סינוסים ודרכי נשימה

• פותח הנושא sky*
  • פורסם בתאריך

sky*

New member
סינוסים ודרכי נשימה

הצטננתי לפני חצי שנה, זה החריף ולא עבר אז מהלחץ לקחתי אנטיביוטיקה. עם השלג הראשון (חו"ל) המקרה חזר על עצמו, שוב פעם אנטיביוטיקה אחרי שבועיים של תה עם לימון ומנוחה. הפעם זה כבר לא עזר. לאחר חודשיים חזרתי לארץ במיוחד כדי לטפל בזה כמו שצריך. הרופא שוב פעם המליץ על אנטיביוטיה ואמר שיכול להיות שזאת אלרגיה. הפעם כבר לא לקחתי. ההומאופטית (הקבועה מזה 3 שנים) ניסתה יותר מ 4 רמדיס במהלך החודש וחצי האחרונים שלא עזרו. בצילומים לא רואים סינוסיטיס אז אולי זה משהו אחר אבל קשה לי לנשום כי אני מרגישה ליחה במעבר בין הגרון לאף (מבפנים), לחץ באוזניים, בעיניים, גם במצח וברקות לפעמים ובכלל מצב תמידי של עייפות ו"ריחוף" כזה (מחוסר חמצן כנראה). יש לציין שהמצב הנפשי שלי מעולם לא היה טוב יותר, עבדתי בחו"ל, אמנם היה קשה ומאתגר אבל היה גם מאוד מספק וראיתי את זה כחוויה פותחת עיניים ומאפשרת צמיחה. הייתי מאוד רוצה לחזור אבל לא במצב כזה. קראתי בפורום הזה רבות בעבר ואני יודעת שיש כאן אנשים עם ידע עצום שלא לדבר על רצון כן ואמיתי לעזור ולכן הייתי מאוד שמחה לשמוע מה דעתכם בנושא תודה

izackv

New member
קודם כל להמשיך ולנסות לאתר את הגורם

בעיני הרפואה המערבית. אם החשד הוא של אלגריה, כדאי לנסות לאתר את האלרגן שגורם לזה. אם לא, אז שיבדקו את כל תפקודי מערכת הנשימה. במקביל לבדיקות רפואיות מערביות, יכול להיות שכדאי לנסות ביקור אצל מטפל ברפואה סינית. לגבי הרמדיס ההומאופטים... אפשר להחליף 4 בחודש וחצי ובאמת לבחון את ההשפעה של כל אחד מהם?

sky*

New member
באמת שאלתי את עצמי את השאלה הזאת

אבל אני סומכת על ההומאופטית במיליון אחוז על סמך ניסיונות העבר, אני יודעת שהיא יודעת מה היא עושה. אולי בגלל שזה מקרה שבו התסמינים חריפים... הרי זה לא הגיוני שאני אסבול חמישה חודשים וכל חודש אנסה רמדי אחרת עד שנמצא את ההיא שתעבוד?

ברפואה הסינית יש סינדרום "קלאסי"

בשם "ליחה המערפלת את הנפש" (בתרגום חופשי מ- Phlegm misting the mind ). הגורמים שלה יכולים להיות רבים אבל מה שאת מתארת בהחלט מתיישב. מדובר גם על ליחה פיזית וגם על תחושה של כבדות (ליחה=חומר צמיגי ומעיק) נפשית. אם את מציינת עייפות וריחוף זה מאוד מסתדר למרות שהמצב הנפשי שלך לפי הסיפור דווקא טוב מתמיד, כי בד"כ נצפה לראות תחושה של "חוסר חשק" לכלום, לשום תנועה או חוייה. "ליחה מחשבתית\מנטלית" קשורה בעיקר ללב, שלפי הרפואה הסינית מכיל את הנפש, והלב קשור מאוד לריאות שמקיפות אותו ויושבות איתו יחד באותו איזור אנרגטי. ליחה כרונית קשורה גם לטחול, שאחראי (במצב תקין) להתמיר אותה בגוף ולסלק אותה וכן לכלי הדם. אם את סובלת מהשמנה לאחרונה, בצקות, או סתם בטן נפוחה ו\ או שטפי דם (סימנים כחולים) שמגיעים בקלות את מתיישבת באופן קלאסי על האבחנה הסינית. מכיוון שרוב האנשים לא מראים רק סימנים קלאסיים של סינדרום אחד לדעתי הרפואה הסינית יכולה לתת לך מענה טוב בכל מקרה. לאכול כתומים זה תמיד טוב (לטחול) ולהוריד מוצרי חלב - עוד יותר (לריאות ובעצם לכל הגוף). אבל טיפול אמיתי ומדוייק מקבלים רק אחרי איבחון רציני ממטפל רציני. בברכה, אור.

sky*

New member
מעניין...

בעבר סבלתי מדכאונות (לפני הרבה שנים) ואח"כ גם הייתי קצת מבולבלת, לא ידעתי כל כך להחליט, עבדתי בעבודות מאוד קשות עם תגמול מועט והרגשתי קצת אבודה. בשנתיים האחרונות הרגשתי שממש צמחתי והשאיפות שלי הרבה יותר ברורות לי, אני יותר מכירה את עצמי ומה מתאים לי (וגם מה לא). לכן כתבתי שהמצב הנפשי טוב. אבל בכל הנוגע לקשיי נשימה המתוארים לעיל, התאור שלך מאוד מתאים דווקא. אין לי כוח להוציא את התוכניות לפועל למרות שאני מרגישה שאני מוכנה וממש בא לי להתחיל אותן. ממש כבדות מנטלית, בדיוק כמו שכתבת. באופן כללי יש לי נטיה להשמנה, מן הסתם כשיושבים חודשיים בבית בלי תעסוקה ומחכים שאחת הרמדיס תשפיע- משמינים... הורדתי מוצרי חלב כבר מזמן, אבל אין שיפור, מה עוד אפשר לעשות?

Fistandantilos

New member
היי

ברוך הבא למועדון שלי, אני מציע לך בדיקה אצל אאג שונה בתוך האף+ בדיקה אנדוסקופית אם לא ימצא דבר. בגדול, ברב המקרים הקשורים לאלרגיה ותסמיניה אין הרבה לרפואה המערבית להציע אבל כדאי לדעת מה יש.

למעלה