סינית או יפנית...?

efrath82

New member
סינית או יפנית...?

התקבלתי ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב ואני צריכה לבחור בין לימודי סינית ויפנית. יפנית נראה לי יותר מגניב, אבל כולם אומרים שסינית שימושית יותר...מה אתם אומרים?

פנומן 72

New member
"כולם אומרים"

זה מזכיר לי קטע ממערכון של הגשש החיוור: פנדלוביץ‘: אבל הוא לא שתק. הוא לא שתק. מיד התחיל לצעוק לי… אני מתבייש לומר זאת בבית משפט. השופט: תגיד, תגיד, אנחנו בדלתיים סגורות מר פנדלוביץ‘. פנדלוביץ‘: תאמין לי… השופט: אל תדאג, הדלתיים נעולות, המפתח אצלי. פנדלוביץ‘: ”השופט בן זונה“. השופט: מי? פנדלוביץ‘: השופט. השופט: מה?!?! פנדלוביץ‘: זה לא אני אמרתי, זה הוא אמר. שמעון כסאח: אני צעקתי את זה בקצב: ”השופט בן זונה“. פנדלוביץ‘: הוא צודק, מה שנכון-נכון. זה היה בקצב. ואז כל הטריבונה התחילה לצעוק איתו ביחד. אפילו אשתי. ואז צועק לי, האנטי-טטנוס הזה: ”אתה רואה, יא מאניאק, אם כולם אומרים, כנראה שזה נכון“. אתה תבקש סליחה, אתה שומע, תבקש סליחה. להבדיל מהמקרה המשעשע - במקרה שלך אם כולם אומרים זה באמת נכון. סינית יותר שימושית אבל אף זה באופן יחסי היות ובישראל ישנם רבים מאוד דוברי סינית שמחפשים עבודה ולא מוצאים (ואני אומר את זה ממקור ראשון) עם יפנית בטח שאין מה לעשות - אולי לתרגם סרטים אירוטיים שבאים מארץ השמש העולה ...

GnomeBubble

New member
ספר את זה לכל האנשים שמצאו עבודה עם יפנית

אני בטוח שכולם מתרגמים סרטים אירוטיים... אבל זה גם מה שעושים עם גרמנית ואיטלקית לא?

Huang Long

New member
שאלה

כמה ישראלים דוברי סינית ברמה גבוהה חיים כאן? ואני מתכוון רמה גבוהה באמת ולא מה שיוצא לי לשמוע לפעמים... כי שמתי לב שלישראלים יש את הסינית שלהם וגם את זה צריך ללמוד...

Huang Long

New member
לא יכול להעיד כי טרם שמעתיו. לעומת

זאת שמעתי את קווין ראד, רה"מ אוסטרליה וזה לא רע. אולי שגם אצלנו יתחילו להרביץ נאומים לאומה בסינית, מה יש? האמת היא שזו תופעה די נפוצה: כאשר נפגשים ראשי מדינות, אז OK, נשיא ארה"ב מדבר באנגלית, אבל! קנאצלרית גרמניה מדברת בגרמנית, נשיא צרפת בצרפתית וכיוצ"ב. אצלנו נדבקו לאנגלית שהיא לא שפה יוצאת דופן ביופיה. אני לדוגמה מאוד אוהב לשמוע סינית, יפנית, קוריאנית, גרמנית, הולנדית, איטלקית והאמת היא שגם פרסית, יש לה חן מסוים. אני כל הזמן שומע ערבית בחדשות, רוסית מסביבי - חלאס!!!

bizhar

New member
ברור שסינית שימושית יותר

1.3 מיליארד משתמשים. השפה השימושית ביותר על כדור הארץ. אבל שמעי, הדילמה קשה. להיות מגניבה או שימושית? אני למשל לא מגניב ולא שימושי. לא למדתי לא סינית ולא יפנית...

GnomeBubble

New member
תיקון טעות: "רק" מליארד משתמשים

אולי זה גם במקרה הטוב. לא כל מי שחי בסין דובר מנדרינית. אפילו לא כל סיני שחי בסין דובר מנדרינית. ליפנית יש 130מיליון, שזה גם לא מעט, ואין כל הרבה אנשים שלומדים יפנית כמו סינית... ברור שלפי הקריטריון של ביקוש והיצע עדיף ללמוד קוריאנית. ואולי בעצם מונגולית?

bizhar

New member
קנטונית זה לא סינית?

וכאשר מישהו, לא חשוב מאיזו עדה, לא מבין מה שאתה אומר, הוא לא טוען שאתה מדבר אליו סינית? אז יש הרבה יותר מ 1.3 . אני עוד הייתי צנוע.

Huang Long

New member
בכל מקרה, את השפה הכתובה

עד כמה שאני יודע, כולם יודעים לקרוא וגם זה משהו (אני לא מדבר על אוכ' אנאלפבתית). וכן, לסינית יש "חסרון" בדמות ערב-רב של ניבים שקיים גם בהודו אבל אנחנו סינים! תמיד אהבתי את הצבע הצהוב שהייתי קטן, עכשיו אני יודע למה...

Huang Long

New member
המלצה

אני "שרוף" על סין אז כמובן שסינית אבל בגדול אני ממליץ לך להגיע לרמת שליטה טובה בסינית, יפנית וקוריאנית. זה אפשרי ואני לפחות שמעתי שטימותי גייטנר, שר האוצר של ארה"ב שולט הן בסינית והן ביפנית - מאוד יהיה מעניין לשמוע אותו פעם. מה שכן, אין מספיק עליה מסין! צריך לעשות משהו בנדון...

למעלה