סינדרלה ברמת השרון

AYELET1

New member
סינדרלה ברמת השרון

במקומון "על השרון" של ידיעות אחרונות, מיום ששי האחרון, הופיעה ידיעה אודות נשף סיום תיכון. הכניסה לנשף עלתה 200 ש"ח, ולמי שלא היו אמצעים לשלם, דאגו לשלם עבורו. מספר בנות מתיכון רוטנברג ברמת השרון, לא הגיעו לנשף הסיום, כי לא היו להם אמצעים לקנות שמלת נשף יקרה, כמו לחברותיהן. בנות רבות גם סידרו תסרוקת יקרה במספרה ומניקור . חלק מהבנות טוענות שלא לכולן היו שמלות יקרות. חלק מצטערות , שלא נהגו קצת יותר בצניעות. מדובר עלל נשף מפואר, שנעשה ביוזמה פרטית של הבוגרים, לא מטעם ביה"ס עצמו. נשאלות מספר שאלות: האם רצוי , ובכלל , האם ניתן להגביל תלבושת? האם לא נראה לכם מגונה משהו, הבזבזנות, הפגנת העושר וכו´? או שאולי זו הדרך בה הדברים מתנהלים כיום, ולא ל כך יאלי צפות למשהו אחר? איך הייתם מתמודדים עם הדבר, לו היו אלו בנותיכם, שהיו בוחרות שלא לבוא, מפאת הבושה? מוזתנים להגיב

vered4

New member
ברומא תנהג כרומאי

תלוי איפה גרים, ויש להניח שבעיירת פיתוח לא היה נוצר מצב כזה. הנשף היה פרטי, הבנות רצו להתגנדר, רצו להרגיש כמו בכל נשפי הסיום בסרטים, האם יש מקום להגביל אותן? אני מניחה, שאם הייתי שולחת ילדה שלי, ללמוד בתיכון בסביבה עשירה, זה מסוג הדברים שצריך לקחת בחשבון. שיש סטטוס, ביגוד יקר ועוד. במצב כזה אני מניחה שהייתי עושה מאמץ ומשיגה לילדה שלי שמלת סינדרלה.

vered4

New member
שאלה לגבי המסיבה

האם זו היתה מסיבת הסיום היחידה, או שהיא היתה בנוסף למסיבת סיום שארגן בית הספר? כי חלק מהענין הוא, שבבית ספר אפשר לצפות לשיוויון , ואי אפשר לארגן מסיבה אם יהיה בה משהו שימנע מחלק מהתלמידים להשתתף. לעומת זאת על מסיבה פרטית, חלים חוקים אחרים.

AYELET1

New member
את צודקת כמובן בשאלה , האם ...

היתה זו מסיבה יחידה. לא היה כתוב על כך. בכל זאת, חלק מהשמלות עלוו אלפי שקלים! אז מסכימה איתך שאין מקום להגביל את המקום (בעיקר נראה לי שאין דרך לכך!), אבל קשה לי להתפעל מהחינוך והמושגים של העלמות הצעירות.

vered4

New member
ם זה קשור למקום שאתה בוחר לגור בו

אם יש אחוז גדול של אנשים שזה מתאים להם, אין מה לעשות נגד זה, חוץ מאשר לא לגור שם. אבל אי אפשר, לדעתי, לגור במקום שאלה נורמות ההתנהגות, ולהגיד, אני רוצה שהילדים שלי יתנהגו אחרת.

bimbo.

New member
ליבי ליבי לאותן בנות שנשארו../images/Emo10.gif

בבית בגין שמלה... העלבון וההשפלה הם מעל ומעבר. אין שום הצדקה ללבישת שמלה בעלות של אלפי שקלים, בעוד שבנות אחרות, שלמדו ביחד את התיכון, אינן יכולות להרשות לעצמן. האמרה "ברומא תתנהג כרומאי" אינה תופסת כאן. לא תמיד ההורים באים לסביבה היקרה. לעתים הסביבה צומחת ומתפתחת עם השנים והמקום נעשה יקר, בעוד אותם הורים לא מצליחים "להתגבר´ על שכניהם החדשים וה"יקרים". וכמובן, אנחנו חוזרים לחינוך. הפעם אי אפשר להאשים את בית הספר, אלא את ההורים. אין לי ספק, שללא תמיכתם, הכספית והחברתית, הבנות לא היו קונות שמלות יקרות כל כך.

vered4

New member
אנשים עוברים לגור במקום אחר

בגלל סיבות רבות. זו יכולה להיות סיבה.

AYELET1

New member
לא מדובר בנערה או שתיים בלבד.

מדובר בקבוצה (על פי העתון), כך שזה לא נשמעת חרה הומוגנית, בה כולם נורא עשירים ורק איזו סינדרלה , קטנה , מסכנה. מדובר בחברה הטרוגנית, בה כנראה ישנם כמה מובילים, שראוותנות איננה מרתיעה אותם, חלק שנגרר אחריהם, ועושה הכל כדי להשאר IN, וחלק שנשאר בבית
. לי מפריעים מושגים , שנערות בנות 18, הלובשות שמלות באלפי שקלים, מקבלות. רגישות חברתית (הנושא כבר עלה לא מזמן...) אינה ערך, שכדאי לחנך למענו???

vered4

New member
בהחלט לחנך לרגישות חברתית

אבל שוב תלוי על איזה אחוז באוכלוסיה מדובר. אחרת זו מלחמה בטחנות רוח, ובשביל מה? גם אלה שנגררים אחרי העשירים, בעצם רוצים לחיות כך, וככה מחנכים את הילדים. אפשר להקביל את הדיון לנושא מקובלות חברתית. הבת שלי, בעקבות חוויות לא נעימות שעברה בבית ספר יסודי, יודעת היום מה שווים המקובלים. יודעת לבוז לנגררים ועושי דברם. אם זו לא היתה המסיבה הרשמית של בית הספר, לא חייבים ללכת, ולא חייבים לקבל את הנורמה המופרכת הזו. אבל אם הולכים, צריך לדעתי, להחליט מה חשוב יותר. וזה חינוך מהבית. בן זוגי למשל, אמר לי שבמקרה כזה, היה מגיע עם איזה בגד שהיה רוצה, ולא היה מזיז לו.

למעלה