סינטה בר - ביצוע יפה

טל6881

New member
סינטה בר - ביצוע יפה

להעביר יום בבי"ח כרמל בחיפה זה אף פעם לא סיבה למסיבה. אבל היום נרשם לי פיצוי די הולם, בדמות ארוחת צהרים מהירה על הבר ב-"סינטה בר", מרכז הכרמל.
המקום, במרחק הליכה קצר בעליה מבית החולים, היה ריק ברובו בשעת צהריים מוקדמת שכזו (12:30), כמה לקוחות עסקיים כמונו ובעיקר שקט בתוספת מזגן משובח. נענינו להצעת המלצרית החביבה שקידמה את פנינו והתיישבנו על פינת הבר, אל מול הדיספליי משובב העין של כל מיני סוגי וויסקי יקרים להפליא, ובחברתו של הבר-טנדר הצעיר והסימפתי.

מתפריט העיסקיות, אחי הזמין את ארוחת ה-"ביף בורגר" ב-70 ש"ח, המבורגר 300 גרם בתוספת הום-פרייז. אני החלטתי לתת צ'אנס לסטייק הסינטה המפורסם באיכותו, ולקחת את עסקית ה-99 ש"ח שכללה מנת פתיחה, עיקרית פלוס תוספת, שתיה וקינוח. לסיפתח נלגמה חצי פאולנר, לצד שליש גולדסטאר (האח..). בדיעבד, משום מה הפאולנר היתה קצת דלוחה לטעמי. לא ברור, אבל באותו הרגע זה לא הפריע לי. במהלך הארוחה שתיתי גם שליש של הגולדסטאר הלא-מסוננת, רק כדי לראות על מה כל המהומה ולהבין שעל לא מאומה. אותו הלאגר עם קצת תוספת טעם של שאריות שמרים ועוד קצת לתת, אולי. בזבוז זמן, אבל משום מה לא היה שם ברז של איזו בירת אייל טובה של ממש - וחבל מאוד.

ההמבורגר של אחי הגיע, במידת עשיה מדוייקת כפי שביקש. הוא נשבע בנקיטת חפץ שזה ההמבורגר הטוב ביותר שאכל מימיו. לא טעמתי, אבל אני בטוח שהיה מצויין. מנת הפתיחה שבחרתי היתה סיגר פילו ממולא בבשר טלה, על מצע של טחינה עם עגבניות. הגיע סיגר פילו נחמד ודחוס במידה, במילוי ממש מעולה. טעמים רעננים של בשר טרי בתיבול זהיר ומדוייק. הטחינה ליוותה אותו היתה מעולה גם כן.

מנת הסינטה - סטייק סינטה 300 גרם, מוגש לצד עצם מח עם הכפית הייעודית. לא שהיה שם ממש מח בפנים, אולי איזה פירור. זו היתה החריקה האמיתית היחידה באותה ארוחה, וחבל שלא שמו לב שהעצם ריקה כמעט לגמרי. זה היה כמו לתת רביולי ללא מילוי..... הסטייק, לעומת זאת, היה מושלם. נתח יפה של סינטה מיושנת כראוי, עשוי מידיום-רייר מדוייק לכל העובי, טעמי בשר עדינים ומרקם נפלא. רוטב היין שהיה מצוייר על הצלחת סיפק סיומת נאותה לבלוטות הטעם המאושרות. הספיישל פרייז בצד - קוביות תפו"א בחמאה, עם צ'ילי מתוק (מיותר!) היו טעימים מאוד אף הם. אבל בהחלט יכולתי להסתדר בלי הצ'ילי. אני כבר מזמן לא לוקח סטייק סינטה בשום מסעדה - זו כנראה משימה בלתי אפשרית להכין אותו כראוי מאז מותה ללא עת של "טיה מריה". הפעם נתתי צ'אנס לראשונה זה שנים, ואני שמח על כך. אני מעדיף סינטה טובה על אנטריקוט. יותר "בשרית", מרגישים את הטעמים ללא שומן שיפריע בדרך. הסינטה בר נתנו ביצוע מרשים למנה הזו, כאמור פרט לנושא העצם המרוקנת....

