סינטה על הבוקר

סינטה על הבוקר

הביקורת מפורסמת כולל תמונות אצלי בבלוג

יום שישי בבוקר, הסבב הקבוע מתיחל בנומילי לישיבה קצרה על אפסרסו ארוך וקרואסון פיסטוק-שוקולד מושחת, מעבר על עיתונים מלאי הבל ואז מעבר לספר הצמוד (יגאל סרנה 2023 המעולה)
משם ממשיכים לשמורה הקבועה בבני ציון לראות מה חדש, קצת מצלמים, נושמים אוויר, מתמלא בפליאה מהטבע כל פעם מחדש ומטעינים את המצברים לשבוע חדש.

בדרךך חזרה עוצר בכניסה לבצרה אצל הירקן/מעדניה ביציאה הדרומית של הישוב ורואה סככה קטנה עם תנור מעשנת שחור, אחרי הצטיידות קלה של ירקות לקראת החג מחליט לבדוק מה יש לבחור, המעשנה מלאה נתחים והוא מציע מבחר נתחים מעושנים, יש פרגיות ב-140 ש"ח לקילו ויש נתחי כבש (צלעות או אוכף) וסינטה ב-190 ש"ח לקילו.
השעה עשר וחצי ההחלטה חייבת להיות זריזה, 250 גרם סינטה מעושנת נחתכת ונארזת בחמגשית, 49 ש"ח בסך הכל לנתח שישמש לארוחת בוקר.

בבית, מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס גס גס, הנתח עסיסי, מלא טעם, מעושן ואדמדם, רך ופשוט נמס בפה, תענוג שלא ייאמן על הדרך, המינוס היחיד הוא שכבת השומן שהעישון לא נתן לה את הפריכות והיא צמיגית ולא אכילה, אבל מנה מעולה שהייתי שמח לאכול בכל מסעדה בארץ.

לסיכום- איזה כיף למצוא מעשנה על הדרך, כל יום שישי בכניסה לבצרה, VFM בשמיים, ציון הדוקטור- 9

גסטרו

New member
האם אתה יודע עד איזו שעה ביום ששי?

והמסעדה הטבעונית ברח רוטשילד כפר סבא עולה כפורחת (אתה היית הראשון להמליץ כמדומני)
ביום חמישי בשעה 14.30 היה מפוצץ שם, אני לקחתי אוכל הביתה לטבעונית שלי...)

ולגבי המעשנה- האם זו הכניסה עם תחנת הדלק דור אלון ?

גסטרו

New member
ואם נומילי- ממליצה על עוגת השמרים פרג שלהם

לפעמים נמכרת ב 30 שח בלבד בסוף היום...

הכניסה הדרומית (לכיוון צומת רעננה-כ"ס)

הכניסה הדרומית לבצרה, איפה שיש גם מעבר תת קרקעי, יש שם מעדניה-ירקן עם סחורה לא רעה בכלל וביום שישי המעשנה מתמקמת שם, לדעתי זה עד שנגמר הבשר..
יש גם דשא וכמה עצים ואפשר בכיף לקחת מנת בשר ולשבת שם עם בקבוק יין או בירה מהחנות ליד

לגבי הטבעונית- מקום מקסים ומגיע לו להיות מלא, כל פעם אני מגלה שם מנה חדשה וטעימה , החומוס-מעורב,שקשוקה שלהם מדהים (מנה שאני המצאתי לדעתי)

גסטרו

New member
תודה ! חומוס עם שקשוקה- מוכר כחמשוקה מזמן

טעות- חומוס מעורב ושקשוקה ביחד!

זאת מנה יחודית שאין לה שם עדיין ואני מכריז על עצמי כממציע שלה.
המעורכב כמון צמחוני...

ועם בחומוס אנחנו מדסקסים יש חומוסיה חביבה גם באזור התעשייה של רעננה בשם שייקלה, חומוס לא רע עם כמה מנות מקוריות כמו חומוס עם ביצת עין רכה וצוות חביב, אופוציה חביבה למי שעובד באזור

לי נשמע אחלה מחיר

לא משווה מחיר של מזון מוכן לחומר הגלם, בטח ובטח כשבעישון יש לא מעט פחת.
בסופו של דבר קיבל מנה בשרית בגודל נאה וטעימה לפי עדותו ועל כך שילם פחות מ50 ש"ח, לי זה נשמע אחלה דיל ואשמח לבדוק אותו אם אהיה באזור ביום שישי

תחשבי כמה עולה לך במסעדה

מסעדה ממוצעת סטייק סינטה 250 גרם עולה סביב ה-100 שח +
כמובן שאין מקום להשוות כי אין פה את האופרציה מסביב
עוד משהו שאנחנו שוכחים תמיד- בשר מאבד הרבה משקל בצלייה או במעשנה, נתח של 250 גרם הוא לפחות 300 גרם+ לפני הצלייה
לטעמי תמורה מעולה, נתח סטייק ברמה גבוהה מאוד שכמעט לא נתקלתי בה במסעדות בארץ

bruno01

New member
נשמע ונראה אחלה.

במבט ראשון המחיר נשמע גבוה, אבל באמת שמדובר באחלה מחיר. 250
גרם של בשר איכותי ומעושן היטב ב-49 זה באמת מצוין.

תודה על מציאת המקומות האלה!

למעלה