סינדרום המטריושקה

Deosette

New member
סינדרום המטריושקה

בתור חוקרת חלומות, עליתי על תופעה בחלומות אשר הרשיתי לעצמי לכנות באופן רשמי כ"סינדרום המטריושקה". מי שלא יודע, מטריושקה היא בובה רוסית מעץ שנמצאת בתוך בובה זהה לה, אשר אף היא נמצאת בתוך בובה גם זהה לה וכך הלאה (כמו כרוב). "מתעוררים מתוך חלום לתוך חלום אחר", כלומר, אתה נמצא חלום בתוך חלום בתוך חלום.... ישנם כמה מאפיינים: 1. בחלומות הראשונים מסוג זה אתה בטוח שמדובר במציאות ואז בחלומות הבאים שאתה מתעורר לתוכן אתה כבר מתחיל לחשוב שמדובר בחלום, עושה בדיקות מציאות ומנסה בכל הכוח להתעורר ממנו, במקום לנצלו (מפחד שתתקע), מה שמתגלה כמשימה קשה במיוחד. כשסוף סוף אתה מתעורר (לחלום אחר, כמובן) אתה בטוח שהצלחת ולכן משוכנע שזאת המציאות וכך זה נמשך. ובעצם אתה נתקע במעיין לולאת זמן של החלומות- עד אשר מעירים אותך. 2. פרטי החלום (תפאורה- בית, חדר) כמעט זהים לזה של המציאות, בניגוד לחלומות אחרים. 3. מחלום לחלום, תחושת המציאות הולכת ומשתכללת וההתעוררות המלאכותית (לנסות להתעורר מחלום) נעשית קשה יותר ולעולם לא תתעורר עד אשר יעירו אותך (גם עם ידי רעש או ציצול השעון המעורר). אמח לדגובות והוספת מאפיינים נוספים.

LucidGuess

New member
לי אישית לא קרה אבל נשמע מדהים!

להישאר תקוע המון זמן בחלום צלול ולא להצליח להתעורר ממנו, כל פעם כשמתעוררים מגלים שבעצם עדיין נמצאים בחלום! כאילו להיות כלואים המון זמן בתוך עולם החלומות בלי יכולת לצאת החוצה, נשמע מדהים ומגניב במיוחד!!! ( לחלק זה אולי ישמע כסיוט... )
LucidGuess

Deosette

New member
לא צריך לדאוג

זאת באמת תחושה שנתקעים ואי אפשר להתעורר אך בסופו של דבר תמיד מישהו או משהו יעיר אותך. עוד משהו ששמתי לב בחלומות מסוג זה: זה מתרחש במקרים בהם אתה מתעורר שעה לפני הזמן (או כל פרק זמן קצר) שבו אתה אמור להתעורר רשמית לכבוד אירוע או כל מטרה מסויימת ואז אתה נתקע בסדרה של התעוררות מדומה המציגה בכל חלום השתלשלות אפשרית לאירוע המצופה. לדוג´- יש מבחן פסיכומטרי. בכל חלום שאתה מתעורר קורה משהו אחר: באחד אתה מאחר, בשני מתפוצץ האולם, בשלישי מבטלים את הבחינה וכך הלאה. המטריושקה מכונה בפי הישראלים "בבושקה" (סבתא) אבל כן, מדובר באותה הבובה.

Napoliya

New member
מזכיר לי

את הפרק של וויאג´ר שהיה אתמול :) בכל זאת, זה נשמע מפחיד, אבל חוויה

Variety

New member
דווקא כן קרה לי.

היה לי חלום צלול, והתעוררתי ממנו בטעות, לגלות שאני שוב בחדר, בחלום! ואז שוב התעוררתי, אבל הפעם זכרתי לעשות בדיקת מציאות. זו הייתה סדרה של 13 התעוררויות, עד שבסוף התעוררתי באמת. היה דיי מגניב. משום מה כאשר התעוררתי באמת, ההרגשה הייתה שונה. אני יכול לפי ההרגשה הזאת להבדיל בין אם אני בחלום או מציאות. חלומות פז, Variety-

roy758

New member
נשמע מפחיד!

אבל אם זורמים עם זה, אז לא תיהיה בעייה אתה תחזור לחלום רגיל, לא

למעלה