הקינוח, מלבן קטן של קרם לימון ומרנג על שכבה דקה של קולי פירות יער ובצק פריך, יצא קפוא מדי ונאלצתי לתת לו להפשיר מעט לפני התקיפה. היה טעים ונעים, לא משהו שהפיל אותי מהכיסא. די אולד פאשן כזה, אבל בכל זאת נחמד ומרענן. גם שני צ'ייסרים וודקה ע"ח הבית עזרו למצב הרוח להתרומם פלאים, ונתנו סיומת הולמת לאחת הארוחות היותר כיפיות שאכלתי בשנים האחרונות.

סינטה בר - נחזור בהחלט!!

מיתר44

New member
בהחלט דיווח משכנע

לא שאני זקוק להמלצה להגיע לסינטה בר, אבל בכל זאת נהניתי לקרוא
פוסט רהוט וקליל. מאחל שבבואך שוב, יהיה זה ללא הצורך
להקדים ביקור בבית החולים.
רחוב מוריה ולמעשה הכרמל כולו עבר שינוי כה גדול מאז
סיימתי את בית הספר העממי, כן כך נקרא אז זכרון יוסף,
עד שאני לא מכיר עוד את המקומות בהם גדלתי. לפחות
בתחום האכילה השינוי עשה למקום טוב.
מתי יבוא גל כזה לבירת הנגב? מתי?

גסטרו

New member
הזכרת לי כמה נהנתי שם בזמנו , בקרוב

אשמש הנהג הובלות לחיפה- סינטה תהיה הפיצוי והנחמה ל "היא עוזבת את הבית"

טל6881

New member
הניק שלי "נגנב" ע"י מישהו... לא ברור איך

אבל זה קרה לפני חצי שנה. לתפוז לא היה הסבר לזה. לא נורא, לא נגרם נזק... ולנושא העובדה שהמסעדה בחיפה, את צודקת שחבל שלא יותר קרוב. אבל בכל זאת נמצאת במקום קל להגעה, ועל הדרך זו בהחלט אופציה מצוינת.

yogi3127

New member
ביקורת מעכשיו על הסינטה, רמז

היינו שולחן של 12 איש לצהריים. האוכל טעים כתמיד אז נקצר ולא נפרט הפעם, השירות מדורדר לחלוטין.
השיא היה כשדחפו לנו לחשבון שתייה מחוץ לעסקית שאף אחד מאיתנו לא הזמין (זה בסדר, אנאחנו יודעים מה הזמנו, היינו פה עשרות פעמים ומכירים את התפריט כבר בעל פה) והתעקשו שהזמנו.
ממש התעקשו שנשלם על שתייה מיותרת גם כשכל אחד פירט למלצרית בדיוק מה לקח ומה קיבל על החשבון עצמו, לא עזר.
משאיר טעם רע לסיום של ארוחה טובה. מאוד מעצבן, בייחוד שאנחנו די קבועים שם והשארנו הרבה מעל אלף שקל חשבון. די הוציא לנו את החשק מלחזור לשם בזמן הקרוב עד שנשמע על שיפור בשירות.

הלקוח לא תמיד צודק

הי, אני חדש בפורום ובדיוק רציתי לכתוב ביקורת על הסינטה בר בחיפה.
אז ככה גם אני הייתי בצהריים בסינטה ואינני יודע אם מדובר באותו שולחן של 12 איש, ובכל זאת...
קבוצה גדולה של אנשים נכנסו והתנהגו כאילו הם הבעלים וצעקו וצרכו על טעות בחשבון.
אני מרחם על בעלי המקום שצריכים לספוג התנהגות כזאת עם חיוך ובסוף עוד לראות את ה"אגודל למטה" לגבי העסק שלהם.
לא תמיד הלקוח צודק, לפעמים הוא סתם רשע.

yogi3127

New member
לא צעקות ולא נעליים. הלקוח צודק פה

לא בעלים ולא בטיח. אף אחד לא ניגש אלינו חוץ מהמלצרית, הדגשנו ל-ל-א צעקות שלא הזמנו, וגם שילמנו על השתייה בסוף.
הלקוח ממש לא רשע, זו מסעדת הבית שלי. עד עכשיו, ועכשיו לא.
במקרה הזה הלקוח מאוד צודק. אנחנו יודעים מה הזמנו ומה לא.
לא תמיד המגיב צודק, לפעמים הוא סתם מדבר.

passioneta

New member
אתה נרשמת במיוחד ויוגי כותב קבוע פה

וכמו שאני מכירה את אישיותו ככותב וככוכב (-; אני מאמינה לכל מילה שלו.

