סינוסיטיס

ThisIsRoi

New member
סינוסיטיס

שאלתי את השאלה גם בפורום אחר, אבל אני אשאל גם פה ואשמח לעזרה... אובחן אצלי שלשום סינוסיטיס (לא כרוני). מומלץ לי לצאת החוצה ביום, או שעדיף לשבת בבית? בכלל, איזה אורח חיים כדאי לנהל? ולארך איזו תקופה? אני אהיה על טיפול אנטיביוטי במשך 7 ימים, לאורך כל הטיפול זה יהיה מדבק?

sky*

New member
שאלת בפורום רפואה משלימה ../images/Emo203.gif

שמשתדלת מאוד להמנע מאנטיביוטיקה ולטפל בבעיות בדרכים אחרות אבל אענה לך בכל זאת. סינוסיטיס לא מדבק. במהלך טיפול אנטיביוטי אסור לשתות אלכוהול ובכלל רצוי לנוח כמה שיותר כי היא מחלישה מאוד את הגוף. מאוד חשוב לקחת פרוביוטיקה במהלך ואחרי נטילת האנטיביוטיקה (לא זוכרת בדיוק איך משלבים את האנטיביוטיקה והפרוביוטיקה יחד מבחינת תיזמון, כדאי לבדוק כדי לדייק). האנטיביוטיקה הורגת את החיידקים בגוף, גם את ה"טובים" וגם את ה"רעים". ה"רעים אמנם גרמו למחלה אבל הגוף צריך את הטובים וזה מה שיש בתוך בפרוביוטיקה. כדאי להוריד מוצרי חלב שגורמים לליחה בגוף, לפחות עד שהגוף מבריא. וחוץ מזה, יש מגוון שיטות ביתיות להקל על הלחצים ולשחרור הליחה, אם תרצה אוכל לפרט. אם מדובר במצב שחוזר על עצמו, רצוי לשקול טיפול הוליסטי שכן יש צורך ב"טיפול שורש" של הבעיה. רפואה שלמה sky

ThisIsRoi

New member
אני אשמח לשיטות ביתיות

אני כעקרון דוגל נגד תרופות, אבל הרופאה אמרה שאין ברירה וצריך לקחת אנטיביוטיקה על מנת להרוג את החיידקים שגורמים למחלה. אז התחלתי בטיפול... למען האמת אני לא מנוסה כ"כ עם כל עניין המחלות ולכן לא שמעתי על פרוביוטיקה, היא עשוייה מחומרים טבעיים? גם נשיקה עם הלשון לא מדבקת? אני מתכוון אפילו מבחינת נזלת לגבי שיטות ביתיות, שמעתי שלשאוב מים עם מלח עוזרים... איך אני שואב את המים? ואיזה עוד שיטות יש? אגב, יחד עם האנטיביוטיקה, אני לוקח גם תרסיסס נגד נזלת, "פליסקונז". האנטיביוטיקה נקראת "אוגמנטין"...

