סינים, סינים... עזרה!

Orrza

New member
סינים, סינים... עזרה!

שלום לכולם. הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת בקשר לנושא מסויים, מיתרי הקול, וצרידות. האם צרידות ברפואה הסינית נחשבת לפתולוגיה עיקרית של הHT, בשל היחוס ללשון? והאם הצרידות קשורה באופן ישיר לSHEN? אשמח לשמוע וללמוד מנסיונכם, אילו איברים קשורים לכך בנוסף. וכל המרחיב, רק יוסיף לי... ממתין לתשובה, אור.

מוטימוט

New member
רפואה סינית וצרידות

שלום שלום צרידות במיתרי הקול, מחנק, ותסמונת השיזף התקוע (הרגשה סובייקטיבית כאילו משהו תקוע בגרון) אלו קב' של פטלוגיות הקשורות לסטג' צ'י הכבד. ערוץ הכבד עובר בגרון ותקיעות אנרגיה עלולה להתבטא בצרידות, איבוד קול פתאומי, גידולים במיתרי הקול, ציסטות וכו'. דיקור סיני וצמחי מרפא להנעת צ'י, התמרת ליחה שהצטברה בנק' ועוד מטפלים היטב בבעיה. מצורף סיפור מקרה מפורט לגבי דרך הטיפול, אבחנה ונק' דיקור. בברכה מוטי

Orrza

New member
תודה רבה אבל...

זה באמת מוסיף לי, אבל המקרה לא דומה. מדובר בבן אדם רגוע, שעוסק בעבודה לא מלחיצה, לא מעשן, לא נוגע(!!!) באלכוהול, ואוכל מזון בריא ובקושי מתובל (לא אוהב חריף). לכן המקרה הספציפי הזה שונה מהמקרה שדיברתי עליו. *עוד משהו: לאחרונה חלה קפיצה רגשית חיובית בחייו של האדם-אהבה חדשה ומאוד ציורית, הוא מתאר אושר מאוד רב, לכן שאלתי על הלב. שוב תודה, ואם למישהו יש מה להוסיף אני מאוד אשמח. אור

אדומה2

New member
יכול להיות גם

קשר למרידיאן הכליות. מ- KID6 יוצא מרידיאן שעובר דרך הגרון, הרבה פעמים בעיות גרון (לרוב- אם אני זוכרת נכון- בעיות כרוניות) יכולות להיות קשורות לאיזה שהוא חוסר איזון עם הכליות, נסי לבדוק גם את הכיוון הזה. בנוסף- יכול להיות שזה בעל קשר לציר אש-מים, שיחד עם האהבה החדשה והאושר הרב, יש משהו שלא מאוזן בציר ואז יש את הצרידות עם המלאות שאלמנט האש.

מאיר72

New member
ולמה הכבד כן?!

נתחיל לחשוב רפואה סינית: איזה עונה עכשיו? אביב = אלמנט העץ (כבד וכיס מרה) = היכולות להתפרץ עובד בציר היום יום יחד עם אלמנט המתכת (ראות ומעי גס) שלא נותן לו להתפרץ יותר מידי = תוחם אותו = בדיקה. דבר נוסף קפיצות גדולות ברגשות שיכות יותר לכבד מאשר ללב. הכי חשוב לבדוק דופק. בהצלחה. ויתכן שאני טועה

SideKick

New member
צרידות לא סינית...

צר לי שלא אוכל לעזור לך בסינית. אולם בגישה התנועתית צרידות יכולה לנבוע גם מתנוחת הצוואר ובית החזה ולעיתים מקור הבעיה הוא אפילו נמוך יותר. לא אלאה בדרכים לטיפול, אבל הייתי ממליצה לך לבדוק עם המטופל, האם יש גם נטייה לכאבים או לשרירים תפוסים באזור הצוואר והחלק העליון של השכמות.

Orrza

New member
שוב תודה לכולם, אבל... ../images/Emo9.gif

א. אדומה2, אני זכר, ולכן אבקש לפנות אלי ככזה...
ב. Sidekick, מחשבה יפה, אבל לא המטופל הזה, הענין פה הוא פשוט לא מסתדר לשום כיוון... הבריאות הכללית מצויינת, לא היסטוריה של בעיות מהסוג שציינת... שרירים בריאים ללא נטייה להתפסות. ממש מקרה מוזר שקשה לי איתו. הענין הוא שזה לא "מטופל", אלא חבר קרוב מאוד משנים רבות. אולי זה מה שגורם לי לעוורון. תודה לכולם, אני באמת חכם יותר עכשיו.

freearth10

New member
ואני הייתי מחפשת את הבעיה

בחוסר היכולת להביע את עצמו,ביצירתיות חנוקה.

Orrza

New member
כן מאיה, הפעם צדקת.../images/Emo13.gif

באמת ישנה איזו שהיא בעיה שכזו... הוא מרגיש צורך להתבטא, ומשם מה הצורך הזה נחסם, ודברים רציניים נשארים בפנים. כל הכבוד, הוא לא שם לב לזה עד שלא שאלתי אותו בפירוש. ננסה למצוא פתרון, סינית כבר יש לי כמה רעיונות. וזה רק מחזיר אותי לעניין ההוא, שזה ממש מצויין לשלב בין כמה תחומים... (אפילו רפואה מערבית מדי פעם
) תודה, אור.

freearth10

New member
../images/Emo123.gifמה רפואה מערבית?!

קנסיולוגיה - שיטה מאוד אלטרנטיבית לטפל בגוף ובנפש
. לואיז היי מציעה משפטים שמאוד עוזרים (מנסיון אישי) אני חופשי לבקש כל מה שאני רוצה. ומה שאני רוצה זה ........... אין סכנה להביע את עצמי. אני שלוו. מאיה

למעלה