Cafe Latte

New member
אני תוהה אבל למה שמישהו ירשם

ויכתוב דבר כזה...? האם מדובר בגורם מטעם המסעדה?

pix37

New member
הכל יכול להיות אבל במקרה הזה - זה לא סביר

המאפיין העיקרי של המסעדה הזו הוא מקצועיות וקשה לי להאמין שדווקא הם יפלו במשהו כל כך חובבני.

הניחוש שלי הוא שטרול המחמד של הפורום
- החליט שוב "להריץ קטעים" אחרי שקונספט "המניה המגובסת" לא ממש הכה גלים.
לחילופין - אולי אחד הסועדים הקבועים שאוהבים את המקום החליט להציל את המולדת בעצמו

ולחילופי חילופין - והכי פחות סביר - מדובר בתגובה אוטנטית של סועד מהשורה אשר אכן היה עד למה שהוא תפס כהתנהגות לא לגיטימית של הקבוצה של יוגי

yogi3127

New member
אם קראת את הביקורות הקודמות שלי

על סינטה, ויש הרבה מהן, היית רואה שהן תמיד די מהללות, שירות מצוין ואוכל יציב וטוב. כל פעם שמישהו שואל על מסעדה טובה בחיפה אני ממליץ עליהם, ורק עליהם. אפילו לא על הנמל.
הפעם הייתה נפילה. בשבילנו זה היה להוסיף עוד שקל כל אחד, בשבילה זה יורד בעצם מהטיפ אם לא היינו משאירים. אנחנו "לא רשעים" ולכן הוספנו את השתייה שלא שתינו כדי לא לפגוע לה בטיפ שלה.
הבעייה שהם ממש התעקשו שהזמנו עוד שתייה, כשכולם נמצאים ליד השולחן ואף אחד מאיתנו לא הזמין. בגלל שהייתי בחבורה לא התווכחנו איתה רק הראנו לה כל אחד על החשבון מה הוא הזמין, ובטח שלא הרמתי את הקול. אם הייתי עושה את זה, ואם הייתי לבד הייתי עושה את זה אם היו מנסים "להשחיל" לי שתייה שלא הזמנתי, אז אני יכול להבטיח לך שלא הייתי מוסיף שקל.

לא מטעם המסעדה

אז סליחה שגרמתי לשרשור לקבל מימד עצבני, ואני גם לא יודע אם מדובר באותה קבוצת אנשים.
אבל למען הסר ספק אני לא מטעם המסעדה ואת היוזר הזה אכן פתחתי היום כי זה יותר קל מלזכור את כל היוזר הקודם שהיה לי בתפוז :)

לגבי הסינטה בר, אכלתי שם לא מעט בשנים האחרונות ואני גם מתכוון לחזור לשם שוב, אבל צריך לומר את האמת, המקום שמר על הרמה שלו, אבל לא על המחירים שלו.
64 ש"ח לעסקית של המבורגר צ'יפס ושתיה (עסקית!) זה לא ממש זול. במיוחד עכשיו שחיפה הפכה למעצמת המבורגרים (ראו תוספות כגון BBB או סלון בורגר של לימוזין, לצד אגאדיר, זסטי ודיוק) התחרות קשה ואם אתה רוצה קליינטים, אז אתה צריך להתבלט איכשהו.

לגבי יוגי, אולי קצת נסחפתי עם הרשע, בטוח שאתה בחור לעניין. :)

salo22

New member
מזכיר לי

שמזמן לא היינו שם, תודה על הביקורת המעניינת..

למעלה