sky*

New member
פרוביוטיקה

היא לא במקום אנטיביוטיקה. מומלץ לקחת פרוביוטיקה זמן נטילת אנטיביוטיקה כדי לאזן את אוכלוסיית החיידקית הטובים והרעים בגוף. תוכל למצוא המון מידע באינטרנט על הפרוביוטיקה. עד כמה שידוע לי, סינוסיטיס לא אמור להיות מדבק בל אולי תחכה שעוד מישהו יענה. שיטות ביתיות: 1. חצי כוס מים חמים + חצי כפית מלח, לחכות שיתקרר קצת, למלא מזרק (בלי המחט) במים ולהזרים לנחיר בזמן סתימת הנחיר השני עם האגודל. באותו הזמן להטות את הראש מעלה כדי שהמים ינקו את המעבר בין האף לגרון. כשהמים מגיעים לגרון לירוק הכל. 2. לחמם מלח גס (רק גס) במחבט, לקחת כוס עם פתח רחב ולהלביש עליו גרב כדי שיהיה נוח לשפוך לתוכה. את המלח שופכים לגרב וקושרים בסופה. מניחים על האזורים הכואבים (מצח, מתחת לעיניים...) 3. לחמם מים בתוך סיר (רצוי מאוד להוסיף שמן אקליפטוס), לקרב את הפנים לסיר ולכסות במגבת ("אוהל אדים"). שאיפת האדים אמורה לפתוח את האף. 4. אם יש כאבי אוזניים - לחמם שמן זית בכף על האש (אפשר להוסיף קצת שום כתוש), לטבול צמר גפן מוארך ולהספיג בשמן החם. חשוב לשים לב שהשמן לא יהיה חם מידי (הכי טוב לבדוק עם השפתיים) ולהכניס לאוזן (חשוב לא לטפטף שמן). 5. אם יש כאבי גרון - לחתוך בצל שלם, להוסיף כף דבש ולחכות לפחות 3 שעות. אח"כ לסנן ונוצר אחלה סירופ לגרון. 6. אם האף סתום - לגרד בצל ולשמור את המיץ שיוצא ממנו. לטבול חתיכת צמר גפן מוארכת ולהכניס לאף. שורף וקצת לא נעים אבל עובד. 7. תה חם עם לימון תמיד טוב
לשים לב לא לעשות שום דבר אגרסיבי מידי לגוף ואם משהו מרגיש לא נוח או כואב, לא לעשות בכוח. בכל זאת, לכל גוף מתאימים דברים אחרים והשיטות הללו מאוד כלליות רפואה שלמה

ThisIsRoi

New member
תודה ../images/Emo13.gif

תה עם לימון אני אוהב
, גם מרק עוף של אמא... ואשמתש בפתרון 2 ו-1.

yoramg007

New member
סינוסיטיס

מניסיוני האישי כאחד שסובל מידי פעם מסינוסיטיס, הגעתי למסקנה שעם אנטיביוטיקה או בלי אנטיביוטיקה הסינוסיטיס עובר לאחר כשבוע. באם אתה סובל מדברים נוספים כמו חולשה בלתי מוסברת למשל, כדאי שתפנה לטיפול בביו-אורגונומי. זאת אני אומר כמטפל בשיטה זו ואני מודה במקרה זה אני לא אוביקטיבי. תודה יורם גני

hal767

New member
סינוסיטיס הינו תוצאה של בעיה

ולא בעיה בפני עצמה. כלומר, זהו סימפטום. מדובר בדלקת במערכת נשימה עליונה. הבעיה ניתנת לריפוי אם מסלקים את גורמיה. כאן אצטט מסיפרו של אליהו קריא הכותב: "כדי להשתחרר מסינוסיטיס יש לפשפש באורח החיים ובסל המזונות...רק שינוי דראסטי של תנאי החיים-לפחות באותם שטחים שהם בהשג ידנו-יחזיר לתיקנו את מערכות ההגנה העצמית של האורגניזם כנגד כל מחלה, לרבות הנזלת והסינוסיטיס". הסינוסיטיס הינה היסתבכות של הפרשות ממערכת נשימה עליונה. הפרשות אלה, שאינן אמורות להיות מורגשות, מוגברות כשלגוף ישנן סיבות לעשות זאת. כלומר, תהליך הפרשה מוגבר נובע מצורך של הגוף והוא הגורם להן. לכן, על אף שהתהליך אינו נעים, אין להלחם בזאת. בדרך כלל הגוף מייצר תהליכים כאלה כאמצעי לסלק החוצה חומרי פסולת ורעל המסכנים אותו. לכן התהליך עצמו הינו חלק מדרכו של הגוף לרפא את עצמו. סילוק מקורות הפסולת המזהמים וכניסה לדרך חיים ותזונה נכונים, יהוו את דרך הפתרון לבעיה. וזהו טיפול שורש. מקורות מזהמים הם תזונה לא נכונה, זהום אוויר, תרופות למינייהן ועוד. הגישה הטבעונית אינה משתמשת בתרופות מכל סוג. תזונה טבעית אורגנית מתאימה, וקיום אורח חיים נכון יותר, עיסוי רפואי ועוד, הינם הדרך הטבעית לייצר תהליכי ניקוי של הגוף מהגורמים המזהמים, לחזקו ולהחזיר לו את הבריאות. טיפול סימפטומטי, כגון אנטיביוטיקה, אינו שייך כלל לריפוי, אלא להפיכת הבעיה לכרונית. הרעלת הגוף בתרופות מזיקות והתעלמות מהגורמים האמיתיים של הבעיה, תיגרום לחזרתה שוב ושוב, כפי שקורה בדרך כלל.

