סינוסיטיס לחתולה

Triiicky

New member
סינוסיטיס לחתולה

שלום לכולם, יש לי חתולה פרסית בערך בת חמש, לפני חודש וחצי היא הצטננה ומאז המצב שלה די אותו הדבר. יש לה אף סתום ובזמן האחרון גם נזלת (לבנה) היא מתעטשת ומשתעלת ונורא סובלת מקשיי נשימה. עשינו הרבה בדיקות דם שלא גילו כלום, והווטרינרים שפנינו אליהם די אובדי עצות ואומרים כולם שכנראה יש לה סינוסיטיס וממליצים על טיפול בסטרואידים. הבעיה היא שטיפול כזה יומיומי אכן מיטיב איתה לזמן מה והיא מצליחה לאכול ולשתות אבל אחרי כמה זמן כשצריך להוריד את המינון המצב ממש מחמיר... אין לנו שמץ של מושג מה עוד אפשר לעשות ובינתיים מצבה די עגום... אשמח מאוד לעצות והצעות מה אפשר לעשות או אם יש ווטרינר מומלץ לפנות אליו.

סינוסיטיס

כאשר מדובר על סינוסיטיס, מדובר לרוב על זיהום. בדרך כלל זיהום חיידקי. לרוב בדיקת דם לא תראה כלום. זה לא מסתדר לי עם טיפול בסטרואידים. אם הרופאים הגיעו למבוי סתום, בקש מהם שיפנו אותך למקום אחר. עדיף לבית החולים הוטרינרי, או למקום שמאפשר בדיקה של מומחה ברפואה פנימית. כך הם יוכלו לצרף את תוצאות הבדיקות שעשו, ולהמשיך לטפל בך כראוי לאחר התייעצות מצידך וצידם.

המשך התהליך האבחוני

מצבי הפרשה וזיהום בדרכי הנשימה העליונות בחתולים הם מצבים שכיחים, והפתרון באמת לא מתיד פשוט. עם זאת, יש תהליך אבחוני די סיסטמטי שאפשר (וצריך) לעשות כדי להתקדם לכיוון האבחנה. התהליך מתחיל מדגימת ההפרשה - ממנה אפשר לעשות משטח לבדיקה במיקרוסקופ וכן לשלוח לתרבית. במרים מסוימים מדובר בפטריות, באחרים בחיידקים, וזה מצריך טיפול מתאים. יש גם אפשרות של גידולים (בעיקר לימפומה באף בחתולים). השלב הבא זה צילום רנטגן. זה יכול לגלות מה מצב הסינוסים באמת (הם לא בהכרח מעורבים) ואם יש הרס רב של מערות האף.בנוסף יש סיכוי למצוא גוף זר אם הוא מתכתי (למשל סיכה) אם עדיין אין תשובה - לפעמים יש לפנות לשלבים דרסטיים יותר כגון CT או אפילו ניתוח חוקר של מערות האף. וכמו שאסף אמר - אם הם מרימים ידיים - יש לאן להמשיך, וגם אני מרגיש שסטרואידים הם לא הבחירה הראשונה שהייתי בוחר כאן.

Triiicky

New member
תודה על התשובה המהירה...

תרבית באמת צריך לעשות ואני אפנה עם זה לווטרינר שלנו. מטריד אותי ששלושה ווטרינרים אמרו בדיוק את אותו הדבר שאין טעם לעשות רנטגן ועדיף לקחת סטרואידים. לגבי ניתוח אף, עד כמה שידוע לי זה מאוד מסוכן בחתולים כי הם יכולים לאבד את חוש הריח שלהם?

למעלה