סינדרום גראוצ'ו מרקס

סינדרום גראוצ'ו מרקס

בקשר למצב של אנשים שרוצים את מי שלא רוצה אותם ולא רוצים את מי שכן רוצה אותם: כשמדברים על זה זה תמיד בהקשר של יחסים זוגיים. רציתי לשאול מה בקשר ליחסי ידידות סתם - קשרים אישיים שאינם קשרים זוגיים (כמו ידיד וידידה, שני חברים, שתי חברות...). בהקשר הזה אני חושבת שאף פעם לא שמעתי על המצב הזה. האם זה נפוץ בהקשר של קשרים אישיים שאינם זוגיים? האם הרבה אנשים מרגישים את זה?

גרא.

New member
ניק זמני לפורומים, גרושו מרקס..

הקומיקאי היהודי המפורסם,אמר פעם את הפרדוקס "לעולם לא אסכים להצטרף למועדון שמוכן לקבל אותי כחבר"..אבל לא ידוע לי זה מכונה סנדרום גרושו מרקס..ומכאן , האם למהות שאלתך, האם את שואלת באותו הקשר, משהוא כמו, "לעולם לא אהיה חבר עם מי שמוכן להיות חבר שלי"?..או יש יש משמעות אחרת לשאלתך.ללא קשר לגרושו מרקס, ולהומור המיוחד שלו,ידידות שאינה קשורה לקשר זוגי, יכולה להתקיים ללא ספק בין בני אותו המין. אבל בתרבות של היום ידידות בין גבר נשוי לאשה רווקה, או ההפך, או ידידות בין גבר נשוי לאשה נשואה, או ההפך, כזו החורגת מיחסי עבודה מקובלים, או מםגשים חברתיים משותפים (כמה שוגות יחד), הקונוטציה התמידית שלה היא מינית. יחד עם זה,אם נחזור לשאלה המקורית שלך,מצבים בהם אנשים אינם רוצים את מי שרוצה אותם, ולא רוצים את מי שכם רוצה אותם,זה מצב מאד שכיח,אבל לא במצב ידידות, אלא במצבים כפויים, כמו ביחסי עבודה, או במצב בו גבר או אשה המחזרים אחרי בני המין המנוגד,נדחים על ידם, אבל דוחים את מי שכנראה רוצה בהם..זה בוודאי קורה המון.אבל, האם לזה התכוונת?

למעלה