Fistandantilos

New member
אהלן

רב הסובלים מסינוסיטיס סובלים מכך על רקע אלרגי, משמע הגוף לא מסלק פסולת.. אלא מגיב בצורה לא קונבנציונאלית לחומר שאינו רעיל בעליל(אבק דשא וכו'..) - לתשומת ליבך.

hal767

New member
לא מדוייק

ישנם שני מצבים: 1-תגובה "אלרגית" שהיא ניסיון של הגוף להפריש חומר מזהם באמצעות מערכת הנשימה [נזלת, שיעול וכד'], דרך העור [הזעה], דרך העיניים [דמעות], זרוז חילוף חומרים [עליה בלחץ דם ודופק] וכד'. 2-תגובה "אלרגית" לחומר כלשהו אליו גוף רגיש עקב ליקוי כלשהו בגוף עצמו [דשא למשל]. פעמים רבות התגובה אינה לדשא או למגע עם צמח או פרי כלשהו, אלא לכימיקלים הנימצאים בו כתוצאה מדישון וריסוס כימי כלשהו. אבל, כאמור, ישנם גם מקרים אחרים. אבק כן מכיל, לעיתים, חומרים המזיקים לגוף. אז ישנם אנשים שמנגנוני ההפרשה הרגילים מספיק חזקים כדי לטפל בבעיה, ואצל אחרים הגוף מגייס מנגנונים נוספים כדי לטפל בעצמו, ואז מכנים זאת "אלרגיה". הבעיות הנ"ל ניתנות לפתרון ברוב המקרים בדרך הטבעונית, בלי שימוש בתרופות רעל המדכאות את הסימפטומים.

Fistandantilos

New member
אתה טועה

גם אם נניח ואתה צודק, ומתלווים לאבק חומרים \כימקלים המזיקים לגוף, זה עדיין ברור במאת האחוזים שהתגובה האלרגית החריפה לא באה כתגובה למגע עם אם אותם חומרים, אלא לארלגן עצמו(זאת אתה יכול לאשש במחלקות אלרגיה ואימונולוגיה). תגובה זו נכונה גם לאלרגיות נשימתיות וגם לאלרגיות של העור(דשא משתייך ל- 2 הקבוצות בד"כ).

דווקא אלרגיה לאבק

היא אלרגיה לקרדית האבק, ולא לאבק עצמו. בנוסף, מכיוון שאף אחד מאיתנו לא באמת חוקר אבק לעומק (מעבר להעברת האצבע כשלא נקי, מה שקורה בתל אביב מיד כשרהיט מתייבש) אני מניח שיש חומרים שלא מעודדים את הגוף בתוך האבק. פיח, חלקיקים וחיות אחרות... יכול להיות שאנחנו אלרגיים לאותם חומרים, שהם אלרגניים. אנחנו לא תמיד יודעים זאת. אולי האלרגיה לחלב היא בעצם אלרגיה לחומר הריסוס שפוזר על החציר של הפרות, כשזה התחיל לצמוח? ואני גם לא הייתי שולח אף אחד למחלקת אלרגיה, גם ככה אנחנו לא מדברים כל כך באותה השפה. אם אני זוכר נכון, ישנו בידול ברור בגישות העבודה של כולנו. ולסיום- מה שחשוב זה לטפל בגוף, ופחות בגורם האלרגני (שיסתדר לבד...), אז מה זה משנה אם זה חלקיק אבק (שממה הוא מורכב בדיוק?) או תא עור מהקשקשים שהשכנה מפזרת, שנחים על השידה בתוך כל האבק, ויוצרים אלרגיה (לשמפו שלה, כמובן)?

