סינון UVA ו UVB ע"י שמשות הרכב

makiko

New member
סינון UVA ו UVB ע"י שמשות הרכב

שלום, ברצוני להכהות את שמשות הרכב, אך מישהו אמר לי ששמשות הרכב מסננות UVA ו UVB. (לטענתו - לא משתזפים בעת נסיעה ברכב) האם נכון? האם רשתות ההצללה המותקנות באוטובוסים / מכוניות - מסננות UVA / UVB? ואם כן - באיזו רמה? האם יש המלצה על מה לבדוק כאשר מתקינים מדבקה להכהיית השמשות ברכב? איך מוודאים זהן מסננות UVA ו UVB?

שמשות

בעיקרון השמשות מסננות UVB אבל לא מסננות UVA - אלא אם הן עבות במיוחד. השמשות מקדימה ומאחורה יעילות יותר בסינון משום שהן עבות יותר מהחלונות בצד. אפילו מחשיפה ל UVA בלבד לחטוף כווית שמש וכן להשתזף אך זה מצריך חשיפה ארוכה יחסית לחשיפה מ UVB אשר גורמת לכווית שמש ושיזוף תוך זמן קצר יותר. מעבר לכך, קרני הUVA תורמות גם להזדקנות וקמטים בלי קשר לשיזוף. יש אנשים שמסיבות שונות יש להם רגישות ל UVA . לגבי רשתות הצללה / מדבקות באוטובוסים ומכוניות אין לי מידע. תוכל לברר את מהות החומר ותכונותיו אצל היצרן.

enigo

New member
האם רק עובי השמשה משחק תפקיד?

אם כן, אז נראה לי ברור שמדבקה לא תוכל להועיל בנושא, לא? בנוסף - אחד הגולשים בפורום מכוניות התלונן שלאחר שהוחלפה ברכבו השמשה הקדמית (בעקבות פגיעה) בשמשה חלופית, הוא שם לב שהוא מתחיל להשרף בנסיעות ארוכות - דבר שרומז שיש בשמשה המקורית תוספת כלשהי שמגבירה את סינון ה-UV, לא?

למעלה