחות. קונמינג זולה לאללה, ובכל זאת - חדר במעונות עם עוד סטודנטית, מקלחת ושרותים משותפים, מים חמים רק 4 שעות ביום 25 יואן. חדר זוגי עם מקלחת בחדר - 50 יואן לאדם. לשכור דירה (די זבל'ה, אבל עדיין - 350 יואן לחודש) וכן - התשובות שלי מתייחסות לסמסטר רגיל, מה לעשות שלא עשיתי סמסטר קיץ? שווה להתאמץ, ולמצוא אין סוף מידע בchinese forums.

yaelisam

New member
זה כמו לשאול

איך זה ללמוד באוניברסיטה בישראל... הרי בכל מקום זה נורא שונה- וזה נורא משנה מי הפרופסורים שלך... אבל עכשיו ברצינות: נתנו לך כמה דוגמאות, אני כבר אומרת לך שאני בעצמי התפלאתי מהשוני. אני לומדת בשנחאי- כמובן שהמחירים הרבה הרבה הרבה הרבה יותר יקרים (אבל לא היתה לי המון ברירה- וחוצמיזה די מגניב לי כאן
) הכל אופן באוניברסיטאות כאן אפשר ללמוד כמה סמסטרים שאתה רוצה- כשהמחיר הממוצע הוא לא פחות מ 1000$ לסמסטר (!). זה כמובן לא כולל מגורים מחיה ושאר ירקות. לא אלעה אותך בפרטים אבל אם אתה מחפש לחסוך כסף - כאן זה לא בדיוק המקום (לפי מה שהבנתי מחברי שגרים במעונות- גם זה לא סיפור מאד זול). לגבי בתי הספר הפרטיים כאן אני רק יכולה להעיד על הנסיון שלי מלפני שנתיים- אז שילמתי גם משהו כמו 1000$ לשלושה חודשים בקבוצה של 3 אנשים (שלבסוף נשארתי רק אני מכל מיני סיבות אז די הרווחתי מזה) רק שלמדתי רק פעמיים בשבוע כל פעם שעתיים... זה לא ממש הרבה- וגם לא למדתי אז לקרוא ולכתוב (למרות שאעז ואומר כאן על דפי הפורום שעכשיו כשאני כן לומדת לקרוא ולכתוב- אני די לא סובלת את זה - ממש מעדיפה להתאמן בדיבור והבנה של מה שקורה סביבי). אז זהו- לסיכום- הערים הגדולות הן לא ממש בשביל מי שרוצה לחסוך, ומעבר לזה- בערים הגדולות גם קל יותר (באופן יחסי כמובן) לדבר באנגלית מה שדי משבש את תהליך הלמידה. קונמינג נשמעת לי כמו מקום נהדר ללמוד בו (ובכלל היא מקום נהדר), אני מכירה כמה שלמדו בצ'נגדו- נהנו מאד ולמדו הרבה (אותם מחירים כמו קונמינג) וצינגדאו היא עיר מהממת ובקיץ היא אמורה להיות ממש מדליקה... שיהיה בהצלחה!

למעלה