Fistandantilos

New member
תיקונך

ישנה אלרגיה לאבק ואלרגיה לקרדית אבק הבית שאלו הם דברים שונים לחלוטין(קרדית זה החרק המיקרוסקופי המסתתר באבק הבית ובתנאי לחות גבוהה). בבדיקות אלרגיה, מפרידים לחלוטין את האלרגן מחומרים אחרים והופכים אותו לצורת נוזל ככה שהאלרגיה לחלב - היא החלב נטו ולא חומר הריסוס. כמו כן ישנו קשר אדוק בין גנטיקה לאלרגיה, אנשים רבים נולדים אלרגים, ואם שני הורייך אלרגים הסיכוי גדול פי כמה, מה גם שהעיסוק האובססיבי של חלק מחברי הפורום בסטרליזציה מוגזמת ומעלה גיחוך. כולנו היינו שמחים לעולם פחות מזוהם אבל באמת שיש גבול(אחרי הכל יש). אני מכיר המון מטפלים אלטרנטיבים בכירים ברפואה סינית ושאר שיטות שסבלו וסובלים מאלרגיה ופשוט לומדים לחיות עם זה וכן גם משתמשים באנטיהיסטמינים ושאר תרופות מקלות גודש וכדומה. פשוט מקומם אותי לשמוע אנשים הממציאים תיאוריות שלמות למה מישהו חולה ב X בלי שום הוכחה ועוד מנסים לגרום לאחרים להוציא הון בשביל לדגול בשיטה הזאת. 10001 שיטות, כל אחד טוען אחרת מזל שיש לנו את המדע שהוא המציל הגדול של החיי אדם ולפחות גם מספק לנו הוכחות.

Fistandantilos

New member
ובנוגע למחלקת אלרגיה

אני מציע לך לבקר שם ולראות את הכמות העצומה של אנשים המקבלים חיסונים וחוזרים לקבל אותם משום שזה עוזר להם, וזה עזר גם לי.

אין לי ספק שזה עוזר.

גם אנטיביוטיקה עוזרת. השאלה היא האם זו הדרך, ואולי יש דרך אחרת? לא רק המדע עוזר לאנשים. יש הרבה דברים שאנחנו לא יודעים להסביר, אבל הם פשוט עובדים. רייקי, רפלקסולוגיה, דיקור, ביורגונומי, הומאופתיה, קינסיולוגיה, דת, אמונה, תפילה ועוד. המדע מתייחס אליהם? כן. בבוז. המדע גם כל כך רחב, שהוא לא מאוד החלטי. סויה בריאה? חלב זה טוב? על כל תשובה שתינתן, ניתן למצוא עוד שתיים כאלה. הכל עניין של נקודת המבט הנבחרת. ואם אתה מוציא את חומרי ההדברה שרוססו על האוכל של הפרה מהחלב שלה- זה כבר לא כל כך החלב... הפרה לא מייצרת חלב מאויר, אלא ממולקולות שהיא ניזונה מהן. ואם הפרה מורעלת- כנראה שהחלב שלה לא אטרקטיבי. גם אם הוא "רק החלב". אני יודע שיש המונים של אנשים אלרגים. אני יודע שבבתי החולים יש פתרונות. אני רואה דברים אחרת, ומעדיף פתרונות אחרים.

Fistandantilos

New member
העקשנות שלך מעציבה אותי

והיא בעיה לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר בהשוואה המגוכחת שעשית בין חיסוני האלרגיה לבין אנטיביוטיקה. מתן אלרגן טהור לגוף במטרה שהגוף יסתגל, אין בכך שום אפשרות הכי דקה לנזק... זה כמו מתן עירוי מים או חומר אחר שאינו מזיק. אני גם מעדיף פתרונות אחרים, אף אחד לא אוהב להיות תלוי בחיסון או כדור או וואטהבר, הפתרונות האחרים צריכים לבוא בנוסף ולא במקום ולכן צר לי אם יש ברשותך מטופל אלרגי.

Fistandantilos

New member
חבל לצאת

חבל לצאת במלחמה עיוורת נגד הרפואה הקונבציונאלית דווקא בתחומים שהיא נותנת פתרון יעיל (ב כ 90%) וגם שאינו מזיק.

hal767

New member
לא מזיק???

הצחקת אותי. אין דבר כזה רעל לא מזיק.

freearth10

New member
וזה מה שנקרא

|אהבה|עיוורת. איך אחרי כל מה שעברת אתה עדיין תולה את כל תקוותך בה??? מה עוד צריך לקרה לך כדי שתפקח את העיניים ותמצא את הכוח שנמצא רק בך ולא תלוי באף אחד אחר?!
מאיה

למעלה